Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, elokuuta 06, 2012

Kilpailusukat

Muistanette varmaan, että olen jo ainakin pariin otteeseen ilmoittanut osallistuvani Novitan ja Suuri Käsityölehden kirjoneulesukkakilpailuun. Sinnehän pitää neuloa 7 veljeksestä itse suunnittelemansa kirjoneulesukat. No, nyt on osallistuminen jo sen verran edistynyt, että kilpailusukat ovat valmiit! :)


Mutta koska haluan kilpailun olevan kaikille osallistujille tasapuolinen ja jokainen ansaitseen oman ideoimis- ja toteuttamisrauhan, niin tässä vaiheessa näytän valmiista sukista vain nurjan puolen ja mustavalkoisen kuvan. ;) Värillisen version ja sukkien oikean puolen näette sitten, kun kilpailuaika on päättynyt.

Tänään koulutuspäivässä toista sukkaa valmistaessani tuli kysymyksiä mm. että miten raaskin näistä luopua, kun kaikki kilpailusukathan menevät hyväntekeväisyyteen. No hyvänen aika - minähän voin aina neuloa uudet sukat! :) Sitä paitsi 150 euron lankalahjakortti houkuttelee niin paljon, että sen eteen nyt voi hyvinkin laittaa yhden sukkaparin menemään maailmalle. Ja jos ei palkintosijoille päästä, niin saapahan joku onnellinen nätit sukat. Minusta näistä ainakin tuli nätit - te saatte kertoa mielipiteenne sitten muutaman viikon kuluttua. ;)

Neulovalle maailmalle tiedoksi ja itselleni muistiin myös, että lahjoitin tänään työkaverilleni 100 grammaa lankaa omista lankavarastoistani. Varmaan olen nyt ihan seonnut, kun viskon ympäri maapalloa sekä valmiita käsitöitä että käyttökelpoisia lankoja. ;) Mutta juu, se Novitan Crystal beige paljettilanka, josta sain väännettyä viime viikolla ponchon, ei enää minua iskenyt niin paljoa, että olisin yrittänyt keksiä yhdelle kerälle käyttötarkoitusta, ja kun lanka vaikutti ihan työkaverini ja etenkin hänen tyttärensä tyyliseltä, niin tarjosin kerää sinne suuntaan ja kelpasi. :) Taas kerran meikäläisen lankakirjanpito meinasi mennä ihan nurinkurin, kun en tiedä, pitäisikö typerään taulukkooni merkitä langan poisantaminen langankulutukseen (ei, koska en ole neulonut tai virkannut sitä) vai lankaostoksiin miinusmerkkisesti. Päädyin laittamaan sitten lankaostosten puolelle -100 grammaa, mikä kuulostaa maailman hölmöimmältä jutulta, mutta enpäs ole tuollaisia ottanut huomioon silloin, kun olen kirjanpitotaulukkoni laatinut. Voisihan sitä tietysti luopua koko kirjanpidosta, mutta kun noiden tilastojen kanssa räplääminen on vaan niin hauskaa. :)

Noista kirjoneulesukista olen tehnyt myös ohjeen, jonka voin julkaista joskus sitten, kun sen kilpailun tulokset ovat julkaistu, jollei niiden sukkien ohjetta sitten satu tulemaan Novitaan tai SK:een. Ja hyvä on olla ohje itsellä muistissa joka tapauksessa.

Siinäpä tärkeimmät tällä erää. :)

 

9 kommenttia:

 1. Minulla kanssa kilpailusukat valmiina. Taidan tehdä vielä toiset samalla mallilla värjä vaihtaen ja katson sitten kummat lähetän. Olen lähdössä eläkeikäisten leirille ja luulen siellä työn ohessa ehtiväni neulomaan.

  VastaaPoista
 2. Minua on myös "kutkuttanut" tuo kilpailu, mutta saas kattoo.... Voipi olla, että jää ajatukseksi vaan. Kiva sitten nähdä oma suunnitelmasi ihan oikealta puolelta ja väreissä.

  VastaaPoista
 3. Hauska nähdä sukkasi sitten oikealta puolelta:) Minulla taitaa olla Crystal-lankaa pari kerää; verkkopontso voisi olla hyvä idea. Luultavasti vain minulla itselläni ei ole sille käyttöä, mutta ainahan sen voi antaa lahjaksi...

  VastaaPoista
 4. Minulta jäi kilpailusukistani koko kuva ottamatta. Niin innoissani pussitin sukat ja vein postiin...
  Sinun sukkasi ovat paljon kirjavammat!

  VastaaPoista
 5. Toivotan menestystä sukkakisaan!

  VastaaPoista
 6. Heip! Aioin itsekin osallistua kisaan, mutta kohtuullisen yrittämisen jälkeenkään en saanut siistiä kirjoneuletta aikaiseksi seiskaveikalla, kun olen sitä tähän asti tehnyt vain huomattavasti ohuemmilla langoilla, joten päätin jättää tällä kertaa väliin. Hö. Sattuisiko sulla olemaan vinkkejä tähän?

  VastaaPoista
 7. Sirpa: Ei mulla taida olla muuta vinkkiä kuin että harjoitus tekee mestarin. :) Jokaisen pitänee opetella oma tyylinsä, miten saa siistiä jälkeä. Valmiin työn höyryttäminen tasoittaa tietysti sitten pahimmat muhkurat. :)

  VastaaPoista
 8. Varmaan hienot, näin mustavalkoisina nurjinakin näyttää hyvältä. Kisaonnea ja menestystä toivotan!

  VastaaPoista
 9. Heh, mä luulin ensin, että nuo sukat ovat oikeasti tollaiset, tosi modernit. :D Kertoo aika paljon siitä, että mä en pohjimmiltaan oo käsityöihminen mut koitan nyt opetella. :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)