Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, maaliskuuta 24, 2011

Tunnustus kaimalta

Kaimani Mari antoi minulle tunnustuksen:


Lämmin kiitos Marille! :) Piti tarkistaa ihan sanakirjasta, mitä tunnustuksen "gorgeous" tarkoittaa, ja sehän tarkoittaa "upeeta, mahtavaa!", niin kuin Petelius ja Kalliala aikoinaan hokivat. ;)

Nyt tämän upean ja mahtavan bloggaajan pitäisi sitten vastata viiteen kysymykseen...

1. Milloin aloitit blogin?

5.1.2006, eli jo yli viisi vuotta sitten. Ensimmäiset kolme vuotta kirjoitin Vuodatuksen puolella; 1.1.2009 siirryin tänne Bloggeriin ja vaihdoin samalla blogin nimeä.

2 Mistä kirjoitat? Mitä käsittelet?

Nykyään pyrin pitämään blogin pääasiallisesti käsityöblogina. Aiemmin tuli kirjoiteltua välillä vähän muitakin asioita, mutta sittemmin totesin, että ehkä ei kannata kuitenkaan netissä ihan kaikkea laverrella. ;) Toki täällä välillä vilahtaa "oikeaa elämääkin" käsitöiden takaa, eli en ole suinkaan täysin anonyymi. :) Bloggaamisen alkuvaiheissa kirjoitin blogiin ihan kaiken päivän aikana tapahtuneen, mikä liittyi käsitöihin, nykyään en tahdo ehtiä kuin esitellä valmistuneet. Silloin tällöin näkyy tekeillä olevia töitä ja vaikkapa käsityömateriaalihankintoja.

3. Mikä tekee blogistasi erityisen?

Se, että yritän aina kirjoittaa positiiviseen sävyyn. :) Pitkään blogiani seuranneet muistavat, että minulla on ollut blogihistorianikin aikana ei-niin-kovin-positiivisia aikoja, jolloin tuli myös omia tuntojaan purettua blogissa. Huomasin kuitenkin, että sekä itselle että varmasti myös lukijoille tulee mukavampi olo, kun blogitekstin sävy on iloista ja valoisaa - huonona päivänä jätän mieluummin blogin päivittämättä kuin tulen tänne nurisemaan. Ei niitä huonoja päiviä kyllä enää niin kovin paljon olekaan, oikeasti! :) Eli kyllä olen oikeastikin nykyään näin iloinen ja onnellinen, mikä toivottavasti myös blogiteksteistäni välittyy.

Varmaan te lukijat kyllä osaisitte sanoa paremmin, mikä tässä blogissani on sellaista, että sitä kannattaa tänne tulla lukemaan? :)

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin?

Hetken mielijohde. :) Kerroin siitä jo viisivuotishistoriikin yhteydessä, mutta lyhyesti kerraten: näin tammikuun 2006 Suuri Käsityölehdessä pienen jutun neuleblogeista, kävin kurkkaamassa jutussa olleen linkin, josta löysin ohjeet blogin perustamiseen, ja viiden minuutin päästä minulla oli blogi. :) Ei ollut ennestään mitään hajua siitä, mikä on blogi ja mitä sinne on tapana kirjoitella, mutta siitä se sitten pikkuhiljaa lähti, ja tutustuin myös muihin bloggaajiin sen myötä.

5. Mitä haluaisit muuttaa?

Haluaisin oppia ilmaisemaan asiat tiiviimmin. ;) Mutta tämä on ollut aina ongelmani, että kun alan kirjoittaa, niin en osaa lopettaa. Ala-asteella ei koskaan ainekirjoituksessa riittänyt yksi vihko ainetta kohti, pisimmillään taisin kirjoittaa yhtä ainetta viisi vihkollista... Sama juttu yläasteella ja lukiossa, että ei siitä yhdestä konseptipaperista ollut mihinkään. Ja silloin kuitenkin kirjoitettiin vielä kynällä, eli väsyihän se käsi jossain vaiheessa ja oli pakko lopettaa! :D Nyt, kun en osaa kynällä enää kirjoittaa edes omaa nimeäni, kun koneet hoitavat kaiken, niin voisin kirjoittaa ihan loputtomiin, sormet yleensä näpyttävät nopeammin kuin ajatus ehtii kulkea. :) Joskus olen koittanut tsempata ja kirjoittaa lyhyesti blogipostaukset, etenkin jos on vähän kiirettä. Toisaalta tykkään kyllä lukea blogeja, joissa on kirjoitettu muutakin kuin lätkäisty kuvan alle teksti: "Tämmöinen valmistui." ;) Eli ehkä näistä pitkistä sepustuksista joku tykkääkin, mene ja tiedä. Tulisikohan tekstistä tiiviimpää, jos kirjoittaisin runomuotoon, vaikka tankoja ja haikuja? :) Tai sitten siitä syntyisi uusi Kalevala... Niin, ja noita hymiöitä haluaisin oppia käyttämään säästeliäämmin, ettei joka ainoan lauseen perässä olisi hymiötä. :) ;) :D


En jaksa laittaa tätä tunnustusta eteenpäin, onhan tämä jo melkein kaikilla kiertänytkin. Kiitos kuitenkin vielä kerran kaimalle ja hyvää loppuviikkoa kaikille! :)

5 kommenttia:

 1. Mä ainakin tykkään pitkistä teksteistäsi:)

  Maija

  VastaaPoista
 2. Hienot vastaukset. Minusta on kiva lukea pitkiä tekstejä ja itse tyklkään kirjoittaa. Joskus vaan ajattelen, mahtaako kukaan jaksaa lukea lavertelujani. Minä ainakin jaksan lukea sinua!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, että blogisi on olemassa, kiitos, että olet olemassa. Vaikka emme ole koskaan tavanneet, niin tunnen tulevani ystävän luo, kun luen blogiasi. Siitä positiivisuudesta etenkin tykkään. Yritän viljellä sitä itsekin, vaikka myönnän, että välillä tulee valitettua.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)