Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2012

Kymppiviikko

Kymppiviikko on perinteisesti ollut se koulujen talvilomaviikko. Aiemmassa työssäni se oli minulle aina palkaton vapaaviikko, mikä ei oikein ollut kauhean kiva juttu. Nykyisessä työssä taasen hiihtolomaviikolla ei ole mitään normaaleja kerhoja pyörimässä, joten suurin osa säästelee vuosilomistaan osan sinne. Vaan jos on tullut taloon vasta 7 kk sitten, kuten minä olen, niin ei ole kertynyt lomia säästeltäväksi, joten täytyi keksiä jotain muuta hommaa. No, sitähän sitten järjestyi: alkuviikon olin vapaalla ja loppuviikon sekä viikonlopun leirillä, josta kotiuduin tänään sunnuntai-iltana. Niin, ja huomenna ihan normisti töihin sitten taas, eli jos alkuviikosta 5 päivän vapaaputki tuntui ihan kivalta, niin 9 päivän työputki kyllä sen sitten ihan kivasti tasoittaa. ;)

Ihanaa oli olla kyllä alkuviikosta perheen kanssa, ja päästiin jopa ulkomaanmatkallekin! :)


Esikoiselle 7 v tämä oli ihan ensimmäinen ulkomaanmatka, kuopus 4 v ehti joskus vauvana käydä jo kertaalleen ylittämässä Tornio-Haaparannan rajan. Tiistaina siis lähdettiin Oulun kaupungin nuorisoasiainkeskuksen järjestämälle päivän reissulle naapurimaahan, jossa perillä ehdittiin olla tasan viisi tuntia. Siinä ajassa kierrettiin Ikea, josta löytyi kaikkea pientä ja yksi vähän isompi ostos, vaan ei valitettavasti makkarin verhokankaita, joista niin kovasti haaveilin. Yksi ihan täydellinen kangas siellä olisi ollut, tai siis oli niissä näytekankaitten joukossa, vaan pakka oli myyty loppuun, eli ei sitten saatu siitä verhoja. Enkä muuten löytänyt mieleistä verhokangasta Suomestakaan, kun kävin keskiviikkona ravaamassa kaikki Oulun kangaskaupat. Pöh. No joo, mutta Ikean jälkeen käytiin maistamassa ruotsalaisen hampurilaisketjun Maxin antimia, ja totesimme ne paljon paremmiksi kuin Mäkkärin tai Hesen murkinat - karppiateriakin oli varsin maittava, ja kuopuskin suostui jopa juomaan limukkaa, mikä ei ole ikinä mennyt hänellä Mäkkärillä alas. Ruotsalaiset ne vaan osaa. ;) Sitten pääsimme matkan pääkohteeseen eli Candy Worldiin, joka oli lapsille suoranainen elämys. Jokunen kilo sieltä taisi karkkia lähteä mukaan... Vaan parasta taisi kuitenkin olla siinä karkkikaupan viereisessä leikkipaikassa, jonne kuopus ehti jo kertaalleen karatakin sillä välin, kun me muut valitsimme karkkeja. Siinähän se loppuaika menikin, kun pojat temmelsivät leikkipaikassa ja me vanhemmat hörpimme kupposet kuumaa. Niin ja poikien leikkiessä kävin Hemtexissäkin, enkä edes sortunut siellä lankoihin, vaikka sitäkin tarjontaa olisi ollut. :) Kotimatka meni aika hiljaisissa merkeissä poikien mussutellessa Candy Worldin ostoksia. Kiva reissu, voisin lähteä toistekin! :) Ja näin autottomalle on ihan huippujuttu, että joku taho viitsii järjestää tällaisia ostosreissuja, etenkin kun tuo reissu oli suunnattu nimenomaan koululaisperheille, eli siellä oli aika lailla muitakin lapsia mukana.

Jos tiistaina istuttiin ja virkattiin yhdessä bussissa, niin torstaina istuttiin ja virkattiin sitten vielä pidempi matka toisessa bussissa ja sunnuntaina sama matka takaisinpäin. Itse asiassa ehdin virkata melkein kaksi peittopalasta valmiiksi ennen kuin oltiin edes irti Oulusta, koska kyytiläisiä noukittiin kahdestakin pisteestä kaupungin eri laidoilta. Tämä oli siis sitten se työreissuni leirille, ja seuraavasta kuvakollaasista saatte arvata, minne päin Suomea suuntasimme:


Kuvaa klikkaamalla suuremmaksi saattaa saada selvää tuosta tekstistä, joka lukee noissa kylteissä, se antaa pikkuisen vihjettä paikasta. :)


Pitkästä aikaa oli hauskaa olla leirillä nuorison kanssa, se on ihan toista mitä normityöni, jota teen pääasiassa alle kouluikäisten kanssa. Ensimmäistä kertaa eläissäni pääsin sitten myös opastamaan käsityöjuttuja, joista nuoret innostuivat yllättävän paljon. Osasin kyllä odottaa, että tyttöjä voisi neulahuovutus kiinnostaa, ja siksi sitä ehdotinkin leirin ohjelmaan, mutta kävikin niin, että loppujen lopuksi ne innokkaimmat huovuttajat olivatkin poikia. :) Tytöt jaksoivat huovuttaa noin puoli tuntia, poikien kanssa istuttiin huovuttamassa sellaiset kaksi tuntia, ja yksi poika jätti kokonaan iltapäivän hankijalkapallot ja muut kivat väliin, ja huovutti putkeen kuusi tuntia, välillä kävi vain syömässä. :) Harmi, ei tullut otettua kuvaa hänen lopputuloksestaan. Eikä myöskään tullut kuvattua niitä vaaleanpunaisia karvanoppia, jotka yksi poika huovutti omaan autoonsa - harvalla pojalla on muuten itse huovutettuja karvanoppia autossaan, ja täytyyhän se auton varustelu tärkeimmästä aloittaa. :)

Kuvista on rajattu tarkoituksella päät pois, ettei henkilöitä tunnisteta. Söpöintä minusta on tuo yksi kuva, jossa nuoripari huovuttaa yhdessä sydäntä... :)


Nappasin muutamasta parhaasta lopputuloksesta kuvan, eli siinä on huovutettu banaani, joka jäi leirikeskukseen "huovutusgraffitiksi". Vaaleanpunainen possu on ihan ylisöpö, ja tuossa kolmannessa kuvassa on huovutettu jäätelö, jota joku onkin juuri lipaisemassa kielellään. Hauskoja ideoita nuoret kyllä keksivät, kun sanoin heille, että saavat tehdä ihan mitä vaan.

Huovutetut sydän ja pääsiäismuna
Tehty: 9.3.2012
Malli: Kunhan tökin menemään
Tarvikkeet: Erilaisia huovutusvilloja, eikä ollut edes omia vaan työnantajan
Muuta: Kunhan tökin menemään ;)

Omat tuotokseni olivat aika vaatimattomia. Kunhan tökin menemään... :D Munasta yritin tehdä pääsiäismunaa, mutta tuo on enemmän sellainen Kinderin sisämuna. Kuopus omi nämä itselleen unikaveriksi, kun palasin tänään kotiin. En kyllä näistä sen kummempaa yrittänytkään, oli vain niin kiva siinä itsekin huovuttaa ja samalla jutustella niitten poikien kanssa, jotka sinne lopen viimein viimeiseksi jäivät omia huovutuksiaan viimeistelemään.Olin varautunut leirille isolla lankamäärällä eläen toivossa, että ehtisin tehdä torkkupeittotilkut valmiiksi, mutta kyllä sitä hommaa riitti siellä sitten muutenkin niin, että vielä olisi seitsemän tilkkua virkattavana ennen kuin päästään ompelemaan paloja yhteen. Vaikka aika monta sain leirilläkin tehtyä, bussimatkat mukaan lukien suunnilleen 15-16 tilkkua syntyi näiden päivien aikana. Ja hah, tuota kuvan ylänurkassa näkyvää kirjaa en lukenut sanaakaan, missäs välissä muka olisin ehtinyt?

Älyttömän hauska viikko siis oli tämä kymppiviikko, vaikken ollut edes lomalla. :) Vaan oli kyllä kova koti-ikävä leirillä, lähinnä siis lapsia ikävä. Nehän tietysti vain nauttivat siitä, kun äiti oli pois ja saivat iskän kanssa syödä pizzaa. ;) Ja huomenaamulla sitten taas paluu normaaliarkeen, jos nyt yleensä mitään tässä elämässä voi "normaaliksi" kutsua.

Mulle oli muuten tullut jostain ihme paikasta paketti, jonka pitäisi sisältää pakettikortin mukaan "lankaa". Ihmettelen vain, kun en ole kyllä mitään tilannut... muistaakseni... huomennapa se sitten selviää, kun käyn töistä palatessa postissa paketin noutamassa. Oonkohan mää voittanut jotain? :)

Mukavaa uutta viikkoa kaikille! :)

 

2 kommenttia:

  1. Olipas sulla mukavan kuuloinen viikko! Erityisesti mukavalta kuulosti tuo että ne nuoret pojatkin innostui niin huovutuksesta! Tosi kivalta kuulosti :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kymppiviikko sinulla!

    Arvelempa jos tuosta Pieni Karhunkierros kyltistä , että olitte Juumassa .. ..meijän poika oli siellä rippileirillä aikoinaan.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)