Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, syyskuuta 29, 2012

Polkka ilona metsäretkellä tossutellen

Jämälankoja on taas kulutettu mahdollisimman tarkasti loppuun saakka.

Ensin syntyivät palatossut:

Palatossut
Tehty ajalla: 25.-27.9.2012
Malli: Ohje Käspaikasta
Lanka: Novita 7 veljestä Polkka turkoosi (837) ja Novita Ilona turkoosi (031)
Langankulutus: 83 g
Puikot: 3,5 mm
 Koko: Naisen 38/39
Muuta: Myyjäisiin luultavasti 

Palatossujen valmistuttua jäi vielä hieman tuota Polkkaa, ja kaivoinpa kaapista parin gramman nöttösen sinistä 7 veljestäkin. Tarkoituksena oli kuluttaa ihan loppuun saakka nämä kaksi lankaa, ja turkoosi Ilona toimi tässä sitten sellaisena täytelankana sopiviin väleihin:

Metsäretkellä-patalappu
Tehty ajalla: 27.-28.9.2012
Malli: Patalappuja á la Carte: Metsäretkellä
Lanka: Novita 7 veljestä Polkka turkoosi (837) ja Novita Ilona turkoosi (031) ja 7 veljestä sininen (124)
Langankulutus: 42 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: n. 21x21 cm
Muuta:Myyjäisiin tms.

Tämähän on se sama perinteinen patalappumalli, jonka tekemistä ihmettelin lapsena ompeluseuroissa (ks. pari postausta aiemmin). Sen ohje on julkaistu nyt myös uudessa patalappukirjassa nimellä Metsäretkellä. Aiemmin olen ohjetta katsonut Käspaikasta, jossa on minusta selkeä piirros siitä, miten tämä malli toteutetaan. Tuossa uudessa patalappukirjassa on minusta välillä vähän hankalia nuo sanalliset ohjeet, koska olen tottunut usein katsomaan piirroksesta, ja kun minulla vielä on valokuvamuisti, niin saatan yksinkertaisesti palauttaa sen mallipiirroksen mieleeni, jos ohje on unohtunut kotiin. Siksi suosittelenkin, että jos tuo patalappukirjan ohje ei oikein avaudu, niin ehkä tuo Käspaikan piirros auttaa! Mutta muuten tuon kirjan ohje oli vähän helpompi ja nopeampi toteuttaa siksi, että siinä käännökset neuvotaan tekemään ihan vain ketjusilmukoilla ja hyppäämällä edellisen kerroksen silmukoiden yli, kun taas Käspaikan piirroksessa tehdään käännöksiin kiinteitä silmukoita. Patalappukirjassa neuvotaan tekemään pylväät edellisen kerroksen pylväiden tai ketjusilmukoiden ympäri, kun taas aiemmin olen jotenkin vaikeammin niitä koittanut siihen väkertää, ja siksi en ole oikein tähän malliin ennen ihastunutkaan, on tuntunut työläältä. Mutta tosiaan, ensikertaa tätä ohjetta kokeilevalle se kirjan ohje ilman mallipiirrosta ei kyllä aukene, siitä miinusta kirjan tekijöille.

Nyt olen koittanut jättää hetkeksi jämälangat rauhaan, vaikka kovasti ihania ideoita olisi päässäni niitä ajatellen. Jos välillä saisin edistettyä tuota tekeillä olevaa isompaa työtäni, niin saisin senkin jossain vaiheessa valmiiksi ja käyttöön. :) Kun vielä pysyisi hereillä tuota tehdessä, kahdesti on jo käynyt niin, että olen nukahtanut käsityön ääreen äänikirjaa kuunnellessani. ;)

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

 

2 kommenttia:

  1. Hei!! kiitos vinkistä, kokeilen sitten toinen ohje ja jos se ei taaskaan aukene, yritän jotain muuta :-)
    mukavaa illanjatkoa

    VastaaPoista
  2. Kivan näköiset tossut ja hieno patalappukin.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)