Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, huhtikuuta 01, 2011

Myssyjä lisää

Taas on ollut aikaa oikeastaan vain ns. "käsilaukkukäsitöille", eli niille, joita on tehty jossain muualla kuin kotona. Kotona ei olekaan sitten pahemmin ehtinyt käsitöitä ajatella. Sytomyssyvirkkaus on erinomainen käsilaukkukäsityö: 50 gramman kerä vie vähän tilaa eikä paina paljon, työvälineitä on vain yksi, ei tarvitse ohjetta, ja yksi myssy valmistuu suunnilleen yhdellä matkalla töihin ja takaisin. Joten näitä on sitten virkkailtu tien päällä.

Sytomyssyt 9 kpl
Tehty ajalla: 22.-31.3.2011
Malli: Lankapirtin Matleenan sytomyssyohje (myssyissä 1, 3, 5-9), sama ohje hieman itse muunnellen (myssyssä 2), sekä MammaMyyn Minttu-myssy (myssy 4)
Lanka: Marks&Kattens Camomille vaaleanvihreä (232), vaaleansininen (216), sininen (103), persikka (223), vihreä (ei vyötettä) ja ruskea (ei vyötettä)
Langankulutus: Yhteensä 338 g (1. 34 g, 2. 50 g, 3. 34 g, 4. 52 g, 5. 34 g, 6. 34 g, 7. 33 g, 8. 34 g ja 9. 33 g)
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koot: Myssyt 1 ja 3 n. 54 cm, Myssy 2 n. 60 cm (miehelle), myssyt 4-9 noin 55 cm
Muuta: Kukat kirjasta Virkkaus - vanha konsti, uudet mallit myssyissä  4 ja 6 sekä omasta päästä myssyissä 3 ja 7-9. Myssyjen 4 ja 6 kukat irroitettavia, muissa kiinniommellut/virkatut. Johonkin sairaalaan nämä toimitan jossain vaiheessa.

Kukat näkyvät kuvassa valitettavan huonosti, mutta niitä on siis myssyissä 3, 4, 6, 7, 8 ja 9. Myssyn 2 kuviointi näkyy myös aika heikonlaisesti, tein sinä joka toisen kerroksen reikäriviä ja joka toisen kerroksen täytin reiät pylväillä. Ajattelin, että tällainen myssy voisi sopia miehelle paremmin kuin ihan pelkkä reikäinen. Niin ja tuohon nro 2 miehen myssyyn virkkasin vielä lopuksi kiinteitä silmukoita reunaan niin pitkästi kuin lankaa riitti, koska en viitsinyt miehen myssyyn alkaa kukkaa laittamaan, eikä tuo ruskea väri oikein sopinut muiden värien kanssa yhteen.

Nämä on siis kaikki tehty niistä lahjoituslangoista, jotka kävin hakemassa toissaviikonloppuna, ja nyt siis ne lahjoituslangat ovat kaikki muuntuneet myssyiksi, yhtään ylimääräistä ei jäänyt. :)

Käsilaukku on taas ahdettu täyteen käsilaukkukäsitöitä. 250 g myssylankaa ja yksi ristipistotyö pitää riittää koko viikonlopuksi. Tällä menolla ei ole toivoakaan torkkupeiton ja mekon etenemisestä, sillä niitä ei ihan saa laukkuun survottua, vaikka tuo käsilaukkuni onkin kokoa säkki. ;)

Jossain vaiheessa tänne pompsahtanee myös maaliskuun raportti, pistän tulemaan ajastuksella. Sitä odotellessa hauskaa sitä mitä ikinä oletkin juuri tekemässä tai aikeissa tehdä tämän luettuasi! :)

10 kommenttia:

 1. Nättejä myssyjä kaikki !
  Upeeta, ettet hukkaa yhtään hetkeä tehdä käsitöitä :D

  VastaaPoista
 2. Olet kyllä ahkera! Hienoja keväisen värisiä myssyjä! Tummakin on hieno. Nämä on siten kivoja, että eri tyyliset ihmiset saavat valita näistä

  VastaaPoista
 3. Nopeastippa langat muuntuivat hienoksi myssyiksi.:)

  VastaaPoista
 4. Onpas siinä myssy poikineen :) Ihan täytyy kadehtia tuota ahkeruutta/intoa millä käsitöitä teet.Varsinkin tuo vaaleanvihreä, missä on vihreä kukka on ihana.

  VastaaPoista
 5. Hui miten oletkin taas ehtinyt, tunnen oloni ihan saamattomaksi näitä kuvia katsellessa! Mutta hyvä vaan, että sytomyssyjä valmistuu sinulta tuota tahtia, niille kun ihan varmasti on käyttöä. Kivoja värejä myös noista lahjoituslangoista löytyi, oikein suloisia lopputuloksia!

  VastaaPoista
 6. Mie nostan kyllä ehdottomasti hattua sytomyssyilylle, uskon sen olevan suuri ilo, kun oman myssyn saa. Hienoja myssyjä taasen olet tehnyt :)

  VastaaPoista
 7. oot tosi ahkera neuloja /virkkaaja. Ja vieläpä teet noin hyvään tarkoitukseen. Enkeleitä matkallesi=)

  VastaaPoista
 8. aivan ihania myssyjä koko pino :)

  VastaaPoista
 9. Voi vau, kyllä olet ahkeroinut. Voisiko työmatkaa paremmin viettää..

  VastaaPoista
 10. Paljon olet tehnyt kauniita myssyjä hyvään tarkoitukseen.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)