Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, toukokuuta 15, 2012

Uleåborg-Luleå-Haparanda-Uleåborg

Hejsan allihopa! :)

Jag har varit på resa med mina arbetskamraterna. Resan var jättetrevlig! Nu vill jag berätta någonting om våra resan - se alla de vackra bilderna! :)

Kaksi päivää on siis firman piikkiin testattu istumalihasten kuntoa bussissa, syöty vatsat täyteen, naurettu itsemme kipeiksi ruotsalaisten käsitykselle ruoka-annoksesta, jaettu parivuode työkaverin kanssa, laulettu suomeksi och på svenska, leikitty ponileikkiä, nähty kauniita paikkoja ja tutustuttu paremmin niihin ihmisiin, joiden tilille tulee rahaa samasta osoitteesta kuin itsellekin. Omaan piikkiin on sitten vinguteltu Visaa ja testattu ruotsinkielen taitoa sekä ostoskassinkantolihaksia.


På Luleå gammelstad.

Itseäni puhutteli täällä erityisesti vanhan kirkon alttaritaulu, jonka äärellä tulee tunne, kuin oikeasti olisi aterialla Jeesuksen ja opetuslasten kanssa. Klikkaa kuvaa suuremmaksi ja tarkkaile vasemman alanurkan kuvaa, niin ymmärrät ehkä mitä tarkoitan.


På Haparanda kyrkan.

Ulkoa ehkä maailman toiseksi rumin rakennus (Toppilan siilo on se rumin), mutta sisältä varmasti yksi maailman kauneimmista. Tämä on kuulemma listalla "100 rakennusta, jotka sinun tulee nähdä ennen kuolemaasi". Tunnistatko virren, jonka veisasimme siellä på svenska? Suomeksi sen osaa taatusti jokainen, joka on joskus ollut koulun kevätjuhlassa. ;)

Ja sitten siihen tärkeimpään osioon, eli shoppailuun! :)

Googletin jo ennen lähtöä (tunnustan: työpaikan koneella työajalla...) Luleån lankakauppoja, joihin osasinkin suunnistaa osoitteiden ja kartan avulla, kaikki noin 50 metrin säteellä kävelykadun isoimmasta kauppakeskuksesta. Tosin shoppailukaverini jättivät minut jo ensimmäisen lankakaupan kohdalla, ja jouduin kiertämään niissä yksikseni, vaan onneksi sitten löytyi toiset shoppailukaverit kahvilasta, kun käsityöputiikit oli kierretty. :)


Husqvarna Sy, Kungsgatan 20: Kaksi Zauberballia. Tuota lankaa ja väriä näin viime perjantaina just yhdellä naisella bussissa, ja hän kertoi ostaneensa sen Tampereelta, joten päättelin, ettei sitä saa Oulusta. Ostin kaksi siksi, että saan varmasti kahdet samanlaiset sukat. Arvatkaa vaan, oliko vaikeaa saada selvitettyä sille myyjälle, mitä haluan ja miksi haluan kaksi kerää, kun hyllyssä oli näytillä pääsääntöisesti yksi kerä per lanka ja väri. Sitten hän viimein ymmärsi, ja etsi minulle kaksi kerää, jotka molemmat alkavat roosalla värillä. Noiden lankojen hinta muuten selvisi minulle vasta äsken, kun tarkistin Visalta, että onko kaikki vingutukseni veloitettu oikein - hupsista, olin jotenkin siirtänyt mielessäni pilkkua liikaa vasemmalle, joten pallerot maksoivat 10 kertaa sen mitä kuvittelin. Näistä sietää tulla sitten hyvät sukat! ;) (tai sitten teen näistä jotain ihan muuta, huivin vaikka!)

Handarbetshörnan, Storgatan 60: Yhdeksän kerää Marks&Kattens Biancaa, josta teen uusimman Kauneimmat käsityöt -lehden virkatun puseron. Tässä kaupassa sain jo juteltua myyjän kanssa, siellä nimittäin oli aivan älyttömän ihana pastellisävyinen isoäidinneliöistä virkattu verho myymälän ja takahuoneen välissä! :) Kehuin ruotsiksi, että verho on kaunis, ja sain myös selvitettyä, että se on puuvillaa eikä villaa. Mycket bra! :)


Luleå Väv&Garn, Kungsgatan 25: Löysin tällaisen ristipistotyön, kun halavalla sai. Tässä liikkeessä taisi olla kaikki mahdollinen -50%, koska ainakin kaikki kankaat ja osa langoista ja myös tämä ristipistotyö oli puoleen hintaan. Myyjä kävi siitä mulle kertaalleen sanomassa ja minä nyökyttelin "ok", ymmärtämisen merkiksi, mutta hetken kuluttua hän tuli vielä uudelleen kertomaan, että kun katsot niitä hintoja, niin ota puolet pois. Ja sitten, kun viimein kaiken penkomisen jälkeen tulin kassalle tämän ristipiston kanssa, niin myyjä oli varsin yllättyneen näköinen: "Ååå... du hittade någonting!" :) Näytinkö jotenkin siltä, että olin ihan pihalla käsityöliikkeessä. Ei varmaan hoksannut, että oon ihan vaan turisti Suomesta... :)


Glitter-koruliikkeestä korviksia. Yhdessä paketissa oli aina kolmet korvikset, ja ensin menin kassalle kahden paketin kanssa, mutta kun myyjä selitti, että täällä on sellainen "ota kolme maksa kaksi" -juttu, niin mun oli ihan pakko käydä hakemassa kolmaskin setti. Jospa näitä tulisi sitten käytettyäkin, kun on viimein nuo korvakorureiät taas auki.


Sitten vähän useammasta eri liikkeestä ostoksia. Teetä T-kaupasta ;) eli kahta vihreää teetä ja kahta Rooibosta. Rooibos Pina Coladaa maistoin jo äskettäin, ja oli hyvää, kookoksen makuista eli ihan naminamia. :) Vihreät teelaadut on valittu melkeinpä nimen perustella: Green Queen siksi, koska olen meidän perheen kuningatar, ja Höst-jotain tietysti syksyihmiselle. :)

Arvatkaapa, mitä nuo ankka ja lumme ovat? Teesiivilöitä tietysti! :) Ne kätkevät siis alleen sihdin, jonne laitetaan teeruohot ja sitten niiden pitäisi kellua veden pinnalla. Minä vain en osannut tuota ankkaa käyttää, tai luultavasti laitoin sen sihdin liian huonosti kiinni, koska ankka pullautti sen sihdin ulos itsestään ja ruohot levisivät kuppini pohjalle. No, parempi onni seuraavalla teenjuontikerralla ja harjoitus tekee mestarin! :)

Kynttilänsammutin löytyi samasta putiikista ankan ja lumpeen kanssa, on ollut tarkoitus sellainen ostaa, mutta en ole koskaan kauppareissulla sitä muistanut haeskella. Nyt sellainen meillä on, ja hyvä niin, sillä astma-allergia-migreeni-kynttilän puhaltaminen ei ole oikein hyvä yhdistelmä.

Luleåsta tuli ostettua vielä yksi huulipuna, mutta siitä ei ole kuvaa. Käytän tiettyä meikkisarjaa siksi, että se on ainoa löytämäni hajusteeton meikkisarja, ja lempihuulipunavärini on jostain syystä loppunut Anttilasta ja Cittarista, mutta Luleån yhdestä vaatekaupasta sitä löytyi. Siispä sain sitä ostettua, ja olen nyt astetta onnellisempi. ;)


Haaparannan ostoksista on sitten vähän heikompi kuvallinen edustus. Meillä oli vain puolitoista tuntia aikaa käydä Ikeassa syömässä, kiertää koko kauppa ja vielä juosta muihin mieleisiin kauppoihin, joten tällä kertaa ainoastaan juoksin Ikean läpi ja käytin aikani mieluummin lounaaseen ja karkkikauppaan. ;) Ikeasta nappasin ainoastaan pikaisesti 55 cm tätä Fredrika-kangasta, josta Kassi-Alma saa ties kuinka monennen kangaskassinsa. Niitähän aina tarvitaan (en koskaan ota kaupasta muovipussia). Ostin Ikeasta kyllä paketin paristojakin, mutta niitä ei paljon kannata blogiin kuvata, vaikka kameraa varten ne ostinkin, eli liittyvät oleellisesti bloggaamiseen. Karkkikaupan tuliaisista osa hävisi lastenhuoneeseen ennen kuin ehdin kotona edes vielä kenkiä riisua, joten en viitsinyt alkaa niistä lopuista kuvaa ottamaan. Mutta sanottakoon, että meillä on nyt karkkipäivän karkit ostettu noin vuodeksi. ;) No ehkei ihan, riippuen siitä, miten anteliaalla tai pihillä kädellä karkkeja milloinkin annostelemme. Olemme huomanneet hyväksi sellaisen tavan, että ostamme kerralla ison satsin karkkia, josta sitten karkkipäivänä jaamme lapsille kuppiin pienen määrän karkkia, siinä tulee lopulta syötyä vähemmän kuin jos joka lauantai ostaisi ison pussillisen. Itse pidän karkki/herkkupäivän vielä harvemmin kuin kerran viikossa, joten en mitään valtavaa satsia itselleni edes ostanut, ja niidenkin vähäisten kohdalla pistin heti puolet jakoon isännälle.

Reissussa neuloin bussimatkat mennen tullen sekä illanvietossamme muuten paitsi leikkien aikana. Yksi sukkapari tuli tehdyksi, tosin toisen sukan kärkikavennukset piti purkaa ja tehdä uudestaan, kun ei sitten tullut eilen illalla laulujen ja leikkien lomassa yhtään ajateltua, miten sen ensimmäisen sukan kavennukset tein, enkä osannut toista sukkaa heti tehdä ihan samalla lailla. Langanpäät on siitä sukkaparista vielä päättelemättä (neula ei ollut mukana), joten virallisesti se pari ei ole vielä valmis. Enkä muutenkaan esittele sitä vielä, sillä haluan esitellä sen kanssa toisen sukkaparin, joka tuli oikeastaan valmiiksi sunnuntai-iltana ihan langanpäiden päättelyä myöten, mutta reissussa kävin itseni kanssa keskustelua siitä, haluanko olla masokisti vai idiootti, ja päädyin masokistiin. ;) Niin, tikutin siis viime viikolla miesten sukat, ja kaikkien miesten neuleiden tekeminen jostain syystä vain tökkii, myös poikabarbin vaatteiden tekeminen... mies kuin mies. ;) Mutta sunnuntai-iltana sukkien valmistuttua totesin, että kyllä niissä on terässä vähän liikaa leveyttä, ja oikeasti mietin, olenko idiootti ja annan lahjaksi liian suuret sukat, vai olenko masokisti ja puran ja neulon ne sukanterät uudestaan. Niin on siis toinen sukanterä jo purettu (tosin vain kiilakavennuksiin saakka) ja vähennetty vähän silmukoita. Joten kunhan nekin terät sitten toiseen kertaan jossain vaiheessa valmistuvat, niin saatte nähdä niiden kanssa yhdessä reissuneuleeni. Uutta sukkaparia ehdin vähän aloittaa jossain tuossa Kuivaniemen paikkeilla, eli kovin pitkälle en niissä vielä päässyt. Luultavasti huomenna sitten suunnittelupäivässä tulee jo aika pitkälle noita uusia teriä tehtyäkin. Loistavaa, kun työnantaja järjestää tälleen kolme päivää putkeen neulomistilaisuuksia työajalla! :D

Men nu måste jag gå och sova lite, så jag kan sticka också i morgon! :) Taitaa olla kamala jet lag päällä, kun ei malttaisi mennä nukkumaan, keho ihan naapurimaan ajassa. ;) (paitsi aamulla tietty poukkosin ylös ihan kotimaan ajassa odottelemaan, milloin pääsisi aamupalalle...)

Hauskaa viikonjatkoa itse kullekin! :)

 

6 kommenttia:

 1. Nyt ostit sellaisia lankoja että minä vihreänä niiä ihailen :)

  VastaaPoista
 2. Sulla oli varmasti kiva reissu!

  VastaaPoista
 3. Oi,sinulla on ollut ihana reissu! Tosi kauniilta kirkon sisältä näyttäis. Kivoja ostoksiakin teit.

  VastaaPoista
 4. voi iiiks mitä löytöjä.... meiän ois pitäny sopia bussissa että mennään yhdessä missä nuita kauppoja oli.
  ihania.

  ja mä tulin sitte kipeeksi justiin ennen mitä parhainta tiksutus työpäivää :(

  -Kaisa-

  VastaaPoista
 5. Hei

  Tuo alttaritaulu on samanlainen kuin Hämeenlinnan Vanajan kirkossa. Valmistettu myös Antwerpenissa ja samoilla vuosikymmenillä.
  Tervetuloa tutustumaan.
  Pirjo

  VastaaPoista
 6. Hei Mari

  Tuollainen alttaritaulu löytyy Hämeenlinnasta, Vanajan kirkosta. Valmistettu myös Antwerpenissa ja samoilla vuosikymmenillä.
  Palailin kotiin reissulta ja eksyin vahingossa Luleån vanhaan kirkkoon ja hämmästyin kun näin siellä tutun oloisen alttaritaulun.
  Tervetuloa Hämeenlinnaan katsomaan teosta ja Wetterhoffille lankaostoksille.

  Pirjo

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)