Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, toukokuuta 24, 2011

Kipposet, kapposet

Vaikka jossain vaiheessa ajattelin, etten aloita uusia käsitöitä, ennen kuin torkkupeitto on valmis, meni tämä projekti peittotilkkujen edelle. Nämä on nimittäin tarkoitus antaa eteenpäin ylihuomenna torstaina. Mukava olikin välillä virkata ohuempaa puuvillaa paksun villan sijasta. :)

Virkatut kipot 3 kpl
Tehty ajalla: 19.-24.5.2011
Malli: Novita Kesä 2010 nro 84
Suunnittelija: Minna Metsänen
Lanka: Novita Kotiväki pellava (639)
Langankulutus: 89 g (n. 30 g / kippo)
Virkkuukoukku: 2,5 mm
Koko: Halkaisija n. 22-23 cm
Muuta: Lahjaksi

Virkkasin siis kolme ihan samanlaista kippoa pellavanvärisestä Kotiväestä. Tärkkäsin ne muotoonsa valmiilla tärkillä, kun sitä sattui kaapissa olemaan. Aika paljon noihin saa tärkkiä laittaa, että pysyvät muodossaan, ainoastaan yhdestä kiposta taisi tulla riittävän kova, mutta menettelevät nuo muutkin. Tarkoitus on antaa nämä kaikki lahjaksi (eri ihmisille, mutta samasta aiheesta kiitokseksi) torstaina, samalla tavalla karkilla täytettyinä ja sellofaaniin pakattuina kuin kuvassa tuo takimmainen kippo, mutta oli hauskaa kuvata nämä vähän "eri vaiheissa", eli yksi on vielä tyhjillään, yksi täytettynä ja odottamassa pakkaamista ja yksi ihan täysin valmiina ojennettavaksi saajalleen. :) Tätä kirjoittaessani kaikki kipot ovat jo lähtövalmiina, pakko olikin pistää heti kääreisiin, etteivät tyhjene ennen aikojaan. ;)


Virkkausringissä on menossa nyt pitsinvirkkuutempaus, joten sinne koitan muistaa nämäkin kipot viedä esiteltäviksi. Voi olla, että näitä tulee tehtyä tässä lisääkin, on nimittäin varsin hyvä tuliaisidea! :) Näistä tuli nyt aika kohtalaisen isoja, mutta ohkaisemmasta langasta voisi virkata sirompiakin kipposia.

Olen ollut viime viikkoina enemmän tai vähemmän "tööt", mutta eilen kävin pötköttämässä kokonaiset kaksi tuntia hierojan käsittelyssä, ja nyt on melkein uudestisyntynyt olo. Jospa tässä jaksaisi taas alkaa päivittää blogiakin tiheämmin. :) Torkkupeittoprojektiinkin on nyt kiva käydä käsiksi uudella innolla, kun tein välillä vähän muuta - ei siitä nyt enää puutu kuin muutama hassu palanen. Tavoitteena saada se valmiiksi vielä tässä kuussa, samoin kuin se enkeliaiheinen ristipistotyö. Lähdenkin kohta hakemaan kirjastosta vähän luettavaa ja kuunneltavaa, jospa ne laittaisivat näihin tekeleisiin vauhtia. Eilen sainkin juuri luettua Kaisan neuleromaanin, sen juonenkäänteiden parissa nuo kipposetkin valmistuivat. Suosittelen lämpimästi kirjaa! :)

Hauskaa viikonjatkoa! :) Kiva, kun kävit!

18 kommenttia:

 1. Hauskoja kippoja! Romaani oli tosiaan koukuttava luettava, minä lopettelin lukemisen tänään.

  VastaaPoista
 2. Hieno idea! Kovin söpösiä koreja tulikin! :)

  VastaaPoista
 3. Voi kun osaisi virkata, nuo ovat tosi mahtavia!!

  VastaaPoista
 4. Ihania kippoja. Kivan lahjan olet keksinyt.

  VastaaPoista
 5. Nättejä pitsikippoja. Hyvä idea.

  VastaaPoista
 6. Suloisia kipposia!

  Oletko sattumoisin tulossa Kalajoelle laulamaan heinäkuun lopulla? :)

  VastaaPoista
 7. Söpöjä koreja. Muistan, että noita tehtiin tosi paljon varmaan 70-luvulla, tärkättiin sokeriliemellä...

  VastaaPoista
 8. Voi kuinka kauniita kuppeja :)

  VastaaPoista
 9. Tosi kiva kiitoslahjaidea! Siinä onkin aina keväisin miettimistä, kun lapset ovat pieniä. Nyt meillä ei muisteta kuin keskimmäisen luokanvalvojaa, koska peruskoulu päättyy. Opettaja saa villasukat ensi syksyä varten.

  VastaaPoista
 10. No osallistujalistastahan miekin siut bongasin, aattelin että toi oot varnasti sie, kun nimi ja asuinpaikka täsmäsi, ja oli tosiaan viime vuonna puhetta kurssista :)

  Ainahan ne käsityöt on messissä, mutta niin on myös kaksivuotias tytär, että ei sitä käsityöaikaa miulla taida sen enempää Kalajoella olla kuin kotonakaan, ehkä jopa päinvastoin. Äitini on tosiaan käynyt niillä kesäkursseilla nyt varmaan jo 13 vuotta, mie oon ollu lapsesta saakka mukana, ja 15-vuotiaasta asti myös laulamassa :)

  Heinäkuussa siis nähdään!

  VastaaPoista
 11. Yötön yö ja kone auki -ei tavallista kesällä, kuin pakolliset kuviot laskut ym. Siispä heti BLOGILLESI! -En ole ollut oikein innostunut noista tärkkikoreista, mutta keksitpä idean pikkulahjaksi ja arpajaisvoitoksi. Jouluksi ja punaisesta langasta!
  Minä olen saanut vasta nyt talven villasukkaherätyksen kun on ollut viileää ja sairasloma on estänyt turhan vouhottamisen. Pitäsi kai pistää pystyyn oma blogi, kunhan opin, myös kuvaamaan kunnolla.
  Nyt virkkaan kuitenkin uusiin käsipyyhkeisiin fankkuja. Ovat parempia kuin kanttinauhaiset ja pienet lankanyssyt saavat kyytiä.
  Kesäterkkuja Sinulle!

  VastaaPoista
 12. Hyvä idea virkata noita vaikka kesätuliaisiksi. Muistan virkanneeni noita aiemmin, oliko se 1970-luvulla? Sokerivedellä tärkättiin.

  VastaaPoista
 13. Kuniita,kauniita kipposia. aivan ihanat lahjat.

  VastaaPoista
 14. Ihanat kupit ja hieno lahjaidea. Itekkin joskus aikonaan noita tehnyt ja sokeriveellä kans kovettanut =0)

  VastaaPoista
 15. Kauniita lahjakippoja. Saajat ovat varmasti onnessaan, minä ainakin olisin. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)