Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, elokuuta 05, 2012

Pari sytomyssyä

Bussivirkkuuna on tällä viikolla ollut sytomyssyjä:

Sytomyssyt 2 kpl
Tehty ajalla: 1.-4.8.2012
Malli: Perusmyssy päälaelta alkaen
Lanka: Drops Muskat Soft pinkkikirjava (01) ja oranssikirjava (15)
Langankulutus: 100 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: n. 55 cm
Muuta: Oysiin menevät

Päälaelta aloitettavissa myssyissä tulee muuten käytettyä lähes aina matikantunneilta tuttua kaavaa p = 2πr  tai itse käytän yleensä helpompaa versiota p = πd. Ympyrän kasvaessa mittailen aina halkaisijaa ja kerron 3,14:lla, jotta tiedän missä vaiheessa päänympärys alkaa olla sen kokoinen, että mahtuu aikuisen ihmisen päähän. Ei ole siis menneet matikantunnitkaan hukkaan, niitä taitoja tarvitaan hyvin usein käsitöissäkin! :)


 

2 kommenttia:

  1. Olen kuulemma jossain tuttujen porukassa sanonut, että neulomiseen tarvitaan matikkaa. He naureskelevat, että kielilinjalaisina he eivät olekaan koskaan innostuneet neulomisesta.

    Neulominen vaatii monenlaista aivotoimintaa. Yhden tutun anoppi teki aivan upeita, monimutkaisia käsitöitä ja sairastettuaan aivoverenvuodon ei pystynyt sukkia neulomaan.

    VastaaPoista
  2. Iso Gnu: Juu, siis ihan pienissäkin neulejutuissa tarvitsee koko ajan laskea jotain. Esim. kantapääkavennuksissa täytyy osata jakaa silmukat tasaisesti, tai nyt kun olen suunnitellut kirjoneuletta, niin kuvioiden täytyy olla tietyllä luvulla jaollisia, että ne sopivat sukan silmukkamääriin. Nuo on esimerkkejä helpoimmasta päästä neulematikkaa. :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)