Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, lokakuuta 09, 2011

Novita Talvi 2011 ja Novita Sukkalehti

Perjantaina saapui ihan yllättäen - aika on rientänyt niin äkkiä, etten osannut edes odottaa - Novita Talvi -lehti ja sen mukana vielä Novita sukkalehti. Ihan kivoja ylläreitä; tuosta sukkalehdestäkin olin jotain huhuja kuullut, mutta kun en pyöri aktiivisesti esim. Novitan Neulomossa, niin en ole oikein rekisteröinyt, että se on oikeasti ilmestynyt. Kait siitä oli Novitan uutiskirjeessä maininta... :)


Novita-lehden ilme oli vähän uudistunut. Alkuvuodesta taisin mainita, etten oikein tykännyt lehden tummasta sävystä, neuleet jotenkin piiloutuivat sinne kaiken tummuuden keskelle. Tämän lehden yleisilme oli valoisa ja selkeämpi kuin aiemmin. Tykkäsin erityisesti alkupään kuvista, jotka oli otettu studiossa valkoisella taustalla, koska niissä kuvissa neule pääsee hyvin esille, eikä esimerkiksi uppoudu taustaan. Ja eikös se neuleen esille tuominen ole kuitenkin käsityölehdessä pääasia? :) Toisaalta muutama vähän sekavakin kuva oli joukossa, esimerkiksi mustavalkoiset sisustusneuleet upposivat vähän liikaa mustavalkoiseen ja samaa tyyliä olevaan taustaan, en oikein ottanut selvää, missä on se itse neule ja missä vain muuta kuvausrekvisiittaa. Muutama neule oli tehty mielestäni liian tummasta langasta, eikä malli päässyt oikein oikeuksiinsa.

Ohjesivujakin oli selvästi yritetty jotenkin selkeyttää, vaikka ihmettelen kyllä syytä siihen, koska minusta ne ovat olleet aina ihan riittävän selkeitä. Joskus on täytynyt olla tarkkana, että neuloo oikeasta mallipiirroksesta, ja se on harmittanut, jos ohje on ollut jaettuna kahdelle sivulle niin, että on pitänyt koko ajan käännellä sivua, esim. mallipiirros on ollut sivunkäännön takana. No nyt ohjesivut ovat kyllä entistäkin selvemmät ja värijaot valkoiseen ja vaaleanharmaaseen vielä entisestään selkiyttävät. Muistelisin, että 90-luvun Novitoissa olikin tuollaiset väreillä erotellut ohjesivut...? Mutta sitten vähän kummasteluakin ohjesivuista, sillä joillakin sivuilla on ihan hirveästi tyhjää tilaa, ihan kuin siitä puuttuisi jotain. Tuli sellainen olo, että maksanko minä tosiaan siitä, että minulle lähetetään tyhjiä sivuja postissa? Ehkä tällainen taittoratkaisu on ollut perusteltua sillä, että ohje on tosiaan saatu mahtumaan samalle sivulle, mutta olisiko sitä ohjeiden järjestystä tms. voinut miettiä niin, ettei olisi jäänyt niin paljon tyhjää? Tai sivun voisi täyttää sillä tavalla, että sitä tekstiä ja kuvaa olisi tasaisesti, eikä niin, että sivun vasen laita tai yläreuna on ämpätty täyteen, ja sitten oikea reuna tai alalaita on ihan tyhjillään. Te keillä se lehti on käsissänne, niin vilkaiskaapa vaikka ohjesivua s. 153, joka on varsin koomisen näköinen, yksi palsta tekstiä vasemmassa laidassa eli aukeaman keskikohdalla, sitten pikkuinen mallipiirros keskipalstalla ja keskipalstan ylä- ja alasoa sekä oikea palsta ihan tyhjänä! Samanlainen sivu on myös s. 125, ja itseasiassa koko aukeama s. 124-125 on ihan hölmön näköinen. Myös aukeama s. 154-155 on jotenkin epätasapainossa. Kaiken kaikkiaan hyvään suuntaan tuota ohjesivua on koitettu uudistaa, mutta on jäänyt ehkä vähän puolitiehen.

Se ulkoisesta uudistuksesta! Hassua, että tuollaiseen kiinnittää niin paljon huomiota, koska tärkeintähän on se, löytyykö lehdestä mieluisia ohjeita ja ovatko ohjeet ymmärrettäviä. Mutta kyllä se visuaalisuuskin on tärkeää, ja tärkeämpää on tuoda ne mallit sillä tavalla esille, että ne houkuttelevat neulomaan. Ohjesivujen ulkoasu on sitten melkein jo tärkeysjärjestyksessä siellä häntäpäässä, kunhan ne ohjeet edes jostain löytyvät. :)

Kaikesta visuaalisesta uudistuksesta huolimatta on pakko nyt kyllä tunnustaa, etten löytänyt tästä lehdestä itselleni tällä kertaa mitään tekemistä! Mikä on sinänsä ihme, koska yleensä Novitan mallit miellyttävät minua, ja joka lehdestä löytyy edes jotain. Yleensä kyllä Talvi-lehti on se, mistä löytyy minulle kaikkein vähiten puuhaa, kun taas Kevät- ja Kesä-numerot saavat minut syttymään. Eli en sikäli edes odottanut löytäväni tästä ihan kymmenittäin tekemistä, mutta yleensä kuitenkin löydän Talvi-lehdestäkin edes jotain.

Osasyy on varmaan näissä syys-talvikauden langoissa, joille en ole yhtään syttynyt. Olen huomannut olevani ihan peruslankojen ystävä, eli Novitan langoista 7 veljestä, Nalle, Isoveli, Wool, Tennessee, Samos, Miami, Bambu... muiden valmistajien langoissa samaa sarjaa, eli sitä perussukkalankaa tai jotain peruspuuvillaa suosin mieluiten. Möykkyiset ja kimalteisen efektilangat eivät oikein sytytä, ja näissä Novitan tämän kauden langoissa ei oikein tahdo löytyä minulle mieluisia värejäkään. Ehkäpä siksi nämä neuleetkaan eivät inspiroineet tällä kertaa.

Olihan lehdessä toki sellaisia "ihan hyviä" neuleita, joista siis periaatteessa tykkäsin, eli näitä perusnovitalaisia juttuja. Esimerkiksi malli 2 ja malli 3 ja malli 64 neuletakit ovat oikein sellaisia klassisia perusneuleita, joiden tyylistä tykkään, mutta näistä puuttuu joku "juju", joka inspiroisi neulomaan. Ei oikein jaksa ihan perussileää neuloa kovin pitkästi, eikä pieni jippo hihansuussa riitä vielä sytyttämään. Malleissa ei ole mitään vikaa, mutta neulojassa on. ;)

Lucian neulottu tunikamekko malli 30 on minusta aivan ihana, mutta sekin sellaista simppeliä peruskamaa, vaikkakin noin paksu neule valmistuisi aika nopsasti eli sen puolesta voisin ihan perussileää tai ainaoikeaa neuloakin mekon verran. Mutta Crystalin lankakartassa ei taida olla oikein minun värejäni, enkä ole ihan varma, haluanko päälleni neuletta, jossa on jotain paljetteja? Tuon tyylinen mekko voisi olla kyllä ihan kiva, eli tuo voisi toimia jonkinlaisena inspiraation lähteenä vaikkapa omalle neulesuunnittelulle. Tai sitten ihan vain lankaa vaihtaen mekko voisi toimiakin.

Kaksi ponchoa malli 33 ja malli 46 voisivat olla ihania, mutta minua häiritsee etenkin mallissa 33 se, että se poncho on tehty niin tummasta langasta ja kuvattu vielä jotenkin varjossa, eli en saa kuvasta selvää, millainen malli ponchossa on (netin kuvasta saa paremmin selvää kuin lehden kuvasta). Mallin 46 poncho on vähän selkeämpi. Syy, miksi en näitä ponchoja kuitenkaan todennäköisesti tee, on yksinkertaisesti se, että minulla on noita ponchoja jo kaapissa yllinkyllin, enkä niitäkään käytä oikeastaan koskaan. Eli vika ei ole sinänsä Novitan malleissa vaan siinä, ettei minulla ole ponchon tarvetta. :)

Enkelin siivet malli 38 C oli ihan hauska juttu, jonka voisin joskus vaikka toteuttaakin. Lähinnä siinä mielessä, että niillä voisi olla töissä käyttöä. Saa nähdä, meneekö toteutukseen vai pysyykö vain sellaisena kivana ideana, jota ei koskaan ehdi tekemään. Suurin osahan kaikista kivoista jutuista jää toteuttamatta. Virkattu enkeli malli 66 on myös kiva idea, mutta minusta jotenkin sekava, kun siinä on pörrölankaa ja kultalankaa sekaisin. Taidan tykätä enemmän sellaisista yksivärisistä enkeleistä, jotka virkataan vain valkoisella langalla. ;)

Sukkamalleihin sytyn yleensä aina, mutta näistä sukista malli 42, malli 43 ja malli 44 puuttui minusta taas "se jokin". Pitsisukissakin häiritsee, että pitsiä on vain sukan varressa - eihän se housujen lahkeen alta näy mihinkään. Ehkä noista tuo malli 43 on sellainen kiva "melkein perussukka mutta pienellä jipolla". Siis vaikka jollekin miehelle tai hyväntekeväisyyteen.

Kirjoneulepaidat olivat ihan kivoja: miehen malli 67, naisen malli 77 ja sitten myös poroneuleet malli 83 ja malli 85 oikein näyttäviä, samoin niihin liittyvät asusteet (malli 84 A ja B ja malli 68), mutta jotenkin koen, etten tarvitse Isoveljestä neulottuja kirjoneulepuseroita. Taas sama juttu, että ihan hyviä neuleita, mutta kun niille ei ole tarvetta, niin mitäpä niitä neulomaan. :)

Kuva: Novita

Löysin minä tästä lehdestä sentään yhden suosikin eli Isoveljestä neulotun palmikkoneuletakin malli 73. Tämä voisi mennä kategoriaan "sitten kun olen neulonut kaikki muut neuleet to do -listaltani, eikä minulla kertakaikkiaan enää ole muuta tekemistä, niin voisin neuloa tämän". ;) Tässä on riittävästi kaipaamaani jujua ja näyttävyyttä, ja silti se on ihan klassinen "perusneule". Mutta tosiaan, Isoveljen paksuiselle neuletakille on aika vähän käyttöä, joten tämä ei todennäköisesti mene ihan sinne to do -listan kärkipäähän. Sen sijaan joku voisi kertoa minulle, mistä saa ostaa tuollaisia saappaita kuin Isoveli-palmikkoneuleen (lehden, ei netin) kuvassa on? Miksei niihin ole neuleohjetta? ;)

Kuvat: Novita


Sitten jos valitsen nyt vielä kaksi muuta hyvää neuletta, niin valitaan poncho Kelosta malli 46 ja se Lucian tunikamekko malli 30, joista jo tuossa aiemmin mainitsin. Siinäpä minun top3 tällä kertaa. :)

Kyllä neulomisessa on tärkeää se, että neulottava malli ihan oikeasti inspiroi. Kun en neulo siksi, että olisi pakko, eli kelpaisi "mikä tahansa villapaita", vaan neulon siksi että saan siitä itselleni iloa. Siksi sen mallinkin pitää olla sellainen, että sitä kohtaan tuntee sisäistä paloa ja halua neuloa. Mutta kyllä se tarvekin jotain sanelee, eli vaikka tuo kuvassa oleva ponchokin houkuttelisi mallinsa puolesta neulomaan, niin jos ei sitä tule käytettyä, niin mitäpä sitä kaapintäytettä tekemään. Eli kuten jo aiemmin sanoin, vika ei ollut tällä kertaa lehdessä vaan neulojassa itsessään. :)

***

No, jos ei varsinainen Novita-lehti tällä kertaa saanut minua heti tarttumaan puikkoihin ja säntäämään lankaostoksille, niin kylkiäisenä tullut Sukkalehti oli ihan toista maata!


Lyödäänpä heti lukemat pöytään: lehdessä oli 30 sukkamallia, tai oikeastaan 34, kuten lehden kansi väittää, sillä yksi malli oli jaettu p1 ja p2 -malleiksi, ja lisäksi lehdessä oli perussukan ohjeet Nallelle, 7 veljekselle ja Isoveljelle eli siitä kait se 34 mallia saadaan laskettua. Minä löysin näistä malleista 23 suosikkia, eli jos ei perussukkia lasketa, niin ainoastaan seitsemän mallia oli sellaista, etten niille ihan kympillä syttynyt. :) 

Enkä minä osaa päättää näistä, mikä olisi minusta se paras! :)

Näistä sukista ei löytynyt Novitan sivuilta mitään kuvia, joten räpsin kuvat omalla kamerallani lehden sivuilta ja koitin räpeltää niistä jonkilaisia kollaaseja. Otin kuvat niin, että niissä näkyisi vielä se mallin kirjain, että tiedätte mistä kulloinkin jutustelen. Hauskaa muuten laittaa mallin tunnisteeksi numeron sijaan kirjain - aakkoset riittävät juuri ja juuri, kun on otettu saksalainen Ü myös käyttöön. :)


Eniten taisin tykästyä näihin monivärisiin sukkiin, koska näistä oli hankalin päättää se oma suosikki. Luulenpa että malli Ä pääsee ensimmäisenä puikoille, koska tuollaiselle mallille minulla olisi tarvetta. Siinä on siis käytetty 7 veljeksen Raita-lankaa ja yksiväristä, joista muodosuu ihan älyttömän kivannäköinen kuvio. Ylipäätään kaipaisin eniten ohjeita näille raitalangoille, koska niitä löytyy kuitenkin joka valmistajalta nykyään, mutta harva sukkamalli lopulta sopii itsestäänraidoittuville langoille, eikä sitä ihan perussukkaa viitsi aina tehdä.

Noista lopuista monivärisistä en osaa sitten päättää, mitä tekisin seuraavaksi. Malli V mustavalkoiset sukat voisivat myös toimia raitalangan kanssa, samoin nuo sydänkuvioiset sukat. Konttisukat olen joskus tehnytkin, ja minusta on hyvä, että niiden malli on myös tässä sukkalehdessä. Lenkkarisukat on myös tosi hauskat!
 

Seuraavaksi listalla näyttää olevan palmikkosukkia. Näistäkään en tiedä, mikä olisi se paras. B ja D ovat aika perusmalleja, mutta sitten taas mallin T köynnössukat painivat ihan omassa sarjassaan. Mallin A sukat ovat myös näyttävät. Mutta ehkä kuitenkin nuo napilliset sukat malli I ovat kaikkein veikeimmät, ja niissä on vielä hauska ainaoikein kantapääkin, eli tätä mallia täytynee joskus kokeilla!


Sitten eteenpäin pitsisukkiin! Tässä kategoriassa on pari ihan perusmallia eli E ja F, joista tuo malli F taitaa olla se sama perinteinen pitsisukkamalli, jota neuloin yhteen aikaan ihan valtavan paljon. Malli S pitkät puuvillasukat on vain kertakaikkisen upeat! Tykkään myös mallin L pitsimallista, mutta taitaisin omiin sukkiini laittaa varpaat umpeen. ;) Malli O näyttäisi sellaiselta, että sen voisi neuloa raitalangasta, joten menee luultavasti pian testaukseen. Malli J pitkät sukat taas ovat ihan kuolattavan ihanat... Kun vain joku kertoisi, miten nuo saa pysymään ylhäällä? Koko viime viikon kuljin sukat makkaralla, kun minulla oli hame ja ylipolven ulottuvat villasukat, mutta aina hetken päästä huomasin, että siellä ne taas ovat nilkoissa. Siis sukat nilkoissa, ei hame. ;)

 

Ja vielä loput minua kiinnostaneet mallit. Viitaten edelliseen voisin tehdä mallin U ryppyvarsisukat, koska ne saisivat ihan kaikessa rauhassa valua makkaralle nilkkoihin. :D Mallista P2 innostuin, kyseessä siis virkatut sukat! Itseasiassa tuon sisarmalli P1 oli aikoinaan Novitassa nimellä "lissuntossut", ja virkkasin ne silloin Tennesseestä. Tuo pitkävartisempi malli P2 näkyi olevan villalangalle, ja voisi olla tosi kiva toteuttaa. Omalla tavallaan viehättäviä ovat myös nuo ainaoikein neulotut tossut ja sukat malli M ja malli K.

Kuvauksen ja mielenkiintoni ulkopuolelle jäivät siis vain nämä seitsemän: malli C putkisukat (olen jo sellaiset tehnyt), malli G ja H kirjoneulesukat (en ole vielä kirjoneulesukille oikein syttynyt), malli W hunajakennosukat (olen tuon tapaiset joskus neulonut omasta päästä, enkä tykännyt mallin tupsuista), malli X lippusukat (öh, perussukat Suomen tai Englannin lipulla?), malli Å vauvantossut (ei tarvetta) ja malli Ö (melkein perussukat joissa on joku pintaneulekuvio).

Minusta tässä sukkalehdessä parasta on sen monipuolisuus! Eli ei niin, että olisi lätkäisty 34 perussukkaa tai 34 pitsisukkaa pienillä lisämuunnoksilla, vaan tässä on hyvin eri tavalla tehtyjä ja erityylisiä sukkia, erivahvuisille langoille ja vieläpä sekä puuvillasta että villasta toteutettuja. Kokoja on monissa sukissa sekä lapselle, naiselle että miehelle! Näistä löytyy myös kantapäitä ihan joka lähtöön, peräti kahdeksan erilaista, ja kärkikavennuksiakin löytyy kuusi erilaista. Osa sukista on aloitettu varresta, osa kärjestä, ja sitten tosiaan on vielä kantapäättömät ja virkatut ja muut variaatiot lisäksi. Aiemmin olen joutunut netistä (yleensä Ullasta) etsimään ohjeita vaikkapa erilaisiin kantapäihin, mutta nyt tuntuu hyvältä ajatukselta, että ne löytyvät yhdestä lehdestä kaikki. Todella onnistunut lehti kaikin puolin! Selkeät kuvat, selkeät ohjeet... en löydä tästä kertakaikkiaan mitään huonoa sanottavaa! :) Kiitos Novita! :)

Vielä muuten täytyy mainita sellainen juttu, että kun monista blogeista joutuu lukemaan, että Novita ei vastaa asiakaspalautteisiin eikä välitä asiakkaiden mielipiteistä, niin minulla on toisenlainen kokemus. Aina, kun olen Novitalle antanut palautetta, olen saanut siihen vastauksen. Tällä viikolla annoin palautetta siitä, että virkkaamani jakun langanmenekissä oli selvästi virhe, koska lanka loppui kesken (ohjeessa oli 200 g, minulla meni 306 g eli kahden kerän sijaan piti aloittaa neljättä kerää). Novitalta vastattiin ja pahoiteltiin ja jopa myönnettiin, että ohjeessa on voinut tulla pieni huti. Samassa yhteydessä annoin palautetta siitä, että lankojen värikartat vaihtuvat niin usein, ja esimerkiksi se vihreä lanka, joka minulla loppui kesken, oli tämän vuoden kevään lankoja, mutten tahtonut löytää sitä enää lokakuussa, sitä ei ollut enää edes Novitan klubikaupassa. Siihenkin palautteeseen sain ihan asiallisen vastauksen, viestini ohjattiin asiasta vastaavalle henkilölle, ja minusta siinä vastauksessa perusteltiin ihan hyvin, miksi lankakartat vaihtuvat niin usein. Joten ihmiset hyvät, antakaa sitä palautetta jos aihetta on - myös niitä kiittäviä palautteita, ei aina haukkuja! - koska kyllä ne oikeasti luetaan ja niistä välitetään. Minä ainakin aion nyt painua kiittämään erinomaisesta sukkalehdestä! :)

Mukavaa sunnuntaipäivää!

12 kommenttia:

 1. Luin oikein ajtuksella juttusi ja aikalailla samaa mieltä olin. Minusta punaiset villatakit oli kivoja ja sen kirkkaammanpunaisen, missä on oikeaa ne ruudut helmassa voisinkin tehdä. Lehti oli kivasti uudistunut ja tullut raikkaamman väriseksi. varmasti ovat vaihtaneet jonkun toisen ihmisen sitä lehteä tekemään, muutos on niin suuri. Sukkalehti oli mahtava, jos nyt oikein suuria sanoja käyttää. Kivoja malleja ja vaihteeksi esimerkiksi erilaisia kantapäitä, tosin minä olen tässä suhteessa vähän kaavoihin kangistunut. Tykkäsin erityisesti siitä nappisukasta ja niistä kirjoneulesukista. Sen lehden sukista tykkäsin myös just niistä mitkä olit maininnut. Samanlainen maku siis meillä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos raportista, tästä saikin mukavasti etukäteistietoa siitä mikä kotona odottaa. Jahka pääsen kyläilyreissusta omaan tupaan, niin pääsen syventymään lehtiin. Sukkalehteä odottelin kovasti ja innostavan kuvauksesi perusteella vielä enemmän. Ainut ongelma taitaa olla, että ei millään riitä aikaa tehdä kaikkia mielenkiintoisia malleja:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos mukavasta koonnista Novitan uusista malleista. Kirjoitat hauskasti ja seurailen blogiasi säännöllisesti. Harmi etten nähnyt sinua messuilla eilen, olisin kyllä tullut juttelemaan. Mukavaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Aika monella on näyttänyt olevan samanlainen tuntuma, että talvilehdestä ei tällä kertaa oikein löytynyt mitään pakkosaada-mallia. Niin minullakin. Ja yleensä syksyn ja talven lehdet ovat niitä, joissa on minulle eniten mieluisia malleja. Mutta voihan se olla, että myöhemmin jokin näistäkin alkaa innostaa enemmän.

  Sen sijaan sukkalehteen olin enemmän kuin ihastunut. Minusta on kiva, että on näille vähän paksummillekin sukkalangoille (en laske Nalleakaan kovin ohueksi) on malleja, niin ei aina tarvitse tehdä ihan perussukkia. Itse ainakin tykkään kotosalla käyttää paksuja sukkia, koska meillä on talvella kylmä. En edes osannut valita sitä kaikkein miellyttävintä mallia, kun niitä oli niin monta. Näitä pääsee kyllä varmasti puikoille tänä talvena.

  VastaaPoista
 5. Kiitos sukkakuvakollaaseista, voi olla, että joudun investoimaan tuohon sukkalehteen. Yleensä en Novitan malleille syty, mutta noissa sukissa oli kyllä kivasti ajan henkeä ja uutta tuulta :-).

  VastaaPoista
 6. Kiitos taas kattavasta Novita-esittelystä! Mulle kun ei lehteä enää tule, niin kiva lukea tämä koosteesi aina :) Nyt voi tosin olla, että joudun tuon sukkalehden hommaamaan, oli niin kivan mallisia sukkia!

  VastaaPoista
 7. saitko sinä jo Novita-talven. Olin tänään prismassa enkä kylläkäänlöynnyt sitä. No ei auta kuin odottaa;)

  VastaaPoista
 8. Sukkalehti kolahti minuunkin enemmän kuin varsinainen Novita. Mutta plussaa annan kyllä uudistuneelle sisällölle. Paljon paremmin oli mallit esillä kuin aiemmissa tummissa lehdissä. :D

  VastaaPoista
 9. Tällä kertaa tosiaan Novitassa oli lukuisia kivoja ohjeita joita meinaan tehdä :D
  Mukava blogi.

  VastaaPoista
 10. Kiitos tuosta sukkalehden esittelystä. Täytynee käydä ostamassa se. Katselin sitä eilen nopeasti kaupassa, mutta en vielä ostanut.

  VastaaPoista
 11. Hei! Kiitos blogisi lehtikatsausten, minusta on tullut ahkera neulelehtien ja mallien lukija. On riemastuttavaa tiedostaa, että osaa ja malli on ajaton, ettei se Hämeen hitaaltakaan karkaa. Olenkin sitten selkä vääränä hamstrannut kirjastoista Novitoita aina 2006:n lehdistä alkaen. Varsinkin Talvi 2010-numero oli niin "kiven alla", että päätin tilata itselle. Sitä suuremmalla innolla sitten viime viikon lehteä odotin. Taisi päästä ääneen "Voi ei...". Oli paremminkin lankaesittely. Meikä-mummon ikäisestä valokuvamallista tykkäsin. "Se jokin" löytyy varmaan kirjoneuleista. vielä ne eivät ole minun lajini..
  SUKKALEHDESTÄ SAMAT SUPERLATIIVIT KUIN SINULLA ja muillakin " kudelmiesi" kommentaattoreilla.
  Riemullisen raikas pohjoistuuli nostatteli upeat vaahtopäät. Syysterkkuja sinulle!

  VastaaPoista
 12. Tarttui myös tänään Stockmannilta tuo sukkalehti matkaan, tosi innostava!!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)