Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, lokakuuta 07, 2011

Ihan hirveästi asiaa!

En millään ehdi blogata samaa tahtia kuin tulisi asiaa! Välillä sitä asiaa ei tänne blogiin yksinkertaisesti ole, joten taukoa tulee siksikin, enkä pane sitä ollenkaan pahakseni. Mutta välillä taas olisi asiaa eikä vaan ehdi kirjoittaa. Saati että ehtisi sitten käsitöitä tekemään. Yritetään nyt kuitenkin blogata pikaisesti edes jotain. :)

Postista on nyt tällä viikolla tullut ihan hurjasti vaikka mitä. Plus että olen myös itse shoppaillut vähäsen.


Meikäläinenhän tunnetusti syttyy hitaasti kaikenmaailman vouhotuksille. Luulenpa, että muualla blogimaailmassa Kool Aidit ovat jo muutamien vuosien takainen unohdettu villitys, mutta minä ostin nyt vasta ensimmäiset Kool Aidini, ja aion viimein kokeilla lankojen värjäämistä. Syy tähän on se, että olen ilmoittautunut "Värjätään mehulla" -kurssille kansalaisopistolle, ja kurssin pitäisi olla ensi- ja seuraavana torstaina eli kahden illan kurssista kyse. En vain ole vielä saanut mitään viestiä opistolta, toteutuuko kurssi, mutta jollei toteudu, niin kait minun pitää sitten opetella värjäystä itse kotona. Joka tapauksessa nämä pussukat ovat siihen tarkoitukseen. Jari Mäeltä tietysti.


Hulluinta oli se, että postinjakaja oli eilen saanut survottua nuo 40 Kool Aid -pussia postiluukustamme sisään (juuri ja juuri mahtuivat), mutta Margarethan parin millin ohuinen pussukka piti käydä noutamassa postista... Minähän kuulun siihen Margarethan kerhoon, jossa tarjotaan kuusi kertaa vuodessa jotain kerhopakettia, mutta olisinkohan pari kertaa aiemmin sieltä jotain tilannut. Ei vain ole ollut kiinnostavia töitä tarjolla. Halvempiahan ne siinä kerhossa ovat kuin Margarethan normaalihinnat, joten sikäli kyllä mielelläni sitä kerhoa suosin, jos vain löytyy jotain mielenkiintoista. Tämän talvisen ristipistotyön tilasin sieltä nyt, ja lasku tuli myös kirjomukseen kuuluvasta valokranssista, mutta itse kranssia ei näkynyt. Mukana tuli kirje, jossa kerrottiin kranssissa ilmenneen valmistusvirheen, ja se toimitetaan minulle joskus myöhemmin. Sekin varmaan pitää sitten taas postista hakea... Eipä tuolla niin kiire ole, tuskin tätä nyt ainakaan täksi talveksi tai seuraavaksikaan talveksi ehdin pistellä, ja minähän yleensä jos jotain sisustusjuttua teen, niin pidän ne esillä ympäri vuoden, eli tämäkin voi hyvin valmistua vaikka jonakin kesänä ja päästä heti käyttöön. :) Eli ihan rauhassa odottelen sitä kranssia, hyvä vaan, etteivät viallista minulle lähettäneet! :)


Tänään oli tullutkin sitten uusi Novita ja Novitan sukkalehti, mutta en ole näistä ehtinyt vielä edes kansikuvaa vilkaista saati että olisin avannut. Huomenna olen messuilla, joten ehdin tekemään lehtikatsauksen aikaisintaan sunnuntaina, malttakaahan odottaa! :) Jos siis siihen mennessä olen lehden kerennyt lukea. ;) Tuon ristipistolehden kävin ostamassa tänään ruokatunnilla, löysin sen sattumalta Cittarista. Olen yleensä tuon lehden ostanut, koska se on todella halpa, mutta nyt on jäänyt pari numeroa välistä (ilmestyy kahdesti vuodessa), koska en ole sitä löytänyt kuin viimeksi keväällä 2010. Olen kyllä etsiskellyt, mutta mikä lie sitten ollut syynä, ettei sitä ole ollut missään myynnissä. Aiemmin se julkaistiin suomeksi nimellä Diana Kirjontatyöt, mutta nyt se näyttää olevan vain saksankielisenä lehtihyllyssä silloin kun sattuu olemaan.

Posti oli tuonut tänään minulle myös paketin Jujukerhosta. Siellä oli kuukaudenkirjana taannoin "Sekaisin silmukoista", joka vaikutti sellaiselta, että annoin sen tulla. Vaan kun tänään selailin kirjaani, niin totesin ettei se ollut sittenkään minua varten. Onneksi meillä sattui olemaan käly kylässä, ja hänelle kelpasi kirja ja aikoi myös maksaa sen mukana tulleen laskunkin. ;) (muistat sitten kans maksaa! ;) ) Ihan kiva, kun on suvussa edes joku toinen käsitöihin hurahtanut, niin voi laittaa samantien omat hutiostoksensa kiertoon. ;) Käly asuu kylläkin Hämeessä, eikä olla nähty hänen kanssaan yli kolmeen vuoteen, joten kovin usein ei päästä tälleen kirjoja kierrättämään heti tuoreeltaan. Terkkuja vaan käly(i)lle ja kiva kun kävit(te)! :)

Sitten vielä lukuvinkki! :) Eilisessä Rauhan Tervehdyksessä eli Oulun alueen seurakuntien lehdessä oli mitä mainioin käsityövinkki: isoäidinneliökämmekkäät! :) Linkin takaa löydät lehden etusivun ja siellä on kuvan alla teksti "Avaa PDF-lehti tästä". Sitä klikkaamalla pääset lukemaan uusimman Rauhan Tervehdyksen, ja tuo käsityöjuttu löytyy sivulta 10. Suoraa linkkiä tähän kyseiseen lehteen en osaa tehdä, mutta jos tänne joskus tulevaisuudessa eksyy joku, joka haluaa tuon jutun käydä lukemassa, niin etusivun "Arkisto"-linkistä pitäisi jotakin kautta löytyä lokakuun 2011 lehdet. Melkein tekisi mieleni itsekin tekaista parit isoäidinneliökämmekkäät ja käydä viemässä myyntiin lähetystyön hyväksi. Ei pitäisi olla minulle kummoinenkaan juttu, kun voisin laittaa vaikka sisäisessä postissa menemään lähetyssihteerille... tai luovuttaa työväenkokouksessa, jos vain ensin oppisin siitä isosta joukosta tunnistamaan, kuka on lähetyssihteeri. Hauskaa lukea lehdestä, että omalla työnantajallani on tällaistakin toimintaa, vaikkakaan ei omalla työalallani. :) Siis toki olen aina tiennyt, että lähetystyön hyväksi myydään yhtä ja toista ja varsinkin käsitöitä, ja olen itsekin niitä aina silloin tällöin vienyt myyjäisiin yms., mutta eihän sitä voi ihan kaikesta hauskasta olla perillä. Varmaan moni työkaveri on minunkin työtehtävistäni lukenut vasta samaisesta lehdestä "ai, meilläkö on tollastakin?" (ja jos jotakuta teistä kiinnostaa, niin jostain noista tämän syksyn Rauhan Tervehdysten arkistolehdistä löytyy meikäläinen pariinkin otteeseen)

Niin siis se pointti oli se, että tuosta linkistä löydät myös suuripiirteiset sanalliset ohjeet niihin isoäidinneliökämmekkäisiin! :)

Oikein ihanaa ja myrskyisää viikonloppua! :) Minä nautin tästä myräkästä täysin rinnoin! Huomenna sitten myräköidään Ouluhallissa messuilla. :)

9 kommenttia:

 1. Kiitos tuosta käsityövinkistä. Taidan itsekin kokeilla noiden kämmekkäiden tekemistä.

  VastaaPoista
 2. Hyvä vinkki! Itse olin tyytyväinen jotenkin uudistuneeseen Novitalehteen ja sukkalehteen myös. Mielnkiintoista kuulla mielipiteesi lehdistä!

  VastaaPoista
 3. Just sama mulla, että välillä ei millään jaksa kirjoittaa, eikä mukamas ole mitään kirjoittavaakaan mutta sitt yks kaks on niiin paljon kerrottavaa, että ei millään ehdi ja sitt aihe vanhenee eikä enää viitsi sitä kirjoittaa.
  Kiva tuo sun asu ja asusteet.

  VastaaPoista
 4. Onpa kivat nuo isoäidinneliökämmekkäät. Kiva vinkki, kiitos :)

  VastaaPoista
 5. Samat sanat eri sävelillä, ettei välillä tunnu edes viikkoon olevan kirjoitettavaa. Sitten kun asiaa on, niin tuntuu ettei voi kaikkea samaan laittaa, tulisi liian sotkuinen ja pitkä postaus.
  Jäänpä odottamaan lehtikatsaustasi.

  VastaaPoista
 6. Olen miettinyt mitähan nopeatekosita keksisin 97-vuotiaalle tädilleni viemiksi kun olen loppukuussa menossa häntä tapaamaan..siis nyt tiedän..isoäidinneliökammekkäät. Kiitos vinkistä.:)

  Tuo sukkakirja oli ihana yllätys..paljon kivoja malleja.

  Minä en oo varma jaksanko messuille ollenkaan. Tyttöki tulee huomenna yökylään ja nyt tuntuu että olis vaan mukava olla kodin lämpimässä, poltella kynttilöitä ja tehdä käsitöitä.

  Mukavaa messupäivää.

  VastaaPoista
 7. Jännää nähdä millaisia lankoja saat värjäämällä. Minulle ihan outo juttu !!
  Onpas nuo kämmekkäät kauniita, ja noin yksinketainen idea. Kiitos vinkistä :)

  Mukavaa messuilua :D

  VastaaPoista
 8. Kämmekäsidea meni korvan taakse muhimaan. ;)

  Tässä sinulle viisi sanaa:

  1 ihminen
  2 valo
  3 musta
  4 sade
  5 ilo

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)