Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, kesäkuuta 07, 2011

Pyöreitä

Rakas aviomieheni täyttää tänään pyöreitä vuosia. :) Meillähän ei ole tapana toisiamme lahjoa syntymäpäivinä, kuten ei myöskään nimipäivinä, hääpäivinä, äitien- tai isänpäivänä, jouluna, pääsiäisenä eikä helluntaina. Aikuinen ihminen osaa itse hankkia itselleen sen, mitä tarvitsee, toisen on aina hankala arvata, mistä toinen tykkää, ja jos olemme yrittäneet joskus jotain toisillemme antaa, niin pieleen on mennyt. ;) Eri asia sitten, jos toinen nimenomaan toivoo jotain tiettyä, mutta lahjan nyt voi antaa muulloinkin, kuin jonain erityisenä päivänä. Se on itse asiassa silloin paljon kivempaakin. :)

Nyt kuitenkin kysyin mieheltäni jo joskus sydäntalvella, että aikooko hän pyöreitä vuosiaan juhlia ja haluaako hän jonkun lahjan. Synttäreitä hän ei juhli, mutta kuulemma voisin virkata hänelle lisää pipoja, joita hän tykkää käyttää kesäpipoina ulkona ja talvisaikaan sisäpipoina. Kaksi pipoa olen hänelle aiemmin virkannut, ja nyt toiveena oli saada lisää eri värisiä, että voi valita aina muuhun asuun sopivan, plus yksi jossa on "kaikkia värejä". :)

Tämän lahjan mielelläni toteutin, vaikka ensin hirvitti, kuinka paljon joudun lankaa ostamaan, jotta saan "kaikenvärisiä" pipoja - ne aiemmat kun on tehty Kotiväestä, jota myydään vain 200 gramman kerissä, ja pipoon menee vain noin 30 grammaa. Onneksi löysin Teetee Alminan, joka on Kotiväen paksuista, mutta 50 gramman kerissä ja siinä on värejäkin vaikka millä mitalla (paitsi harmikseni oranssia ei löytynyt).

Tässä siis mieheni syntymäpäivälahja:

Kesäpipot 6 kpl
Tehty ajalla: 1.-5.6.2011
Malli: Oma; alhaalta ylös virkattu musta, punainen ja kirjava, ylhäältä alas virkattu keltainen, sininen ja vihreä
Lanka: Teetee Almina keltainen (5530), musta (999), punainen (5319), sininen (5317), turkoosi (5353), vaaleansininen (5052), vaaleanvihreä (5055), vihreä (5056), Novita Kotiväki pellava (639)
Langankulutus: Musta 27 g, keltainen 31 g, punainen 25 g, sininen 29 g, vihreä 29 g, kirjava 28 g (yht. 169 g)
Virkkuukoukku: 2,5 mm
Koko: Miehen pää
Muuta: Lahjaksi miehelle. KYH 1-3 ja 5-7

Nämä löytyivät siis tänä aamuna keittiön pöydältä, josta mies on ne toivon mukaan huomannut. Toivottavasti ne kelpaavat - ainakin olen koittanut tarkasti tehdä niiden vanhojen pipojen mittojen mukaan, jotta tulisi varmasti mieleiset. Mies tykkää, että pipo peittää vain päälaen, eli ei saa mennä korvien päälle lainkaan, ja pipon tulee istua tiukasti päässä. Hänelle pitääkin tehdä jopa pienempiä pipoja kuin minulle (meillä on tosin yhtä pienet päät molemmilla), koska minun pipoihini pitää mahtua enemmän tukkaa sisälle. ;)

Sen kummempia juhlia meillä ei tänään ole. Olen tehnyt pakasteeseen turkinpippurijäätelöä, jonka aion vielä päivän aikana koristella jäätelökakuksi (täytekakusta saatiin tarpeeksemme jo sunnuntaina). Sen saa miesväki syödä iltasella, minä nimittäin olen illalla juuri sopivasti hankkimassa itselleni hygieniapassia, kun ilmaiseksi sen saan. ;) Tämä on jo meillä perinne, että kun mies täyttää täysiä vuosikymmeniä, niin rouvaa ei näy mailla halmeilla. Kymmenen vuotta sitten tähän aikaan olin rippileirillä opettajana, ja taisin sieltä soitella isännälle onnitteluja ja kerroin, mistä hän löytää pienen pakettinsa. Silloin muistan ainakin hänelle lahjan antaneeni. Seitsemän vuotta sitten olin myös sattuneesta syystä pois kotoa, mies ei saanut silloin edes korttia, vaan minä ilmoitin, että saa tulla vastasyntyneiden osastolle katsomaan sitä synttärilahjaansa, jonka olin hänelle kahta päivää aiemmin pyöräyttänyt. :) Siitä eteenpäin oikeastaan nuo esikoisen synttärit ovat jättäneet tyystin iskän synttäripäivän varjoonsa. Vaikka eipä se minunkaan synttäripäivä sen kummempi ole, vaikka saankin syksyllä juhlia olla juhlimatta ihan "itsekseni".

Joka tapauksessa oikein paljon onnea maailman parhaalle aviomiehelle! :) Toivottavasti saan virkata sinulle pipoja vielä lisää sittenkin, kun ikää on tuplasti enemmän ja tukkaa puolet vähemmän! :D

Nämä pipot ovat KYH-työt nro 1-3 sekä 5-7. KYH4 tulee nähtäville huomenna.

14 kommenttia:

 1. Voi miten hauskoja pipoja! Kyllä kelpaa nyt kesä noilla mennä miehen! :) Paljon Onnea synttärisankarille!

  VastaaPoista
 2. Kivoja pipoja noin paljon! Onpa varaa valita. Onnittelut muuten minultakin puolisollesi!

  VastaaPoista
 3. Paljon synttärionnea vaan miehelle! Kivoja pipoja on saanut lahjaksi.

  VastaaPoista
 4. Ihana lahja!
  Meillä on aina pyritty ostamaan jotain kivaa syntymäpäivänä ja muinakin merkkipäivinä. Paitsi nimipäivänä, jota miehelläni ei ole. Usein olen saanut koruja, joita mieheni on äärettömän hyvä ostamaan.

  VastaaPoista
 5. No voi veljet !
  Siinä on maanantai-, tiistai-, keskiviikko-, torstai-, perjantai- ja lauantaipipo.
  Mutta missä on se sunnuntaipipo.
  On sun vielä yksi tehtävä :)))

  Kiitos muuten luottamuksesta.... mutta ei ole ihan päiväpeitettä tulossa :D
  Käy huomenna taas kurkkaamassa !

  VastaaPoista
 6. Kivoja pipoja, sopiva synttärilahja, kun on omin käsin valmistettu.

  VastaaPoista
 7. Nonnih, siinäpä sitä on pipoa kerrakseen: todellinen rakkauslahja :)

  VastaaPoista
 8. Onnea puolisollesi. Neuloitpa kivat pipot.

  VastaaPoista
 9. Ihana, persoonallinen lahja omalle miehelle. Onnea!

  VastaaPoista
 10. Ihana kun olet miehellesi virkannut pipoja. Minusta ei ole yhtään lapsekasta tehdä ja antaa lahjoja aikusenakin. Toiselle rakkaudella tehty tai vaikka huolella harkittu ja ostettukin lahja ei ole pelkää materiaa vaan se sisältää tunnearvoa. Esim. mieheltäni saadut korut(huom. ei hän niitä jatkuvasti kuitenkaan ostele...) ovat minusta kaikista kauneimpia koruja mitä minulla on ja pidän niitä arjessakin!

  Minun mies täyttää pyöreitä elokuussa. Lasten kanssa tulemme antamaan hänelle lahjaksi ikimuistoisen päivän...sitä onkin suunniteltu jonkin aikaa.;)

  VastaaPoista
 11. Ihana tuo, jossa on kaikkia värejä :-)

  VastaaPoista
 12. Mahtava määrä upeita pipoja, hieno lahja :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)