Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, elokuuta 11, 2011

Somewhere over the rainbow...

Sateenkaarilankaa on ollut taas puikoilla. Tällä kertaa mustan kaverina.

Ruuturaitasukat
Tehty ajalla 5.-7.8.2011
Malli: Ulla 01/06
Suunnittelija: Pia Tuononen
Lanka: Novita 7 veljestä Raita Sateenkaari (822) ja musta (099)
Langankulutus: 123 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: Nainen
Muuta: Tein pidemmät varret kuin ohjeessa. Lahjaksi. 

Pintaneulesukat
Tehty ajalla: 7.-11.8.2011
Malli: Novita Talvi 2008 nro 13
Suunnittelija: Irja Mielonen
Lanka: Novita 7 veljestä Raita Sateenkaari (822) ja musta (099)
Langankulutus: 121 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: Nainen
Muuta: Sovelsin ohjetta naisen sukkaan (alkuperäisessä miehen koko). Lahjaksi.


Työviikon tahti näkyy siinä, miten ehtii käsitöitä tekemään, ja sukat on hyvä mittari. Ruuturaitasukat tein kokonaisuudessaan viikonlopun aikana: loin ekaan sukkaan silmukat myöhään perjantai-iltana juuri ennen nukkumaanmenoa ja sain ekan sukan valmiiksi sunnuntaina hieman ennen neuletapaamiseen lähtöä. Toiseen sukkaan loin silmukat neuletapaamisessa ja sain parissa tunnissa aikaan jo kantapäänkin, loput sukasta valmistui kotona vielä sunnuntai-illan aikana. Sitten alkoi työviikko. Maanantaina koulutuspäivä ja tuloksena yksi kokonainen sukka ja noin puoleen väliin toisen sukan vartta. Hyvä koulutus siis. ;) Tiistai-keskiviikko-torstai hätäisesti bussissa neulomista töihin mennessä ja palatessa (keskiviikkona poljin menomatkan pyörällä kun vein kakkospyörän töihin helpottamaan siellä päässä kulkemista). Iltaisin ei jaksanut kutimia edes ajatella. Onneksi sain sukan tänään melkein valmiiksi bussissa, niin kotona ei tarvinnut kuin päätellä. Eli on nämä päivät niin erilaisia kaikin tavoin. :)

Kummatkaan sukista ei tule itselleni, kuten varmaan voitte väreistä päätellä. Sateenkaarilankahan on ihan minun värejäni, mutta mustaa en suostu pukemaan edes hautajaisiin. Lahjaksi siis menevät molemmat parit, saajat on tiedossa, mutta täytyy arpoa kumpi saa kummat sukat. Ihaniahan nämä sukat on molemmat, itselleni voisin tehdä vaikka luonnonvalkoisella pohjalla tällaiset. :)

Lumoava Lanka muuttaa Albertinkadulle Ompelutalon viereen eli Mannerheimin puiston vastakkaiselle laidalle kuin Kela. (Kait se on Mannerheimin puisto se siinä Kelan vieressä nimeltään?) Varsinainen käsityökortteli siihen sitten tuleekin, kun on vielä Somikki sitten heti kulman takana, niin ja Sinooperi vielä Somikin kulman takana. :) Joka tapauksessa Lumoava pisti lankoja muuttoaleen, ja kun jo aiemmin alennetuista hinnoista napsaistiin vielä 50% pois, niin ajattelin minäkin jo kurkata, mitä sieltä oikein löytyykään. Piti ostaa, kun halavalla sai... ;) Työkaveri (ajatella, minullakin on nykyään työkavereita, eikä tarvitse yksin puuhastella, kuten edellisessä työpaikassa! :) ) näkyi viime viikon koulutuksessa vääntävän ihan oikean siilin näköisiä siililapasia, ja vaikken ole aiemmin oikein siililapasille syttynyt, niin oli pakko myöntää, että työkaveri (tätä sanaa pitää käyttää aina kun mahdollista ;) ) oli tehnyt tosi hurmaavat siilit. Kun sitten tuota karvalankaa myytiin Lumoavassa 50 sentillä/kerä, niin mullekin heräsi ajatus siililapasista. Ehkä teen niitä joskus jollekin - nythän taitaa olla ainakin ruskeaa 7 veljestä markkinoilla, eli sitä pitänee ostaa karvalangan kaveriksi siileihin. En sitten kehdannut ihan parin euron ostosta tehdä, joten ostin näemmä sytomyssylangaksi tuota kierrätysmatskusta tehtyä puuvillalankaa, joka oli myös tosi halvalla, olisikohan ollut 1,50 e/kerä (joskus Anttilan alessa oli 1,99 eli oli jopa sitäkin halvempi). Ja sitten ihan normaalihinnalla ostin maailman parasta sukkalankaa Fabelia, josta herra Hento Vaaleanpunainen saa itselleen toivomansa sukat. ;) (Herra Hento Vaaleanpunainen asuu meillä, jos ette sattumoisin sitä muistaneet.) Nuo tilaukset tein maanantai-iltana silmät ristissä, ja tiistaina laahustin pitkän työpäivän jälkeen lankoja noutamaan Lumoavan putiikista, enkä sitten enää muistanut mitä olin tilannut. Arvelin sitten pussukan nähdessäni, että tuo saattaisi olla mun, kun siitä pilkotti ruskeaa karvaa. ;) Siellä olisi alkanut neuletapaaminenkin, kun olin vähän ennen kuutta lankojani noutamassa, mutta kun meinasin nukahtaa seisaalleni, niin jätin suosiolla tapaamisen väliin ja painelin kotiin.

Ulla-Ekstrakin ilmestyi. Tällä kertaa oma tuntumani oli vähän että "njääh"... tai sitten olin vain yliväsynyt kun noita ohjeita kävin kurkkimassa. Mutta varmaan sieltä joku joskus itselleen jotain löytää, joten käykäähän kurkkaamassa!


Tänään oli sitten Se Päivä. :)

Itku meinasi päästä moneen otteeseen. Sitten piti vain päästää napanuoraa löysemmälle ja jättää lapsi koulun pihalle kuuntelemaan opettajien ohjeita, jotta ehdin itse töihin. Oli siellä pojan paras kaverikin ihan ilman äitiä, joten luotin, että ne kaksi huliviliä pysyttelevät yhdessä ja kaksistaan selviävät sinne minne pitääkin. Iskä oli löytänyt pojan iltapäivällä iltapäiväkerhosta ja repussa oli Aapinen, joten todistettavasti poika on koulussa tänään ollut. :) Huomisesta lähtien herätykset ja kouluun lähdön muistutukset pitää sitten hoitaa puhelimitse, sillä tässäkin oli jo riittämiin, kun tein tämän aamun ekat tunnit sisään etukäteen, siksi onkin vähän väsyttänyt, kun alkuviikosta venyivät päivät pitkiksi.

Mullakin alkoi tänään töissä ensimmäiset ryhmät pyörimään. Arvatkaa kumpaa jännitin enemmän, ensimmäistä ryhmän kohtaamista töissä vai lapseni ekaa koulupäivää? ;)

Ihanaa lukuvuotta meille kaikille ja mukavaa viikonlopun odotusta! :)

34 kommenttia:

  1. Kivoja sukkia olet saanut aikaiseksi. Minä käytännöllisten ystävänä pidin tuosta musta-värikäs-yhdistelmästä.

    Niinhän se on, että äiti sitä enemmän lapsen koulu-uran alkua jännittää.

    VastaaPoista
  2. Iik, ihanat sukat, varsinkin tuo ruuturaita!!

    Juu tiedän tunteen täsmälleen, nimittäin tuon työkaveri-sanan käyttämisen ja väsymyksen... Kun nyt teen kokopäivätyötä ja matkoihin kävellen menee puolisen tuntia suuntaansa, niin aika väsy olen iltaisin. Mutta luotan siihen, että kunhan syksyn pitkät illat ja dvd-sessiot tulevat, neulominen jatkuu... ;)

    Turvallista koulumatkaa ja mukavia koulupäiviä teidän koululaiselle ja kaikille muillekin, erityisesti näille aloitteleville!

    VastaaPoista
  3. Upeat sukat.Raitalangat kirjoneuleissa on aina niin kivan näköisiä! Minusta olet saanut paljon aikaiseksi kun olet aloitellut töissä ja kahdet sukat ole neulonut viikossa. Minä menen tänään töihin, saas nähdä miten minulle käy? Ehtiikö ja jaksaako ja kuinka paljon... Oikein hyvää ja turvallista koulumatkaa pikkukoululaisellekin!

    VastaaPoista
  4. Kauniit sukat! Tuota pintaneuletta yritin tutkia kuvan suurennoksesta...
    Hyvää koulun alkua pojallesi ja onnea uuteen työhön Sinulle!

    VastaaPoista
  5. Uskoisin, että jännitit enemmän esikoisen koulupäivää! Mutta olihan tuo mennyt hienosti, kun aapinenkin oli reppuun asti päässyt.
    Aivan upeita muuten nuo sukat!

    VastaaPoista
  6. Onpa kauniita sukkia! Hyvin tuo musta antaa väreille ryhtiä. Nyt olet sitten koululaisen äiti! :) Napanuora vaan venyy ja venyy,ja kohta poika ilmoittaa,että opettaja on ihana! :) Siihen täytyy vaan sopeutua,että lapset kasvaa...Mutta kyllä sä hyvin pärjäät! ;)

    VastaaPoista
  7. Voi tuota pientä reppumiestä. Tuo on vaan sellainen virstanpylväs elämässä. Muistan äidin tunteen ihan hyvin. Ihania nuo sukat. Upeaa tuo lanka.

    VastaaPoista
  8. Hienot sukat jälleen. Itselleni kelpaisi kyllä mustan kaverinakin. :D
    Meillä lapsukaiset aloittaa koulut vasta maanantaina. Esikoinen meneekin jo kasille ja vielä hetken aikaa kuopuksena oleva neloselle. Ei tarvi äiskän enää hirveesti jännittää ekaa koulupäivää. :P

    VastaaPoista
  9. Tosi kauniita sukkia taasen!

    Kylläkai sitä enemmän jännittää oman lapsen koulunaloitusta kuin ikinä omien ryhmien vetämistä. Luonnon laki varmaan... ;D

    VastaaPoista
  10. Iloisen kirjavat parit, tuo lanka ei kyllä rauhoitu edes mustan kaverina :D Jään odotelemaan siililapasten syntyä...

    VastaaPoista
  11. Ihania sukkia, pidän erityisesti ruutaraita-sukista :)
    Löysin blogiisi jonkun toisen blogin kautta :)

    VastaaPoista
  12. Ah, kirjoneuletta, ihanaa! Mie oon ihan kirjoneuleinnoissani taas vaihteeksi. :) Hienoja sukkia siis molemmat.

    VastaaPoista
  13. Hienoja sukkia, musta sopii niin hyvin tuon sateenkaarilangan kanssa yhteen.
    Onnea pojalle koulutielle!
    Meillä eskarilainen ja kolmasluokkalainen aloittavat opintiensä tiistaina.

    VastaaPoista
  14. Nättejä sukkia! Musta sopii minusta hyvin rauhoittamaan tiota sateenkaari lankaa. Makuasioitahan nämä ovat :)

    VastaaPoista
  15. Siellä se pieni nyt seisoo reppu selässä! Melkeen täällä tädilläki silmänurkka pääsi kostumaan.. Toivottavasti koulutaival lähtee hienosti vauhtiin! Terkkuja koululaiselle =)

    -Minna-

    VastaaPoista
  16. Kyllä on ihania sukkia, molemmat.
    On teillä todella ollut jännä viikko !!

    VastaaPoista
  17. Onpa kivoja sukkia.
    Kiitos tuosta lanka-alevinkistä. Tulen viikon päästä sinnepäin tuomaan pojan tavaroita, joten pitääpä pistäytyä ostoksilla.

    VastaaPoista
  18. Ihanan kirkkaan värisiä sukkia-minä jo ihmettelinikin että mikäs
    Marille on tullut kun on mustaa sukissasateenkaaren kaverina...
    mutta lahja sukathan ne olivatkin sitten !!! :)

    Ihan tulin omien lasten ja varsinkin esikoisen eka koulupäivä mieleen -oli se kyllä herkkä hetki.
    Meillä itkivät sekä Äiti ja Tyttö mutta nyt on koulua käyty jo niin että tytär aloitti 9.luokan :)


    Rukoilen kouluni puolesta:
    siunaa opettajaamme.
    Siunaa kaikkia lapsia jotka oppia saamme.
    ----
    Saavu tunneille katsomaan ja leikkeihin koulun pihan.

    Muista suuuria luokillaan ja
    pikkuisiakin ihan.

    Lasten Virsi 164

    :) :) :)

    VastaaPoista
  19. Aivan ihania sukkia! Ja pienelle koululaiselle ahkeria päiviä!

    VastaaPoista
  20. Tuo lanka kuuluu kyllä niihin, jotka valmiina sukkana on paaaljon kauniimpia kuin kerässä ollessaan. Musta tuo mukavasti ryhtiä kirjavuuteen, valkoinen varmasti raikastaisi kokonaisuuden sopivasti. Nättejä ovat molemmat parit:)

    VastaaPoista
  21. Ihania sukkia!
    Onnea ja iloa poikasi koulupäiviin!

    VastaaPoista
  22. Teilläkö alkoi jo koulut tällä viikolla. Meillä vasta 16.pvä. Ja tunnustan rehdisti, että jännitän oman luokkani tapaamista ensi kertaa enemmän kuin kuopuksen koulun aloitusta :)
    Ja sattuneista työtehtävistä johtuen neitin saattelee koulutielle iskä. Äitin kanssa mennään sitten seuraavana päivänä ja sitä seuraavana...
    Luotan, että meidän ekaluokkalainen sieltä paikkansa löytää. Mutta kieltämättä onhan se liikuttavaa ja ihanaa, kun kouluvaatteita valitaan ekalle päivälle ja reppua hypistellään. Ite muistan omista koulun aloituksista aina ne niiiiin ihanat hajukumit, joita tiimarissa räplättiin ja penaaliin ostettiin. Ja nyt siinä elämänvaiheessa on meidän perheessä kuopus.
    Terkkuja koululaiselle ja päiväkotilaiselle :)
    T: Purumuori

    VastaaPoista
  23. Kauniita sukkia! Ruuturaita lempparini.
    Teillä on ollut jännä viikko! 26 v kun esikoisemme aloitti koulunsa! Niin se aika menee..

    VastaaPoista
  24. Kauniita sukkia! Onnea pojalle koulutielle ! Meillä kuopus aloitti jo neljännen luokan,mihin se aika häviää.Tuntuu,että just äsken hän meni ekaluokalle :)

    VastaaPoista
  25. Kauniita sukkia olet tehnyt! Itsekin pidän yksivärisen ja kirjavan langan yhdistämisestä, pitääkin kokeilla mustan kanssa.
    Omalla pojallani viimeinen kouluvuosi alkanut, haikea olo (äidillä) täälläkin.

    VastaaPoista
  26. Onhan niitä pannumyssyjä aika monta :)

    Mutta kyllä haudutettu tee,irtoteestä, on ihan omaa luokkaansa.En kyllä pussiteetä enään juo kuin silloin jos ei muuta ole tarjolla.
    Ja vihreä tee on minukin suosikkiani.

    VastaaPoista
  27. Kivoja sukkia sinulla! Laittaisin mustan paikalle luonnonvalkoisen, kuten itsekin ajattelit.

    Ja pieni/suuri reppumiehesi! -Voin aistia tuntemuksesi esikoisen äitinä tuona koulunaloitus aamuna.
    Minulla ei omia lapsia ole, mutta aapisia olen jakanut aikoinani yli kymmenenä vuonna. Kivoja muistoja kivasta työstä alkuhässäköineen, välituntikähinöineen, myös silmät loistaen laulamassa: "Jeesus, sinä itsekin, olet ollut pieni...suojaa koulutieni..." vk 488

    Siunausta sinunkin uuteen koulutiehesi!

    VastaaPoista
  28. Komeita sukkia!

    Onnea Pojallesi koulutielle ja onnea Sinulle uuteen työpaikkaan!

    VastaaPoista
  29. Aivan ihania sukkia!<3 Onnea poikasi koulutielle!

    VastaaPoista
  30. Onnea vain uuteen kouluviikkoon!

    VastaaPoista
  31. Koulun alku on aina vaan yhtä jännää - meilläkin, vaikka vanhin onkin jo 3. vuotta ammattiopinnoissa, seuraavat lukion tokalla ja alakoulun 6:nnella ja nuorimmainen 5.-lk:lla... Ja olenpa havaitsevinani, että isäntääkin jännittää vähäsen pian alkavat kasvatustieteen opinnot :). Minä vaan meillä käyn tätä elämänkoulua. Vaikka, kun poika toissapäivänä kyseli, että kauanko minä koulua olen käynyt, niin laskeskelin, että jos kaikki opinnot lasketaan yhteen, niin siitä tulee reilusti yli 20 v. :D

    VastaaPoista
  32. Aivan ihanat nuo molemmat sukat! Multa kun ei tuo kirjoneule taivu, niin kateellisena aina toisten töitä katselen :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)