Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, elokuuta 14, 2011

Kaupassa ja koukussa

Suloista sunnuntaipäivää vaan kaikille! :)

Eilen kävin kaupassa hoitamassa ruokaostokset taas viikoksi eteenpäin - kauppapäivä on näemmä siirtynyt perjantai-iltapäivästä lauantaiaamuun, kun ei perjantaisin töiden jälkeen millään ehdi kuin juuri ja juuri siivota ja käydä nukkumaan (siivouspäivää en suostu siirtämään lauantaille ;) ). Tulikin sitten ostettua taas kolme kassillista ruokaa ja muutama lankakeräkin. :) Kuopus halusi käydä leluosastolla, joten minä päätin sen ajan kuluttaa lankaosastolla. Sinne olikin tullut syksyn uutuusvärejä ja -lankoja, ja näemmä 7 veljeksen sateenkaari-Raitaa ja Linnut-papukaijaakin oli taas tullut uusi satsi eli muutama hassu kerä. Nehän loppuivat tuosta meidän Halpa-Hallista jo helmikuussa, eikä uutta erää tullut koko keväänä. Näemmä Halpa-Halli tilaa lankoja tasan kahdesti vuodessa, vaikka noille sateenkaari- ja papukaijalangoillekin olisi varmasti ollut kysyntää! No, mikäpä siinä, jos haluavat ajaa neulovat asiakkaansa Tokmannille tai Kärkkäiselle. :) Samaisessa kaupassa on kyllä muutenkin vähän samanlainen linja, että jos tilaavat joskus kokeeksi jotain uutuus-tuotetta, vaikkapa muutama vuosi sitten laktoositonta raejuustoa, ja asiakkaat ostavat sitä heti hyllyt tyhjiksi, niin sitten sitä ei enää tilatakaan uutta erää, ja kysyttäessä vastaavat, että "kun ei ole kysyntää". Öö... no, justhan minä sitä olen kysymässä ja olisin ostamassakin jos sitä olisi... ;) Mutta hyvin se tuo kauppa muuten meitä palvelee, kun on ihan vieressä ja langatkin saa samalla reissulla kuin ruuat, mitä arvostan suunnattoman paljon.


Kun tuli tiistaina ostettua siililapasvärkkejä, niin ajattelin samantien sitten ostaa ruskeaa ja vaaleanruskeaa 7 veljestä samaisiin lapasiin, koska todennäköisesti näitä ei enää sitten ensi keväänä taas saa. Jossain vaiheessa siis luultavasti tulen niitä siililapasia tekemään, mutta "jossain vaiheessa" ei tarkoita välttämättä että edes tänä vuonna tai ensi vuonnakaan. ;) Vaan enemmän niin kuin "jossain vaiheessa elämäni aikana, ehkä". Kukkaketo-krassia ostin myös, koska niistä voisi taas "jossain vaiheessa" tehdä sukkia ehkä itselle, ehkä lahjaksi. Hyvä väri kumpaankin tarkoitukseen, livenä paljon kivemman näköinen kuin lehden sivuilla tai netin värikartassa.


Koukun päässä on tällä hetkellä 7 veljestä. Ei liene yllätys, että lankana on sitä ihanimmista ihaninta sateenkaari-Raitaa ja mallina isoäidinneliöitä. :) Tuo yksi neliö tuossa alhaalla on kesken, kun kerä loppui, ja odottelen, että toisesta kerästä tulee sellainen väri vastaan, että voin jatkaa siitä sopivasti tuohon keskeneräiseen neliöön. Tähän työhön pitäisi tulla taas 48 neliötä, joten bussimatkoille riittää joksikin aikaa puuhaa. :) Perjantaina meinasi käydä niin, että unohdin hypätä oikealla pysäkillä pois, kun keskityin niin neliöihini. On vielä sen verran vierasta aluetta tuo, missä käyn töissä, että pitää näemmä vielä olla tarkkana noiden pysäkkien kanssa. Muutaman kuukauden päästä varmaan osaan bussien reitit ja aikataulut jo ulkoa ja silmät ummessa. Pyöräillessä on ollut pyöräilykartta mukana. Hassua, että olen asunut Oulussa elämäni aikana yhteensä 8 vuotta (90-luvulla 3 vuotta ja nyt sitten viimeiset 5 vuotta), ja yhä täällä on paikkoja, joita en tunne ollenkaan. Ja nekin reitit olen unohtanut, joita silloin 90-luvulla tapasin pyörällä kulkea. Sitä vaan jumittuu niihin omiin tuttuihin ja turvallisiin kuvioihinsa, vähän niin kuin virkkauksessa nyt tähän isoäidinneliöön... ;) Toisaalta hyvä, kun nyt tulee elämässä niin paljon uusia asioita opeteltavaksi, niin harrastuksen parissa onkin syytä vähän aikaa pysyä mahdollisimman tutussa, ettei aivot ihan ala ylikuumeta.

Intoa uuteen viikkoon! :)

11 kommenttia:

  1. Minä myös olen nyt ajatellut keskittää ostokset yhteen päivään. Mikä se sitten on? Ehkäpä lauantaiaamu. Lauantaina menen perinteisesti hankkimaan työostoksetkin. Töiden jälkeen en jaksa lähteä esim. Eurokankaaseen jonottamaan jonkun puolen metrin kankaan perään.Pääsen joka päivä kolmelta. Täällä Porisskin on Halpa-Halli, ilmeisesti niitä on vaan Pohjanmaalla ja Länsi-rannikolla. Minä hypistelin tuota krassia kun se oli niin kaunis mutten viitsisi millään ostaa kun mulla on niin kauheasti lankoja. Hyvää työviikkoa ja antoisia bussimatkoja, älä aja sentään pysäkkisi ohi!

    VastaaPoista
  2. Oli hauska katsella noita isoäidinneliöitäsi (sateenkaari valkoisella reunalla), kun eilen päättelin Tyttären virkkaamia paloja, joissa oli sateenkaari oranssilla reunalla. Tekee ulommainen kerros paloista ihan erinäkösiä.

    Olen miettinyt tuon krassilangan ostamista, kun kummitytölle neulomani marjaretki puolukka kirjoneule on saanut niin paljon kehuja, että josko tekisin toisen vaikka tuosta krassista.

    Mukavaa viikonalkua.

    VastaaPoista
  3. Hyvä Mari, taas neliöitä !
    On se mukavaa, etten yksin noita väkerrä.
    Ihanan pirteitä noista tuleekin :)

    Mukavaa alkavaa työviikkoa !

    VastaaPoista
  4. Tuo sateenkaari-lanka on kyll ihan omiaan isoäidinneliöihin. Kaikki neliöt eri värisiä mutta silti yhteensopivia. Eikä tarvitse päätellä niin mahdottomasti kun kaikki värit ovat samassa langassa. Valkoisella reunuksella tehtyinä olen noita kattellut jossakin muussakin blogissa ja se raikastaa kokonaisuuden tosi kauniisti. Tuollainen peitto olisi kyllä niin ihana väriläiskä!

    Joten pitäs varmaan ostaa sateenkaarta varastoon, ettei käy niin kuin Nalle Kukkaketo Syreenin kanssa. Viime kesän Novita-lehdessä oli kaunis peitonohje ja näin kauan meni harkitessa, että teenkö vaiko enkö että lopulta lankaa löytyi tuossa värissä enää vain Novitan Lankadelin poiskohyllystä. Eli kyllä ne langat on ihan hyvä ostaa varastoon, aktualisoituu tekeminen sitten koska tahansa. Kun noita värejä tulee ja menee jatkuvasti.

    VastaaPoista
  5. Kauniita nuo neliöt, mutta etenkin edellisen postauksen sukat. Molemmat parit ovat tosi mukavan näköisiä. Mukavaa työviikkoa ja pikkukoululaiselle intoa ensimmäisiin koulupäiviin =)

    VastaaPoista
  6. Mukavat neliöt. Ja myös edellisen postauksen sukat: nyt vasta ymmärsin kuinka kiva malli tuo toinen on ja panin sen muistiin eli odottamaan neulomista.

    VastaaPoista
  7. Ihanat sukat olet neulonut sateenkaaresta. Minä taas tykkään tuosta mustasta kaverina kirkkaille väreille. Ja ihanaa peittoakin olet virkkaamassa. Ja se LumoavaLanka on kyllä ihana lankaputiikki ja nyt kun se on vielä Ompelutalon vieressä, saa napitkin neuleisiin samalta kadulta. En vaan ehtinyt muuttomyyntiin, kun matkaa on kuitenkin täältä korvesta, mutta seuraavalla Oulureissulla käyn uutta putiikkia katsomassa.

    VastaaPoista
  8. Olen palailemassa pitkältä tauolta (4kk!)ja kyllä tuntuu taas mukavalta kurkistaa tutuille sivuille.-Kivan pirteitä isoäidinneliöitä!

    VastaaPoista
  9. Kivoja lankaostoksia, tykkään tuosta uudesta kukkaketo-väristä. Ja seiskaveikan uusi vyöte on myös mukavan sympaattinen :)

    VastaaPoista
  10. En ollu tajunnukkaan, että noista kirjavista langoista saa ihan "ilmaseksi" erivärisiä neliöitä. Olen niin laiska, että en viitsis tehä eri väreistä ja päätellä päitä.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)