Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, tammikuuta 14, 2012

Vuoden ensimmäinen valmis

Vuoden ensimmäinen käsityö valmistui jo torstai-iltana, mutta mihin lie aika mennyt, kun en ole saanut vielä blogattua, hyvä kun edes muistin ottaa tänään kuvat melkein päivänvalon aikaan! Aurinko kyllä paistoi puolilta päivin niin kirkkaasti, että olisi saanut oikein valoisia kuvia, vaan kun olin puuhaamassa muuta, niin siinähän se sitten unohtui. No, hyvät kuvat tuli lampun valossakin iltapäivähämärässä. Huomenna (tai lähipäivinä) näette sitten, mitä se "muu puuha" oikein oli, että unohtui melkein blogikuvien ottaminen. ;)

Vaan tässäpä se vuoden ensimmäinen käsityö, joka täällä on jo keskeneräisenä vilahtanutkin. Eikä tämä ole edelleenkään peitto. ;)

Isoäidinneliötunika
Tehty ajalla: 1.-12.1.2012
Malli: Novita Syksy 2011 nro 7
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Ilona vaalea turkoosi (031) ja vihreä (039), Novita 7 veljestä oranssi (278), punainen (549), sininen (124), siniturkoosi (310) ja vihreä (309), 7 veljestä Kool Aid -värjätyt Watermelon Cherry+010 ja Piña-Pineapple+Orange+Lemonade+Mango+011
Langankulutus: 746 g
Virkkuukoukku ja puikot: 4 mm
Koko: M
Muuta: Ihana, tää on mun! :) Kahta samanlaista tilkkua ei löydy koko tunikasta. Ohjeesta poiketen tein helmaan ja hihansuihin kiinteitä silmukoita.


Tämä oli osittain jämälankatyö, sillä kulutin kahta eri värjäyserää (ja selvästi erisävyistä vaikkakin samalla värikoodilla olevaa) punaista loppuun, samoin oranssin ja kaksi itse värjättyä nyssäkkää pois kaapista kuljeksimasta. Muita värejä jäi vielä sukkien raidoiksi, eli tälle tulee kaveriksi pitkät raitasukat. Ilona-langat ostin ihan tätä tunikaa varten, ja tuota pohjaväriä vaaleanturkoosia jäi aika monta kerää vielä käytettäväksi muihin töihin, samoin vihreää Ilonaa jäi jonkin verran.

Tilkkuja virkatessa ei ollut mitään muuta periaatetta kuin että kahta samanlaista tilkkua ei saa tulla. Aluksi väritys syntyi suunnilleen niin, että mikä väri sattui käteen osumaan niin sillä jatkettiin, mutta nyssäköiden pienentyessä piti välillä tarkkaan katsoa, mihin viimeiset pätkät riittävät, eli sekin sitten osaltaan vaikutti tilkkujen värijärjestykseen. Ihan viimeisissä tilkuissa värit määräytyivät lähinnä niin, että piti katsoa, ettei tee vahingossa samanväristä jonka on jo tehnyt. Vielä olisi saanut vaikka kuinka monta erilaista väriyhdistelmää, eli ei ollut lainkaan vaikeaa saada 53 ihan erilaista tilkkua tehtyä. :)


Tämä on kyllä niin "mun värinen" ja tykkään tästä noin ziljoona kertaa enemmän kuin siitä alkuperäisestä mallista, jossa pohjaväri oli musta (YÄK!) ja muutenkin oli käytetty murrettuja värejä (uusi YÄK!). Onneksi maailmassa on niin paljon värejä, että saa tehtyä itselleen mieluisan - ja tässähän on käytetty vähän itsevärjättyjä lankojakin, eli jos ei kaupanhyllyltä löydy sopivia, niin aina voi laittaa kattilan porisemaan. :)

Mutta jatketaanpa siitä kattilan porisemisesta toisella kerralla. ;)


29 kommenttia:

  1. Tuostahan tuli hieno! Sama malli erilailla tehtynä näyttää aivan toiselta!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana ja virkistävän värikäs tunika, tykkään kovasti. Ja ihailen myös sinun tarmoa tehdä isoja töitä nopeasti valmiiksi!

    VastaaPoista
  3. Tuosta täysi kymppi! Se on niin hieno.

    VastaaPoista
  4. Voi miten ihana! Jälleen teit todella onnistuneen neuleen!

    VastaaPoista
  5. Sultahan lähti alkanut uusi kässävuosi hyvin käyntiin ja voi miten upea se onkaan :o

    VastaaPoista
  6. IHANA!!!! Mukavaa päivää teille! -Päivi-

    VastaaPoista
  7. Aivan upee ja varmaan lämmin =0)

    VastaaPoista
  8. Onpa kivan näköinen pusero, tuon idean voisi toteuttaa joskus itsekkin.

    VastaaPoista
  9. Ihana! Värit on kivan pirteät :)

    VastaaPoista
  10. Ihana!
    Tuollaiseen saa käytettyä paljon jämiä. Jospa minäkin...

    VastaaPoista
  11. Voi että on ihana!! <3 ^^ Jos saa kysyä niin, millasella ohjeella oot tän tehnyt? en oo kauheesti tehnyt paitoja, joten en varmasti osais tuota pääntietä neuloa ilman ohjetta. :/

    VastaaPoista
  12. Voi NAM!! Tuo on aivan mielettömän upea!! Hmm... Oliskohan mulla sopivia lankoja vielä... :)

    VastaaPoista
  13. Varmaan tuo on ihanan lämminkin vielä, kaiken muun lisäksi!

    VastaaPoista
  14. Hieno! Kivasti yhdistetty virkkausta ja neulontaa.

    VastaaPoista
  15. Kaunis tunika ja ihanan värikäs :)

    VastaaPoista
  16. Upea kertakaikkiaan! Ne tulevat raitsukat tulevat sopimaan hienosti tämän kanssa.Ja miten nopeasti tuon teitkään!

    VastaaPoista
  17. Aivan upea virkkaus/neuletyö =) Täysi kymppi, kyllä.

    VastaaPoista
  18. Hei!Tosi upea pusero! -Muistanko väärin, että taisit olla lehtiarv ioissasi juuri tuon mallin suhteen hieman kriittinen, eikä suotta. Mutta tämä on aivan eri maailmasta! Onnittelut! -Voin vain kuvitella, miten lapsesi, niin kotona kuin töissä, tästä iloitsevat. WAU!! Odotan jo sukkiasi... Hyvää Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
  19. Vuoden eka on oikein iloinen pusero!
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  20. Wau! Mulla meinas mennä tää postaus kokonaan ohi...Onneks huomasin :) Aivan ihana siitä tuli! Mun tunika on vielä vaiheessa,ja siitä tulee synkempi :( Ja pelkään että isokin,katsotaaan nyt... Mut tuo Sinun on kyllä ihan sun näköinenkin,tosi hieno!

    VastaaPoista
  21. Aivan ihanan pirteä!

    VastaaPoista
  22. Heh, vai musta pohja "yäk"? Makuasia, mutta tuo kesänvärinen sopii kyllä sinun tyyliisi. (Minun sopii hyvin mustapohjainen :D.) Se on vähän niinkuin naista myöten, tuo väri.
    Nätti tunika.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)