Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, helmikuuta 11, 2012

Halavalla

Tokmannilla on ollut tämän viikon ja on vielä huomisen sunnuntain ajan yksiväriset 7 veljekset tarjouksessa, 2 kerää 7,50 e. Mulle on tässä pikkuhiljaa kertynyt listaa, mitä tarvitsisi tehdä juurikin 7 veljeksestä nyt ihan lähiaikoina. Kuopus tarvitsee ainakin lisää Angry Birds -hahmoja, eikä juuri sen värisiä lankoja ole tällä hetkellä varastossa. Makkariin haluaisin tehdä uuden torkkupeiton, jonka mallia ja sävyjä eilen illalla kovasti suunnittelin. Uudesta 7 veljeksen turkoosista sävystä haluaisin itselleni mekon. Niin ja sitä ihanaa turkoosia Polkkaa halusin niin kovasti. Ja värjätäkin haluttaisi, kunhan saisin tilattua ensin lisää Kool Aidia.

Eilen illalla sitten kirjoitin oikein ostoslistaa että mitä väriä ja kuinka paljon tarvitsisi ostaa - ja sitten alkoi hävettää. En ikinä kehtaa ostaa kerralla noin paljon lankaa! Etenkin kun laskin myös, mitä se tulisi maksamaan... mutta toisaalta, tuo tarjous on kyllä nykyhinnoilla aika hyvä, ja laskin myös mielessäni sen, paljonko säästäisin... ja kun tarvettakin on näille väreille, eikä ole kyse mistään mielivaltaisesta hamstraamisesta.

Joten päätin olla häpeämättä rakasta harrastustani, ja suuntasin iltapäivälenkille Tokmannille. Kaksi isoa kangaskassia vaan käsilaukkuun, että saa kannettua sitten ostokset kotiinkin.

Olihan sitä lankaa siinä ostoskärryssä sitten aika tavalla. En välittänyt tuijotuksista, vaan työntelin kärryäni ihan niin kuin olisi heti syntymisen ja kuolemisen jälkeen seuraavaksi luonnollisin asia maailmassa käydä ostamassa kerralla viisi kiloa lankaa. Mutta kun sain ostokset maksettua ja olin alkamassa pakkaamaan lankojani, niin minun perässäni ollut mieshenkilö ei voinut olla kommentoimatta:

- Saanko kysyä, oletko ompelukerhoon menossa?
- No ei näillä langoilla kyllä ommella...
- No kutomista sitten.
- Juu, no täällä päin näistä kudotaan.
- Ihmettelen vain, miksi joku hamstraa noin paljon lankaa?
- Noo... tämmöistä pientä lankavaraston täydennystä vain...
- Onko tuo lanka täällä halvempaa kuin muualla, vai miksi sitä kannattaa hamstrata tuollaisia määriä?
- No nyt on lanka tarjouksessa vielä huomiseen asti, niin siksi kannattaa, tällaisessa määrässä se säästö on jo aika tuntuva.
- Jaa, seitsemän veljestä, tämähän on ihan tunnettu lanka... onko siinä joku prosenttitarjous?
- Ei kun kaks kerää aina kimppahinnalla.
- Mikä se on se kimppahinta millä tätä myydään?
- No se on niinku kaks kerää seitsemän ja puoli euroa. Mut se normaalihinta on täällä muistaakseni neljä kolkytyhdeksän. Muissa kaupoissa on normihinta vähän vähemmänkin, mutta säästää tässä nyt ainakin viiskyt senttiä kerältä, ja tämmöisessä määrässä se säästö jo sitten näkyykin.
- Joo no kyllähän sitä aina kannattaa ostaa, jos kerran säästää... (miehen vaimokin tuli siihen viereen nyökyttelemään, että joo jos kerran säästää...)

Hei, siis näemmä tässä yhteiskunnassa mikä tahansa kummallisuus muuttuukin ihan normaaliksi, jos vain samalla säästää rahaa! :D Entä jos olisinkin sanonut, että "ei kun täällä on kyllä monta kertaa kalliimpaa kuin muualla, mutku tuli yhtäkkiä sellainen olo, etten mitenkään selviä sunnuntain yli, jos en äkkiä saa itselleni lisää lankoja, ja Halpa-Hallin lankahyllyt ehdin jo aamupäivällä tyhjentää, niin nyt tulin sit tänne, ja vielä yritän ehtiä Anttilaan ennen sulkemisaikaa..." ;)

Ja ihan oikeesti, eihän tässä nyt niin paljon sitä lankaa ole, eihän? :)


Vaatimattomat 32 yksiväristä kerää ja yksi Polkka. No okei, se Polkka oli kalliimpi kuin esim. Halpa-Hallissa, mutta kun se nyt sattui lukemaan listalla, niin ostin pois. Sitä paitsi valehtelin teille aiemmin, ei tässä ole viittä kiloa lankaa, ainoastaan 4950 g. ;) Siitä menee torkkupeittoon ainakin puolitoista kiloa, mekkoon ja sukkiin kilo, Angry Birdseihin muutamista keristä pikkuisen (oli silti pakko ostaa koko kerät, kun kyseistä väriä ei ollut kaapissa) - niin ja tässä on myös melkein kilon verran värjäystä varten, jos värjään langat liiviä + niihin sointuvia sukkia varten. Eli kaikille löytyy tarkoitus, ja isoja projekteja on luvassa.

Sitäpaitsi - sain halavalla. :D Jopa niin halavalla, että säästyneillä rahoilla saatoin ostaa pojillekin vähän tuomisia kaupasta. Isompi sai uuden Aku Ankan taskukirjan ja pienempi pääsi vihdoin viimein tutustumaan itsekin käsitöiden tekemisen maailmaan:


Kuopushan rakastaa lankoja suunnattomasti, ja hän on jo pitkään kysellyt, milloin hän saa opetella käsitöiden tekemistä. Ompelukuvia olen kaupoissa katsellut sillä silmällä, mutta en ole löytänyt oikein sellaisia aiheita, joista poika innostuisi. No, nyt löytyi Hello Kitty -ompelukuvia, joissa oli langat ja neulakin mukana, ja kun poika on ihan mahdoton Hello Kitty -fani, niin sehän sopi hänelle varsin mainiosti. Tuskin ehdin kauppareissuni jälkeen takkia riisua, kun poika oli jo ompelupuuhissa. Ja näitä pikkuriikkisiä lankavyyhtejä hän halaili ja silitteli poskiaan vasten, ihan kuin äidin isompia lankavyyhtejäkin. :)

Vaan kyllä hän oli kovin kiinnostunut äidin omista ostoksistakin, sillä kun kotiin tuli kaksi isoa kassillista lankaa, niin poika jotenkin arvasi, että jossain siellä on pakko olla myös se punainen lankakerä, jota tarvitaan Angry Birds -lohikäärmeen tekemiseen. Sitä hän vain ei vielä ymmärtänyt, että vaikka se tuikitärkeä punainen lankakerä on nyt ostettu, niin se lohikäärme ei vielä valmistu sellaista tahtia, että sen saisi jo ensi yönä viereen. Ja Mighty Eaglekin pitäisi tehdä. Yritin muuten opettaa, miten Mighty Eagle lausutaan, kun kuopus on oppinut lukutaitoiselta isoveljeltään lausumaan tuon nimen vain niin kuin se kirjoitetaan. Mutta kuopuksella oli tähänkin selitys:

"Sen nimi on Mikty Eakle. Maiti Iiköl on vaan sen sukunimi."

Hyvä, että tuli tämäkin asia nyt selväksi. Näiden turinoiden jälkeen varmaan saattekin sitten jäädä odottamaan sen lohikäärmeen ja Mikty Eakle Maiti Iikölin valmistumista. ;) Tai jos nyt ensin saisi ne edes alulle - tai hahmoteltua, miten ne oikein pitäisi virkata taikka neuloa.

Ihanaa ja lankaisaa viikonlopun jatkoa! :)

16 kommenttia:

  1. Vau!! Mulla on kotona ihan tolkuttomasti lankaa, mutta kerralla en ole tainnut ostaa noin paljon lankaa. Oli varmaan ihana tunne, kun kärry oli täynnä noita lankapalleroita! Langan ostaminen kannattaa aina riippumatta siitä, että onko lanka tarjouksessa vai ei.

    VastaaPoista
  2. Ihana langan ostotarina. Ja kun jokaiselle kerälle on jo suunnitelma...

    VastaaPoista
  3. nostan hattua siun rohkeudelle:)
    en ole ikinä ostanut noin montaa kerää kerralla ja varsinkaan suoraan kaupan hyllyltä. mutta selitys:"säästän rahaa", menisi varmaan läpi ukollenikin :D hah ha.. ja se että siulla on valmis suunnitelma kaikille kerille, ihailtavaa :D

    VastaaPoista
  4. IIIhana kasa lankaa :)
    Mäkin yleensä "kun halvalla" saa ja meijän poitsu (12 v.) osaa jo sanoon ton että kun halvalla saa :)

    VastaaPoista
  5. Kiva, hyvät iltanaurut sain tuosta säästökeskustelusta. Hauska tarina ja hyvä kun on nyt muistissa.
    Aika läjä tuossa lankaa on mutta mitäs siitä, tekevällä täytyy olla mistä ottaa.

    VastaaPoista
  6. Upea kasa lankaa! Sinä olet tuottoisa neuloja, että äkkiä tuo keko kuluu tai oikeammin muuntuu muuksi.

    VastaaPoista
  7. Älä murehdi muiden mielipiteitä, kuka nyt meitä lankahamstereita oikein ymmärtää. Olet niin ahkera käsityöläinen, että saat pian kaiken kulumaan, varsinkin kun sinulla on jo suunnitelmat valmiina. Minä kun ostan alelankoja (ja yleensä ostan), alan vasta kotona miettimään, mitä ihmettä niillä tekisin...

    VastaaPoista
  8. Onhan siinä ihan muhnakka kasa lankoja =)

    VastaaPoista
  9. Aivan mahtavia noi ompelukuvat. Meilläkin niitä on innolla tehty ja kun poika kuuli, että mennään serkkunsa synttäreille, niin heti ilmoitti, että haluaa pujotella helmet ja ommella langalla kissoja :)

    VastaaPoista
  10. Moi!

    Kipaiseppa joskus Kärkkäiselle, siellä on ihan normaalihinnalla edullisempaa Seiskaveikkaa kuin Tokmannin tarjouksessa. Sittenpä vasta säästäisit :)

    Maria

    VastaaPoista
  11. Maria: Kyllä mun mielestä Kärkkäiselläkin on 7 veljekset jo yli 4 euroa kerä.

    VastaaPoista
  12. Hauska tarina oli :) Voin kuvitella tuolla kaupassa niitä ilmeitä joita sait, mutta ei kannata välittää, siinähän ihmettelevät ;) Ja ihan tuo pojan innostus käsitöihin ja Mikty Eaklekin nauratti, kiitos siis hauskasta iltasadusta ;)

    VastaaPoista
  13. Heh! Voi miten tuli hyvä mieli tuosta lankaostoskeskustelusta sekä tuosta nuoren miehen jutusta :D

    VastaaPoista
  14. Pakko muistella: ystävälläni ja minulla oli aikanaan samanlaiset daisy-nuket (siis kuin barbiet mutta pienemmät). Elettiin aikaa Charlesin ja Dianan häiden jälkeen, ja tietysti molempien nukkien nimeksi tuli Diana. Ystäväni äiti oli sanonut, että oikeasti se nimi lausutaan Daiana, mikä oli minusta kauhean rumaa. Ystäväni nukke sai minun puolestani olla Daiana, minulla oli ihana Diana... :D :D

    VastaaPoista
  15. Heh, ei kai tossa nyt mitään paljoa ole? ;)

    VastaaPoista
  16. Olipa iloista väriterapiaa pitkin matkaa.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)