Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, huhtikuuta 30, 2012

Huhtikuun raporttia ja toukokuun suunnitelmia

Jumpat on tältä illalta jumppailtu ja pyöräilyt pyöräilty, ja on aika vielä ennen nukkumaanmenoa istahtaa hetkeksi alas ja katsahtaa menneeseen kuukauteen ja sen aikana syntyneisiin käsitöihin.


Huhtikuussa valmistuivat:

 • 6.4. Isoäidinneliöhame (virkaten), langankulutus 273 g
 • 11.4. Isoäidinneliöjakku (virkaten), langankulutus 287 g
 • 17.4. Raitatoppi (neuloen ja virkaten), langankulutus 159 g
 • 17.4. Titanic-sukat (neuloen), langankulutus 114 g
 • 18.4. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 35 g
 • 28.4. Kenin vaatteet 11 kpl (neuloen ja virkaten), langankulutus 100 g
 • 29.4. Virkattu jakku (virkaten), langankulutus 350 g
 • 30.4. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 35 g

Huhtikuussa lankaa kului 1353 grammaa, mikä on ihan kohtalaisen hyvin. Lankaa tuli ostettua kuun aikana peräti 8050 grammaa, joista yhtä Tennessee-kerää en ole vaivautunut täällä edes esittelemään, kun se piti ostaa äkkiä vain täydennykseksi, kun lanka uhkasi loppua jakusta kesken ja olisi loppunutkin ilman tuota täydennysostosta. Muuten olen kyllä ostamiseni täällä ihan rehellisesti raportoinutkin. ;)

Ristipistot eivät ole jaksaneet kiinnostaa oikein tänä vuonna, ja huomaan, etten jaksa edes ristipistoblogeista kauheasti innostua. Mutta ehkä niidenkin aika taas tulee. Nykyisin teen niin paljon käsitöitä ainoastaan bussimatkoilla, palavereissa ja kuntopyöräillessä, eikä niissä tilanteissa oikein ristipistoille ole sijaa. Joskin kuuntelen kyllä äänikirjojakin joskus useita tuntejakin päivässä, siinä ehtisi vallan mainiosti pistellä. Vaan ainakin noissa tämän kuun virkkuu- ja neuletöissä on ollut niin paljon pientä näpertämistä, etten ole enää pistelyjä kaivannut. Ehkä toukokuussa sitten?

Toukokuun käsityösuunnitelmiini kuuluu tuhota vähän noita ohkaisempia puuvillalankojani, joita käytin jo Kenin vaatteiden neulomiseen huhtikuussa. Niistä syntynee vielä ainakin muutama sytomyssy ja loput jämät päätynevät Barbien mekoiksi. Parit sukat ovat olleet jo pitempään minulla tehtävälistalla, joten ne ainakin teen toukokuun aikana. Jonkin isomman neuleen/virkkauksen haluaisin myös tehdä, mutta en ole vielä päättänyt, mikä se on, kenties päätän sen arpomalla. ;) Toukokuussa on luvassa myös virkkaus... virkistysmatka naapurimaahan, jonne pitäisi ehdottomasti päättää hyvissä ajoin jokin oivallinen matkakäsityö mukaan. Niin, ja heti matkan jälkeen on vielä sukankutomis... suunnittelupäivä, joka myös vaatii asianmukaisen varustuksen, eli lankaa ja siihen sopivat kepakot. ;) Oikeastaan aika innolla odotan alkavaa kuukautta, niin oivallisia käsityöpäiviä se näyttäisi tuovan tullessaan. :)

Vaan nyt on aika sanoa huhtikuulle heipparallaa, käydä katselemaan lankaisia unia, jotta jaksan heti toukokuun eka aamuna käydä käsiksi ikkunanpesuun! :) Näkee sitten tehdä käsitöitäkin paremmin, kun valo pääsee kirkkaammin sisälle.

Reipasta toukokuun alkua kaikille!

 

3 kommenttia:

 1. Kaunista, niin kaunista syntynyt !!
  Hauskoja matkoja sinulla tiedossa :))

  VastaaPoista
 2. Huhtikuun väri on selvästi ollut keltainen! :) Johtunee tästä ihanasta auringonpaisteesta.

  VastaaPoista
 3. Neulisti: Minähän neulon ja käytän keltaista väriä ympäri vuoden, vaikken voikaan sietää auringonpaistetta. Keltainen on minulle syksyn väri, ja minä olen henkeen ja vereen syksyihminen (ympäri vuoden sitäkin).

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)