Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, kesäkuuta 30, 2012

Kesäkuun raporttia ja heinäkuun suunnitelmia

Kesäkuu meni kyllä täysin sairastellessa. Täysin terveitä päiviä ei tainnut olla ainuttakaan, vaikka muutaman päivän koitin puolikuntoisena töissä sinnitelläkin. Siinä mielessä jää kyllä tämä kuukausi historiaan! Heinäkuuta pääsen kuitenkin nyt näillä näkymin aloittelemaan suurinpiirtein terveenä, vaikka tiedän kyllä heinänuhan iskevän viimeistään kahden viikon päästä. Toivottavasti siinä välissä olisi kuitenkin muutama nuhaton ja köhätön päiväkin välissä. Vaikka muutenhan tuo heinäkuu on sellainen kuukausi, että voisin mieluusti hypätä sen yli, ja ehkäpä se nytkin rientäisi ohitse mahdollisimman nopeasti ja huomaamattomasti... ;)

Hyvä puoli tässä on ollut tietysti se, että on saanut tehdä käsitöitä sohvannurkassa, ainakin sen verran mitä on jaksanut, ja omaa vointia on voinut kyllä hyvin mitata sillä, miten hyvin käsityöt pysyvät käsissä. Siinä vaiheessa, kun ei käsityötä jaksa tehdä eikä edes ajatella, voi jo melkein alkaa tilata ruumisarkkua... ;) Ei taida kuitenkaan ihan vielä olla sen aika, siitä nämä kuvatkin ovat todisteena:


Kesäkuussa valmistuivat:

  • 5.6. Virkattu poncho (virkaten), langankulutus 365 g
  • 7.6. Päivänkakkara-korvikset (virkaten), langankulutus 1 g
  • 7.6. Hockey Bird (virkaten), langankulutus 28 g
  • 8.6. Hääkortti (ristipistellen)
  • 10.6. Chelsean vaatteet 5 kpl (virkaten), langankulutus 14 g
  • 23.6. Mekko (neuloen), langankulutus 355 g
  • 24.6. Virkattu liina (virkaten), langankulutus 26 g
  • 26.6. Virkattu kukkaliina (virkaten), langankulutus 48 g
  • 27.6. Hanko-hihatin (neuloen), langankulutus 283 g
  • 27.6. Tiskirätit 3 kpl (neuloen), langankulutus 117 g


Lankaa kului kesäkuussa 1237 grammaa, mikä on pelkkää miinusta lankavarastooni, sillä lankaostoksille en kyennyt vääntäytymään koko kuukauden aikana. Siinäkin mielessä siis hyviä puolia sairastamisessa, ettei jaksa shoppailla. ;)

Koska vuosi on puolivälissä, on aika todeta myös, että puolessa vuodessa olen kuluttanut lankaa 9611 grammaa. Jos kulutus jatkuu samaa tahtia koko loppuvuoden, tulen ylittämään reilusti viime vuotisen langankulutuksen (viime vuonna lankaa kului koko vuonna 16755 g). Tosin jo pelkästään tuohon viime vuoden lukemaan päästäkseni pitäisi lankaa kulua joka kuukausi noin 1,2 kiloa eli samaa luokkaa kuin nyt kesäkuussa, eli ei tässä suikaan vielä päästetä käsiä lepäämään. :) Vertailun vuoksi kerrottakoon, että viime vuonna tähän aikaan eli vuoden puolivälissä olin kuluttanut lankaa kutakuinkin saman verran kuin nytkin (9544 g), eli minulla näyttää olevan selvästikin taipumusta alkuvuodesta ahkeroida ja loppuvuodesta sitten vähän tahti hiipuu tai vaihdan ohuempiin lankoihin. Toisaalta taas kun katselen aiempien vuosien tilastojani, niin eipä nuo vuodet ole keskenään yhtään verrattavissa; käsitöitä tulee tehtyä fiiliksen ja tarpeen mukaan mitä milloinkin riippumatta vuodenajasta. Esimerkiksi viime vuoden kesäkuussa kulutin lankaa vain noin puolet siitä mitä tänä vuonna.

Heinäkuun ajattelin aloittaa käsitöiden osalta sytomyssyillä, joita toivottavasti saan virkattua taas ison läjän. Työn alla on myös yksi mekko neuloen, jonka arvelen saavani hyvinkin pian valmiiksi, se on jo niin hyvällä mallilla tällä hetkelläkin. Toisenkin mekon haluaisin heinäkuussa neuloa, ja myös huivinneulonta kiinnostaisi pitkästä aikaa. Ja onhan noita projekteja to do -listalla vaikka kuinka - saa nähdä, mitä kaikkea ehdin ja jaksan heinäkuussa tehdä. Mutta tällä hetkellä tuntuu, että nuo neljä projektia ainakin valmistuisivat kuukaudessa.

Raikasta ja sateen tuoksuista heinäkuuta ja monia ihania käsityönhetkiä sinulle! :)

 

1 kommentti:

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)