Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, elokuuta 12, 2012

Raitaa ja kukkia

Tuossa keväällä tekaisin ihan omasta päästäni topin, johon yhdistin neuletta ja isoäidinneliöitä. Voit kurkata halutessasi sen tekeleeni tämän linkin takaa. Kun nyt toistamiseen vastaavaa lankaa jäi isoja määriä jämälangoiksi, päätin tekaista hyväksi havaitun topin uudelleen. Joskin isoäidinneliöt muuntuivat tällä kertaa vähän kukkaisemmiksi. :)

Raitatoppi
Tehty ajalla: 6.-12.8.2012
Malli: Oma
Lanka: Novita Miami punainen (560), turkoosi (347) ja lime (330)
Langankulutus: 151 g
Puikot ja virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: M niin kuin Mari
Muuta: OK.

Malli tähän on tosi tosi simppeli. Luodaan sen verran silmukoita, että ne yltävät oman kropan ympäri, minun tapauksessani 160 s riittää tällä langalla. Pyörönä neulotaan 3o 2n -joustinta, kunnes toppi on halutun mittainen. Raidoitus on 4 krs punaista, 1 krs limeä, 4 krs turkoosia, 1 krs limeä. Virkataan isoäidinneliöitä tai muita ruutuja 8 kpl, joista 4 kpl ommellaan selkäpuolelle ja neljä muuta olkaimiksi. Tuo neliöiden asetteluhan muokkautui silloin edellistä toppia tehdessäni tuollaiseksi melkein vahingossa, kun olin ensiksi ajatellut tehdä kaikista neliöistä olkaimet, mutta niistä olisikin tullut liian pitkät. Sitten ompelin ylimääräiset neliöt selän puolelle olkainten väliin, mikä osoittautui niin hyväksi ratkaisuksi, että oli pakko sitten tehdä toinenkin tällainen kiva toppi. :) Kädenteille ja pääntielle on virkattu vielä kerros kiinteitä silmukoita.

Nyt sitten vielä samoista jämälangoista syntynee hame... :)

Kiitos monista kommenteista edelliseen postaukseen tilaustöitä koskien! Mukava lukea, että monilla on samankaltaisia ajatuksia kuin itsellänikin, mutta että jokaisella on vähän omanlaisensa tapa suhtautua tilaustöihin tai ylipäätään muille tekemiseen. Itse mietin vielä, että kun käsityöt on minulle harrastus ja tapa rentoutua vapaa-aikanani (tai kokouksissa jonkun helpon neuleen vääntäminen auttaa keskittymään käsiteltävään asiaan), niin lähtökohtana täytyy olla se oma innostus tehtävään käsityöhön. Saattaahan joskus joku vaikka tilatakin minulta jotain sellaista, mistä innostun suuresti (vaikkapa kuopuksen "tilaamat" linnut ja possut), tai joskus tulee valtava inspiraatio tehdä toiselle jotain lahjaksi. Eli vähän vaikea tehdä sitä rajanvetoa, milloin sanoo tilaustöille "ei" (= tämä tilaustyö ei nyt innosta minua) ja milloin "kyllä" (= sellainen olisikin hauska tehdä). Mutta en tosiaan jaksa mitään pakolla vääntää, ja yleensä monet tekemistäni käsitöistä vaativat aika vähän aivotoimintaa, kunhan vain neuloo tai virkkaa selkäytimestä jotain helppoa ja itselle mieleistä. Kuten nyt tämä toppikin: tämän tekeminen ei todellakaan paljon ajattelutyötä vaatinut, varsinkin kun tällaisen olin jo kerran tehnyt. Valmiista mallista tekeminenkin on aika helppoa, kun sen on jo joku kertaalleen miettinyt ja suunnitellut. :)

Mutta näillä ajatuksilla kohti uutta viikkoa! :) Ihanaa, kun koulut alkavat ja bussit muuttuvat normaaliaikatauluun - pääsen neulomaan tai virkkaamaan taas tutun linjan kyytiin. ;)

 

7 kommenttia:

 1. Kivan näköinen toppi. Isoäidin neliöt ovat vieläkin "kuumaa tavaraa". Alotin blokin pitämisen, tule käymään, toivoo enna, passelipiikapuoli.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Pirtsakka toppi! Mukavaa "normieloon" siirtymistä teille kaikille.

  VastaaPoista
 3. Hei! Kiva toppi, ihan "sun värinen"! Tuohon tilaustyö-juttuun kommentoisin omasta puolestani, että sanon melkeinpä kaikille tilauksille että en voi/ehdi/osaa/halua, ja juuri tuosta samasta syystä kuin Sinäkin. Sen sijaan omasta aloitteestani teen mielelläni toisille. Lahjon käsityötaidottomia läheisiäni mieluusti vaikkapa villasukilla tai jollain muulla pienellä käsityötuotteella, ihan ilman syntymäpäivää tai joulua tai muuta "virallista" lahjanantopäivää. Näin alkusyksystä on jo omien lasten lapas-, sukka- ja myssytarpeet tarkkaan kartoitettu ja hoidettu talven varalle. Se on yksi tapani huolehtia rakkaistani.Näihin minulla on yksi poikkeus: äidilleni teen yleensä noin kerran vuodessa jonkun suuremman projektin. Hän on itsekin ahkera käsityöntekijä, mutta tekee aina vain joillekin muille, joten nautin kun saan häntä ilahduttaa jollain itse tekemälläni, mitä hän tuskin ryhtyisi itselleen tekemään. Viimeksi tein hänelle parisängyn kokoisen isoäidinneliö- torkkupeiton hänen lempiväreissään, sitä ennen neuloin suuren luonnonvalkean pitsishaalin RoseMohairista. Eli jotain hiukan ehkä ylellistäkin, johon omaa aikaa saa kunnolla laittaa, että äiti tietää olleensa koko ajan sydäntä lähellä. :-)

  VastaaPoista
 4. Kiva, pirtsakka toppi!
  Samanlaisia ajatuksia minullakin on syntynyt tilaustöiden suhteen.
  Käsityönteko on itsellänikin harrastus ja mitä toisille teen, annan sen lahjaksi.

  VastaaPoista
 5. Kiva toppi taas! Minä aika vähän käytän neulevaatteita, mutta nyt tämä malli houkuttaa. Kun sattumoisin olen tainnut jäädä noihin isoäidin neliöihin koukkuun. ;D Pannaan siis harkintaan!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)