Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, maaliskuuta 08, 2011

Pitkiä pellavia! :)

Näin naistenpäivänä ja laskiaistiistaina tänne blogiin olisi kirjoitettavana vaikka mitä asiaa, jotka eivät välttämättä liity toisiinsa mitenkään. ;) Kun vain muistaisi, että mitä kaikkea pitikään kirjoittaa... :)

Aloitetaan nyt kuitenkin ensin valmistuneesta käsityöstä:

Barbien mekko
Tehty ajalla: 5.-7.3.2011
Malli: Joku 90-luvun käsityölehti
Lanka: Lidlin Lima persikka (0109)
Langankulutus: 16 g
Virkkuukoukku: 2,5 mm
Koko: Barbie
Muuta: Silkkinauha helmassa ja vyötäröllä (ohjeessa ei ollut). Luultavasti tämäkin päätyy jollekin kummitytöistä.

Tämä on tehty samasta 90-lukulaisesta ohjeesta kuin edellinenkin Barbien mekko (paria postausta aiemmin). Erona vaan se, että helma on lyhyempi ja yläosa virkattu kiintein silmukoin ja hihoissa ei ole "siivekkeitä". Ohjeessa oli siis erikseen ohjeet pidemmälle ja lyhyemmälle mekolle, joissa oli nämä eroavaisuudet, itse en ole ohjeita tuunannut. :) Ainoa muokkaus oli se, että pujotin tähänkin silkkinauhaa, kuten pidempään mekkoon; ohjeessa ei laitettu lyhyempään mekkoon silkkinauhoja, ainoastaan pidempään mekkoon. Mutta tuota sinistä nauhaa oli juuri sen verran kätköissäni (tämä on niitä samoja 90-luvulla Tiimarista ostettuja nauhoja), että se riitti tähän lyhyempään, ja ihan kivaltahan tämä näyttää, vaikka onkin nyt selkeästi kontrastiväri tuohon virkkauslankaan nähden. :)

Jompi kumpi pienemmistä kummitytöistäni tämän mekon saa (tosin en ole varma, leikkiikö kouluikäinen kummityttöni enää Barbeilla), vaikka meidän kuopuskin on tuohon Barbie-hommaan nyt innostunut, kun on nähnyt minun näitä vaatteita värkkäävän. Hauskaa kuunnella, kun poika leikki isi-Barbilla, äiti-Barbilla ja tyttö-Barbilla. Eilen isi-Barbi kehui tyttöä, kun tämä osasi tehdä hienosti spagaatin, sitten siihen tuli äiti-Barbikin näyttämään, miten se spagaatti oikein tehdään, jonka jälkeen isi harmitteli, kun hän ei osaa tehdä kunnolla spagaattia, "kun minulla on tämä reppu selässä". ;) Sen jälkeen isi-Barbi lähtikin töihin (poika piilotti Kenin oven taakse) ja äiti ja tyttö jäivät harjoittelemaan "tanssia" eli niitä spagaatteja. :D Meidän esikoinen ei ole ikinä leikkinyt tuollaisia nukkeleikkejä tai muitakaan, missä olisi leluilla ollut erilaisia rooleja ja vuorosanoja, joten on ihan hauska seurata, miten kuopus osaa heti ihan automaattisesti tarttua nukkeihin ja laittaa ne juttelemaan. :)

Mutta ei minun pitänyt noista Barbeista tämän enempää jutella, vaan oli sitä muutakin asiaa. :)


Lankavarastoni täydentyi nyt 200 grammalla. Sain sunnuntai-iltana valmiiksi tekeillä olevasta sukkaparista ensimmäisen sukan, käytin jäljelle jääneen pohjavärin kerän puntarilla ja totesin, ettei loppulanka riitä toiseen sukkaan. Joten olin sitten maanantaiaamuna kymmentä vaille kahdeksan Halpa-Hallin oven takana seisomassa ja odottamassa, että kauppa aukeaa kahdeksalta ja pääsen hakemaan lisälankaa. :) Tuon Luxus Cottonin tarina on puolestaan sellainen, että kävin sunnuntaina Anttilassa ennen neuletapaamista (kiitos vain mukavasta seurasta kaikille tapaamisissa olleille ihanille naisille! :) ), ja tietysti piti pyörähtää lankaosastollakin. Tarjoushyllyillä kökötti tämä ainokainen Luxus Cotton -kerä alehintaan 1,99 e (Halpa-Hallissa myyvät edelleen 2,50 eurolla mokomat), joten päätin pelastaa viimeisen palleron hyvään tarkoitukseen - sytomyssyn ajattelin tästä pyöräyttää, katsotaan riittääkö siitä aikuisen vain lapsen myssyyn. :)

Uusi Ullakin on ilmestynyt! Pikavilkaisun jälkeen kerron omat suosikkini: Sheldonin sukissa on ihanat värit ja tykkään muutenkin tasaraitasukista yli kaiken. :) Ma-sukat täytynee laittaa sukkatietokantaan muistiin, koska noita 7 veljeksen sukkaohjeita ei ole koskaan liikaa. :) Ida ja Emil vaikuttaa oikein hyvältä ja ihanalta lapsenmyssyn mallilta.

Sitten vielä lämpimät kiitokset kaikille, jotka äänestivät sävellystäni Radio Dein Vekaraviisuissa! :) Yleisöäänten ansiosta enkelilauluni on nyt semifinaalissa 10 parhaan joukossa, ja ensi lauantaina aion istua tiiviisti radion ääressä klo 16-18 jännittämässä finaaliin pääsyä. :)

Tänään olenkin pistellyt ristipistoja koko päivän ja aion mennä kohta jatkamaan. :) Oikein hyvää naistenpäivän ja laskiaistiistain jatkoa - huomennahan se alkaakin sitten paastonaika! :)

4 kommenttia:

 1. Onnea semifinaaliin pääsystä!

  VastaaPoista
 2. Oikein paljon onnea semifinaaliin!

  VastaaPoista
 3. Teillä on kohta enemmän barbien-vaatteita, kuin minulla vaatteita itselleni kaapissa :)Pikkutytöt on varmaan mielissään.
  Onnea paljon semifinaaliin!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)