Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, heinäkuuta 08, 2012

Sytomyssyjä

Heinäkuu alkoi myssyjen virkkaamisella, koska mummolareissulle oli niin näppärä pakata vain myssylankoja ja virkkuukoukku matkaan. Tavoitteenani oli saada kulutettua tämä Lidlin puuvilla-viskoosisekoitelanka kokonaan loppuun, mutta kun tuli siskontytön myssytilaus siihen väliin, niin en ihan ehtinyt reissussa kaikkea tehdä. Loput pyöräytin sitten täällä kotona nyt viikonlopun aikana, ja kaikki lanka saatiin näihin uppoamaan. :)

Sytomyssyt 13 kpl
Tehty ajalla: 1.-8.7.2012
Malli: Perusmyssy reunasta ylöspäin = Matleenan reikämyssy (kaksiväriset myssyt), ja perusmyssy päälaelta alaspäin (nelivärinen myssy), kukat omasta päästä
Lanka: Lidlin "Melisa" Knitting Yarn ruskea (5022), turkoosi (0136), vaaleanpunainen (0004) ja valkoinen (5002)
Langankulutus: 611 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: n. 56 cm
Muuta: Oysiin

Moni sytomyssyilijä on kokenut saaneensa potkua sytomyssyjen tekemiseen sen jälkeen, kun on henkilökohtaisesti tavannut jonkun syöpää sairastavan tai jos lähipiirissä on joku sairastunut. Minä kerroinkin blogissani talvella kohdanneeni parikymppisen nuoren, joka sairasti parantumatonta syöpää. Hänen kanssaan juttelimme myös sytomyssyistä, ja hän kertoi, että olisi tarvinnut myssyä hoitojensa aikana, mutta juuri silloin myssyjä ei ollut hänelle asti Oysissa riittänyt. Tuon keskustelun jälkeen ajattelin, että haluan kyllä jatkaa sytomyssyjen tekoa ja omalta osaltani huolehtia, että myssyjä riittää niitä tarvitseville. Teen näitä vaikka tuon nuoren tuttavani muistoksi. Vaikka tuttavuutemme jäi hyvin lyhyeksi, niin olen näitäkin myssyjä virkatessani ajatellut, miten tuo nuori jaksoi olla niin positiivinen, avoin ja huumorintajuinen sairautensakin keskellä. Ehkä kohtaamme jälleen iankaikkisuudessa ja saamme jatkaa keskenjääneitä hauskoja juttujamme.

Kahden ja puolen vuoden aikana olen tehnyt myssyjä 85 kpl. Vien nämä lähipäivinä Lumoavaan Lankaan eteenpäin toimitettavaksi, ja taidan ottaa tavoitteekseni, että seuraavalla kerralla kun liikun samalla asialla, pitäisi ensimmäinen sataluku olla myssysaldossani täynnä. :) Viimeksi muistaakseni vein 15 myssyä kerralla, ja juuri sen verran tuosta sadasta vielä puuttuu.

Mutta nyt pidän taas vähän myssytaukoa, sillä viikon aikana olen virkannut yhteensä 16 myssyä, kun lisätään näihin 13 sytomyssyyn vielä ne kolme siskontytölle tekemääni kesäpipoa. Kädetkin varmasti kiittävät, kun pääsevät virkkaamisen sijaan välillä neulomaan melko hyvällä mallilla olevaa mekontekelettä, joka on ollut nyt viikon ajan tauolla. Jospa sen saisi vielä tulevalla viikolla päällekin. :)

Mukavaa alkavaa uutta viikkoa! :)

 

2 kommenttia:

  1. Kauniita myssyjä. Surullista, ettei tuolle mainitsemallesi nuorelle ollut myssyä silloin, kun hän olisi sellaisen tarvinnut. Toivotaan, että kenellekään toiselle ei tapahdu samoin. Onneksi myssyntekijöitä riittää - minäkin lupaan muutaman virkata tänään alkavalla kesälomallani.
    t. Eija

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)