Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, kesäkuuta 09, 2012

Lepopäivien puuhaa

Jouduin tosiaan tässä muutaman päivän lepäilemään kuumeilun vuoksi. Ajattelin käyttää nämä päivät sillä tavalla käsitöiden puolesta hyödykseni, että tekisin sellaisia käsitöitä, joita en pysty ottamaan bussiin mukaan tehtäväksi - viime aikoina kun en ole käsitöitä juurikaan tehnyt muuta kuin bussimatkoilla, kun kotona ei ole riittänyt enää aikaa eikä virtaa. No, tiistai-iltahan meni töistä paluun jälkeen ihan nukkumiseksi, keskiviikkona nukuin kolmet päikkärit eli käytännössä koko päivän, ja torstaina, eilen ja tänään olen nukkunut "vain" yhden päikkärit päivässä, eli ei mitenkään järistyttävän paljon ole ollut virtaa käsitöille - torstainakin nukahdin yhtäkkiä kesken langanpään päättelyn ja heräsin parin tunnin päästä neula toisessa ja käsityö toisessa kädessä. ;)

Vaan jotain kuitenkin jaksoin päiväunien välissä puuhastella, tässä lopputuloksia:

Päivänkakkara-korvikset
Tehty: 7.6.2012
Malli: Lesley Stanfield: Virkkaa kukkia, perhosia ja korentoja
Lanka: Novita Virkkauslanka luonnonvalkoinen (010) ja Puppets Eldorado no 10 tummankeltainen (07524)
Langankulutus: 1 g
Virkkuukoukku: 1,25 mm
Koko: Halkaisija n. 3 cm
Muuta: Miehen siskolle

Yhdet tällaiset olette jo täällä blogissani nähneetkin. Tarkoitukseni ei ole alkaa näitä millään tavalla tehtailemaan, mutta sain kälyltäni kainon pyynnön tehdä hänellekin samanlaiset kuin olin tehnyt itselleni, niin myönnyin hänen pyyntöönsä. Mutta näiden päivänkakkarakorvisten sarjatuotanto päättyy nyt tähän. ;)

Kuvasta huomaatte, että korvikset ovat vähän erinäköisiä, johtuen siitä, että tuo oikeanpuolimmainen on selvästikin kuivunut hitaammin kuin vasemmanpuolimmainen, vaikka ne on uitettu ihan yhtä aikaa samassa sokeritärkkiliemessä. Omien kukkakorvistenikin kanssa taisi olla vähän sama juttu, että kuivuivat eri tahdissa. Periaatteessa korvikset ovat parissa päivässä riittävän kuivia, jotta ne voi ottaa käyttöön, mutta omien kukkasteni kohdalla kuivuminen on jatkunut koko ajan näiden vajaan parin viikon aikana, ja nyt ne alkavat vähitellen olla sen näköiset kuin niiden pitääkin. Eli oletettavasti näidenkin kanssa kestää vielä useita päiviä, että ovat riittävästi kuivuneet, ja tosiaankin toinen kuivuu toista hitaammin. Niin, siis eihän nuo enää ole mitenkään "märkiä", vaan ihan kuivan tuntuisia ja kivikovia, mutta sitten kun laitoin noita koukkuja paikoilleen, niin tuosta "sokerisemmasta" meni vielä ihan hyvin neula läpi, mutta tuosta "kuivemmasta" ei mennytkään. Jännä juttu. :)

Toteutin myös kuopuksen pitkäaikaisen toiveen:

Hockey Bird
Tehty: 7.6.2012
Malli: Oma
Lanka: Novita 7 veljestä luonnonvalkoinen (010), vaaleanharmaa (047), musta (099), sininen (124), keltainen (268), siniturkoosi (310) ja ruskea (653)
Langankulutus: 28 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Korkeus n. 12 cm
Muuta: Kuopuksen leikkeihin 


Ja näin sillä sitten leikitään! :) Luulin ensin, että tämä lintu on taas joku uusi Angry Birds -pelihahmo, mutta kuopus ainakin väittää sen olevan vain maskotti, joten kai se sitten sellainen on. Eipä niin hirveästi kiinnosta, että välittäisin ottaa selvää mitä-missä-milloin-miksi, kunhan kuvahaulla vaan malli löytyi. Ja pääasiahan on, että kuopus on tyytyväinen! :)

Meillä on muuten kuopuksen kanssa varmaan jokin telepaattinen yhteys. Kuopus ei nimittäin muutamaan päivään muistanut puhua koko jääkiekkolinnusta, joten päätin ihan yllärinä tekaista linnun kuopuksen päiväunien aikaan, enkä kertonut aikeistani mitään. No, kuopus tuli päiväuniltaan luokseni ja sanoi ensisanoikseen: "Äiti, se jääkiekkolintu on ihan helppo..." - sitten hän katsahti kädessäni olevaa keskeneräistä käsityötä, vilkaisi tietokoneeni ruutua, jossa oli linnun kuva mallina, ja sitten hihkaisu: "ÄÄÄÄÄÄÄ - sää teet sitä!!!" :D Eli en onnistunut ihan yllättämään. ;) Kuopus oli kuulemma vaan alkanut herätessään miettiä lintua, eikä aavistanut ollenkaan, että olin sen tekoa hetkeä aikaisemmin aloittanut.

Yhden jo aiemmin aloitetun ristipistotyön tein vielä eilen valmiiksi:

Hääkortti
Tehty ajalla: 17.5.-8.6.2012
Malli: Maria Kelly: 1000 Great Cross-Stitch Designs
Kangas: 14 ct Plastic Canvas
Langat: Jämämuliinilankoja
Pistot: Risti-, jälki- ja solmupistoja
Koko: 29x29 pistoa
Viimeistely: Kortti
Muuta: Hääonnitteluun

Meidät on tänä kesänä kutsuttu häihin; siitä onkin jo yli viisi vuotta, kun olen viimeksi ollut häissä. Onhan meidän lähipiirissä toki menty naimisiin, mutta suurin osa näyttää pitävän pienistä ja hiljaisista häistä, aika moni on käynyt jopa "salaa" vihillä. Itsekin olisin aikanaan mieluusti mennyt ihan vain vaivihkaa naimisiin, mutta mies halusi kutsua vanhemmat ja sisarukset perheineen todistamaan. Eipä nämä tämän kesän häätkään mitkään suuret kuulemma ole, vaan kun olemme erittäinkin läheistä sukua vihkiparille, niin päästään juhlaan mukaan. Nyt siis on jo kortti valmiina. :) Ja jos joku ihmettelee, että miksi sen esittelen jo tässä vaiheessa blogissani, niin minulla ei ole sellaista periaatetta, että lahjan tai kortin pitäisi olla yllätys - paljastuuhan se kuitenkin jossain vaiheessa. ;) Sen vuoksi en yleensä lahjoja edes paketoi, ja useimmiten lahjan saaja tietää jo etukäteen, mitä minulta saa.

Tuo ristipisto-osuus on tehty plastic canvasille ihan sen vuoksi, että sain sen näppärästi leikattua sydämen muotoon ja liimattua kortin päälle. Olihan se toki työläämpää tehdä kuin kankaalle, mutta tällaisissa jutuissa, mistä haluaa tietyn muotoisen, plastic canvas on ihan ehdoton juttu. Se siis ei ole kangasta vaan sellainen muovinpalanen, jossa on reiät valmiina ristipistoja varten.

Sellaisia täällä on siis kuumeilupäivinä puuhailtu. Tänään onkin ensimmäinen kuumeeton päivä, eli elän toivossa päästä maanantaina taas töihin. :)

Hauskaa viikonloppua! :)

 

8 kommenttia:

 1. No huh huh, mitähän olisitkaan saanut aikaan ilman kuumetta:D

  VastaaPoista
 2. Kivoja virkkuita :) Varsinkin noi korvikset!

  VastaaPoista
 3. Hauska juttu tuo telepatia :) Ja hienoja töitä on valmistunut :)

  VastaaPoista
 4. Kivoja juttuja sait aikaiseksi. Ihanat korvikset.

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti loppukesä menee terveempänä! Suloiset korvikset, noiden virkkaaminen saattaisi onnistua minultakin. Sen sijaan aikamoista vauhtia on puikko heilunut, jos pojan päikkäreiden aikana tosta vaan tekaiset angry birdin ilman valmista mallia. Hyviä vointeja!

  VastaaPoista
 6. Käly kiittää =D Epäilemättä sun blogissa komeilee tällä hetkellä tämän korvis-hullun tulevat lemppari-korvikset ;) Ne on IHANAT! Ja kaunis on korttiki :)

  VastaaPoista
 7. Aika hauskoja sattumuksia välillä elämässä, niin kun nyt toikin, että herää neula kädessä. :D Meillä Nekku on hoitanu birdsien virkkaamisen. Ei meillä kyl kiekkobirdsiä oo.

  VastaaPoista
 8. Katos, sä olet Kummolan virkannut :). Nuo kukkakorvikset ovat ihanat!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)