Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, syyskuuta 11, 2012

Suuria käsitöitä

Vaihteeksi vähän niin kuin käsityöasiaa, koska tämä on edelleen käsityöblogi. :)

Oikeastaan pitää ensin kertoa, miksi palloilin eilen töiden jälkeen kaupungilla. Jos muistatte, niin olen joskus kertonut täällä isäni vanhasta mokkanahkatakista, jonka olen ominut itselleni jo aikoja sitten. Takki on ainakin 40 vuotta vanha, ja kun eilen vielä tarkistin asiaa isältä, niin hän arveli ostaneensa sen jopa jo 60-luvun lopulla tai sitten ihan 70-luvun alussa. Ja nyt sitten viikonloppuna takista hajosi vetoketju! Siis mikä näihin vaatteisiin on mennyt, kun ei vetoketjut kestä tuon kauempaa, jo 40 vuoden käytön jälkeen hajoavat?!?! ;) Vetoketju on niin tukevasti ommeltu, etten ainakaan minä osaa sitä purkaa ja vaihtaa uutta vetoketjua.

Joten tarvitsin uuden välikausitakin niille keleille, jolloin kesätakilla ei tarkene, mutta talvitakki on liian kuuma. Ja kun olin juuri viime syksynä neulonut ihan upouudet siililapaset, -kaulahuivin ja -pannan mokkanakkatahkiin sopivaksi, enkä ehtinyt niitä asusteita käyttää kuin kerran juuri viime viikonloppuna, niin pitihän minun saada uusi samantyylinen takki, että voin sitten käyttää niitä siiliasusteita sen kanssa... ;) Eli eikun etsimään uutta takkia, ja sellaisen löysinkin. Nyt voin taas käyttää siiliasusteita, koska kuten kuopuksenikin tuumasi, näytän ne päälläni ihan hassulta. :)

No niin, kun sitten takki oli ostettu, niin bussin lähtöön oli noin viisi minuuttia aikaa, joten pyörähdin pikaisesti lehtihyllyillä. Viikonloppuna olin jo värjäyskurssilla selaillut uusimman Suuri Käsityölehden, ja siinä oli muutama ihan kiva malli, mutta ajattelin etten osta lehteä, vaan lainaan vaikka kirjastosta jossain vaiheessa. Mutta kun lehtihyllyllä huomasin, että tämä lehti olikin tarjouksessa, niin tulipa sitten ostettua:


Kuvassa näkyy ne kivat mallit, joita voisi joskus toteuttaa. Eli tuollainen krokotiilivirkattu huivi, sitten hauskan näköinen turbaanipipo ja pari mukavaa patalappumallia.

Oikeastaan siinä se käsityöasia tässä postauksessa olikin. :) Tekeillä on edelleen iso käsityö, jota en kyllä varmaan jaksa nyt kovin paljon työstää käsien kipuilun takia. Mutta koska nyt on kuulemma patalappuviikko, niin ehkä noita lehden patalappumalleja voisi kokeilla... Katsotaan nyt, miten jaksan edes käsitöitä ajatella, sillä jäin nyt ainakin täksi päiväksi lepäilemään, koska kipuilu paheni yhtäkkiä ihan sietämättömäksi ja lämpöäkin nousi. Olen juuri lähdössä lääkärin puheille, katsotaan sitten, miten tästä hommat etenevät. Toivottavasti en eksy taas sillä reissulla hakemaan lohtulankoja, työterveysaseman vieressä kun on houkuttimena oikeastaan neljäkin lankakauppaa... ;)

Hyvää viikonjatkoa! :)

4 kommenttia:

 1. No voi kurjaa, että sitten kädet kipeytyivät.
  Sehän on käsityöläiselle ihan kauheaa !!!
  Toivottavasti saat pian avun vaivoihisi.

  Minäkin olet tuollaista huivia katsellut, mutta se taitaa painaa aika tavalla valmiina.

  VastaaPoista
 2. Kivoja kösitöitä olet bongannut tuosta lehdestä. Huivi tosi on kiva ja tuo myssykin. Tuo patalappuhan on muuten sama malli kuin Eeron patalappu mutta noi kukat on tehty keskellekin. Paranemista toivon käsillesi.

  VastaaPoista
 3. Vähän on aikaa vierähtäny edellisestä vierailustani ja nyt kun lueskelin vanhempiakin juttujasi, niin ensimmäisenä tulee mieleen, että täälähän on oikein oodi syksylle. Täyskattaus. :)
  Koita saada kädet kuntoon. Ne on soittajalle ensarvoset.

  VastaaPoista
 4. Minäkin selasin takaperin kirjoituksiasi ja ihailin syksyisiä kauniita kuvia. Joku laiskuus on iskenyt minuun kun en jaksa enää blogikierrostakaan suorittaa.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)