Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, maaliskuuta 22, 2012

Röyhelöitä ja myssylöitä

Yleensä minulla on tapana hyvin tarkasti miettiä, mitä käsitöitä haluan tehdä ja mitä lankaa siihen tarvitsen. Ja nimenomaan tässä järjestyksessä, eli ensin on oltava tiedossa malli ja tietyn neuleen tarve, sitten mietitään sopiva lanka ja väri ja valitaan langan ostopaikka.

Kerran tänä vuonna kävi kuitenkin niin, että törmäsin Anttilassa lankaan, jonka väri kerrassaan houkutteli minua niin, etten voinut jättää ostamatta. Ja kun vyötteessä oli ohje valmiina, niin tiesin samantien, mitä siitä langasta tekisin, eli en ostanut sitä muuten vaan ja sitten jäänyt miettimään, että mitähän tuostakin saisi aikaan. Eli ennen langan ostopäätöstä oli jo toki se valmis tuote mielessäni.

Ehkä olisi kuitenkin pitänyt harkita pari minuuttia pidempään? ;)

Frillahuivi
Tehty: 21.3.2012
Malli: Novita (Frilla-langan vyötteessä)
Langankulutus: 100 g
Puikot: 8 mm
Koko: Pituus 170 cm
Muuta: En taatusti tee toista samanlaista. Väristä tykkään. 

Täytyy sanoa, että jatkossa nämä heräteostokset voi jättää hyllyyn... ;) Ehkä ostopäätöstä tehdessäni ajattelin, että kun näitä röyhelöhirvityksiä ovat tehneet kaikki muutkin, niin kai minunkin sitten pitää kokeilla, vaikken ole yhtään röyhelöhirvitysten ystävä. Mutta en vain voinut vastustaa väriä... väristähän ne minun neuleeni yleensä lähtevät liikkeelle.

Mutta tämä lanka! Tai siis, minusta tätä ei voi kutsua langaksi... pikemminkin jokin "puolivalmiste", vähän saman tapaan kuin en voi kutsua pakastepizzaa tai kalapuikkoja "ruuaksi", vaikka luultavasti jotkut niitä kuvittelevatkin voivansa syödä. Ehkä tätäkin "lankaa" joku kuvittelee voivansa neuloa, mutta kyllä minusta tässä on se suurin ja näyttävin osa tehty jo lankatehtaalla, ja "neulominen" on lähinnä sitä, että pujotellaan valmiita silmukkalenkkejä toistensa läpi. Kamalan hidasta hommaa, ja jos silmukka putoaa, niin sittenpä et enää löydä sitä mistään ja koko kammotus purkautuu. Niin, ja lopputuloksena on tosiaan vielä sitten se röyhelöhirvitys, jota ei kehtaa julkisella paikalla pitää, paitsi ehkä vappuna ja jouluna, ja minä en vietä kumpaakaan. :D

Tykkään kuitenkin tästä värimaailmasta, ja sehän on pääasia! :) Ja onpahan nyt tämäkin testattu.

Tämän testauksen jälkeen oli ihan pakko saada käsiinsä jotain aivan perusjuttua, jotta usko oikeisiin ja hyödyllisiin käsitöihin ja oikeisiin lankoihin saatiin nopeasti palautumaan:

Sytomyssyt 5 kpl
Tehty ajalla: 21.-22.3.2012
Malli: Matleenan perussytomyssyohje, jota olen joissakin myssyissä vähän muokannut
Lanka: Novita Puro Batik roosa-persikka (826) (myssyssä nro 1), Novita Miami persikka (261) (myssyissä 1, 2 ja 4), roosa (505) (myssyissä 2 ja 3), lila (768) (myssyissä 2, 3 ja 5) ja vihreä (357) (myssyissä 2, 4 ja 5)
Langankulutus: 1. 33 g 2. 36 g 3. 31 g 4. 31 g 5. 32 g, yhteensä 163 g
Virkkuukoukku: 4,5 mm
Koko: 1. n. 55 cm 2. n. 58 cm 3. n. 55 cm 4. n. 56 cm 5. n. 56 cm
Muuta: Oysiin

Jännä juttu, että vaikka tein nämä kaikki myssyt samalla silmukkamäärällä ja periaatteessa samoista langoista, niin niistä tuli keskenään vähän erikokoisia. Olisiko ollut jossain vaiheessa vähän löysempi ote tai jotain. Tarkempia ympärysmittoja en ole ottanut, vaan olen arvioinut koon niin, että kun oma päänympärykseni on 54 cm, niin sen mukaan olen koittanut arvata myssylle kokoa, eli onko myssy minulle vähän vai paljon liian iso.

Nyt olisi taas 15 myssyä valmiina koko- ja pesulappuineen, eli jossain vaiheessa pitäisi järjestää asiaa Lumoavaan Lankaan tai Oysiin, että saisi noita laitettua eteenpäin.

Kiitos kommenteista viimeaikaisiin postauksiin, joita onkin tullut nyt tiheään. Nyt pistin puikoille taas vähän isomman työn, joten luultavasti tulen esittelemään sitä vasta joskus parin viikon päästä, jollen sitten innostu välillä tekemään jotain pienempää. Katsotaan nyt, miten tuo uusi työ alkaa käsilaukkuun mahtua vai mahtuuko ollenkaan. :)

16 kommenttia:

 1. Tuo edellisen postauksen lintu on mahtava! Nuo röyhelölangat on jääneet minulta rauhaan, lanka lankana, ei eineksenä.

  VastaaPoista
 2. Minun on pakko joskus käyttää eineksiä, kun meillä ei tuo miesväki osaa tehdä minkäänlaista ruokaa ja lisäksi, joskus vaan on mukava päästä edes vähän helpommalla tästä touhusta!

  Minäkin aluksi kammoksuin noita röyhelöhuiveja, mutta nykyisin jopa tykkään! Kaikkeen täytyy vaan tottua :-)

  Juu, kuten pitäisi tottua näihin sanavahvistuksiinkin, joita joudun kokeilemaan pari-kolme kertaa. Ei vaan näkö ole enää niin priimaa, siis silmien näkö :-))

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyvistä nauruista! Tuo röyhelökuvauksesi oli ihan mielettömän hauska. Eineslangaksi minäkin niitä kutsun ja huivin tekeminen on mielestäni joko epäkäsityötä tai askartelua (jota inhoan). Mut on ne vaan niin suosittuja... enkä minäkään inhoa niitä enää niin paljon ku joskus 2 vuotta sitten kun ensi kerran eineslankaan törmäsin. Kaikkeen tottuu mut ei tartte tykätä.

  VastaaPoista
 4. Olisin varmaan itsekin jättänyt suosiolla röyhelöhuivin tekemättä, mutta kun sain langan lahjaksi, tein sen valmiiksi. Siksi olin tosi iloinen, kun kummitytön äiti ihastui huiviin ja saatoin riemumielin lahjoittaa sen hänelle. Eli voitimme kumpikin:DD

  VastaaPoista
 5. Minäkin olen samoilla linjoilla kanssasi noiden frillahuivien suhteen. Yhden huivin tein kokeeksi, että voin muodostaa oman käsitykseni asiasta. Se kokeilu vahvisti ennakkoluuloni oikeiksi, siis frillahuivi ei ole minun juttuni. Mutta sitten Susu esitteli sen kukkahattutätimyssyn ja minun pito hurahtaa siihen! ;DD Nyt minulla on sitten frillamyssy odottamassa mökkisaunan (savusauna) lämmitykseen. ;DD

  Mutta nätin värinen on huivisi samoin kuin nuo sytomyssytkin!

  VastaaPoista
 6. Onnea Mari, olet voittanutv langat tilkkupeittoon.
  http://www.novita.fi/index.php?cms_cid=30139

  En ole huomannut, että olisit blogannut saapuneeksi. Tosin, en ole kyllä ehtinyt juurikaan Blogimaailmassa viipyilläkään viime aikoina.

  VastaaPoista
 7. Sinulla on hyvin järkevä tapa ostaa lankoja. Itse teen aina joskus heräteostoksia, mietin vasta kotona, mitä niistä tekisin. Frilla ei ole kuitenkaan saanut minua innostumaan enkä välitä oikeastaan röyhelöistä. Niitä huiveja näkee paljon ja täytyy sanoa, että hyvin kauniitakin, joillekin ne vain sopivat.

  VastaaPoista
 8. SeijaP: Kyllä nyt Novitan sivut valehtelevat, sillä voitin kolme kerää beigeä Crystal-lankaa, josta olen blogannutkin ja valittanut, kun lanka ei ole yhtään minun mieleistäni. ;)

  VastaaPoista
 9. Niinpä, ajelin heti kommenttini jälkeen kauppaan ja tajusin että ne Crystälithan ne oli. Mutta eihän tosiaan tuo kolme kerää riitä peittoon.

  Toivottavasti jotain siitä keksit, meillä Vilma 11v teki itselleen lovikat Crystalista.

  VastaaPoista
 10. Tuli vappu mieleen tuosta huivista, ei siis sopisi vapputemmellyksiin? Sehän on kohta jo taas ajankohtaistakin. :)

  VastaaPoista
 11. Maajo: Kuten jo kirjoitin tekstissäni, en vietä vappua, kuten en vietä muitakaan juhlia. Kaikki juhlat ovat turhia ja vappu niistä todellakin kaikista turhin. Juhannus ja joulu tulevat perässä seuraavana - yäk. ;)

  VastaaPoista
 12. Kiva lukea langanostostasi. Ajattelen nimittäin samoin. Ensin pitää olla tarve ja mielellään malli, sitten vasta langat.

  VastaaPoista
 13. Minäkin hölmö ostin kaksi kerää tuota lankaa. Yhden olen tehnyt, eikä todellakaan ole minun juttuni !

  ps. miehellesi terkkuja, yhdessäkään levyssä ei ole ollut mitään kuvaa, vaan jotain turhaa tekstiä.
  Mutta mikäs estää laittamasta toisin päin jos on kiva kuva :))

  VastaaPoista
 14. Olen minäkin noita röyhelöhuiveja muutaman tehnyt, mutta en ole käyttänyt yhtäkään. Ystäville olen lahjoitellut, jos ovat huomanneet pyytää.
  Kiva juttu, kun laitoit klipsut kierrätykseen, on minullekin taas ystävät keräilleet valtavasti lisää. Kaikkea ei vaan saa aikaiseksi tehdä, vai olisiko minulla liikaa suunnitelmia.
  Kaikkea kaunista ja kivaa olet ahkeroinutkin.

  VastaaPoista
 15. Minä ihastuin tuohon samaiseen lankaan johtuen tuosta väristä. Mutta kävi niin, että minun neulontataidoillani en osannut tehdä sitä huivia. Ehkä onneksi :) Lanka päätyi työkaverille.

  VastaaPoista
 16. Blogistani löytyy sinulle tunnustus.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)