Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, maaliskuuta 06, 2011

Barbien kevätasu

Esitelläänpäs täällä nyt sitten tämäkin, niin on kaikki näytettynä, mitä tähän mennessä on valmistunut. Ajattelin kylläkin, ettei näitä pikkutöitä kannata alkaa yhtä kerrallaan bloggaamaan, siksi edellisessä postauksessakin oli kaksi myssyä kerralla, vaikka toinen oli valmistunut jo paria päivää aiemmin. Mutta nyt innostuinkin taas neulomaan, niin en tiedä, missä välissä saan taas kaveria tälle mekolle tehdyksi, niin esitellään tämä sitten ihan itsekseen. :)

Muistanette ehkä, kun joskus viime viikonloppuna edellisen Barbien vaatteen valmistuessa muistelin, kuinka 90-luvulla virkkailin Barbien mekkoja, joihin pujotettiin silkkinauhaa helmaan. Niitä mekkoja tuli tehtyä silloin useampia, ja hankin silloin Tiimarista silkkinauhaa ihan kaikkia mahdollisia värejä, mitä sieltä sattui löytymään. Osa silkkinauhoista on jo kulutettu loppuun - aika monta metriä niihin mekkoihin silloin upposikin - mutta vielä löytyi ompelukopastani niitä melkoisia määriä. Joten kaivoin sen vanhan ohjeen esille ja päätin kokeilla, vieläkö niiden mekkojen teko onnistuu:

 Barbien mekko
Tehty ajalla: 3.-4.3.2011
Malli: Joku 90-luvun puolivälin käsityölehti
Lanka: Lidlin Lima pastellikirjava (0008)
Langankulutus: 31 g
Virkkuukoukku: 2,5 mm
Koko: Barbie
Muuta: Silkkinauhaa helmassa ja vyötäröllä. Mekon kohteena luultavimmin kummityttö.

No täytyy kyllä ihmetellä, muistanko ihan oikein sen vuosien takaisen mekkotehtaani laajuuden - tuliko näitä oikeasti tehtyä niin monta kuin kuvittelen? :) Koska nyt tuntui, etten jaksa tuota helmaa edes virkata täyteen pituuteensa (jaksoin kuitenkin lopulta), ja silkkinauhan pujotteleminen se vasta työstä kävikin. Ehkä minulla oli silloin aikoinaan jotain kivempaa lankaa, tämä Lidlin puuvillalanka on aika kovaa. Tuskin nyt teen kovin monta ainakaan tästä langasta, pitänee katsoa, jos joskus on jotain ehkä vähän ohuempaa ja pehmoisempaa puuvillalankaa käsillä, niin saisi ne loputkin silkkinauhat käytettyä. Ja voisihan sitä ideaa soveltaa muihinkin Barbien vaatteisiin, ei ainoastaan tähän malliin. Ihanahan tämä mekko on, sitä ei käy kieltäminen! :) Silloin aikoinaan muistan yhdistelleeni kivasti värejä mekoissa; välillä valitsin silkkinauhan sopivaksi langan väriin (kuten tässäkin on keltainen nauha, kun langassakin on keltaista), ja välillä taas valitsin kontrastivärin (muistelisin esimerkiksi tehneeni mekon valkoisesta langasta ja mustasta silkkinauhasta). Missähän ne mekot tätä nykyä luuraavat, onko ne aikanaan leikitty puhki?

Pakko muuten myöntää, kun olen nyt viime aikona tehnyt Barbien vaatteita lähinnä "omasta päästä", mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että olen virkannut pyörövirkkauksella pötkylän, joka on pujotettu Barbien päälle; tai viime kesänä neuloin niitä puseroita, joita ei sitten saanutkaan päälle ilman, että irroitti Barbielta pään... ;) Niin nyt kun tein sitten ohjeesta, niin on se vaatteen pukeminen ja myös muotoilut ihan toista luokkaa! :) Tässä on esimerkiksi nepparit takana helpottamassa pukeutumista, ja vaikka itsekin olen tehnyt Barbien puseroihin vähän kavennusta vyötärölle, niin tässäpäs ne muotoilut on siinä missä pitääkin, eli puseron etuosassa. :) Pitäisi yrittää niihin "omasta päästä" tehtyihinkin mekkoihin yrittää vastaavanlaisia hienouksia, vaan yleensä kun niitä tekee langanlopuista, niin ei jaksa alkaa säätämään. Ehkäpä ne ovat kuitenkin olleet ihan puettavissa?

Hyvää laskiaissunnuntaita! :) Minä lähden laskemaan nyt kohti kaupunkia ja neuletapaamista, toivottavasti sinne joku muukin malttaa tulla pois pulkkamäestä. ;) Meillä ei taideta nyt tänään pulkkamäkeen päästä, kun pojat yskivät, mutta onhan se tässä vielä laskiaistiistaikin tulossa. :)

9 kommenttia:

 1. Kyllä kelpaa Barbin kesää odotella :D

  Kiitos Sinulle Mari, niin suloisen ihanasta kommentista.
  Sinulla kun tuota juttua tulee. Minä taas olen niin huono kirjoittamaan blogiini (siksi tekstikin on niin suurta) vaan kuvat ovat siellä pääosassa.
  Tuollaiset kommentit saavat jatkamaan ja keksimään... :D

  VastaaPoista
 2. Onpas Barbi hienona! :) Nuo nauhat tekevät puvusta upean.

  VastaaPoista
 3. Kaunis mekko. Minunkin pitäisi virkkailla lapsenlapselleni, on juuri barbieiässä ja ostovaatteet ovat niin hutiloiden tehtyjä hepeneitä.

  VastaaPoista
 4. Sinä se jaksat näitä pieniäkin projekteja tehdä! Kaunis on tämä puku ja todellakin sen oloinen, että sen värkkäämisessä on tovi jos toinenkin voinut vierähtää. Tsekkailin myös aiemman postauksen myssyjä, en ollutkaan aiemmin tuohon isoäidinneliö-versioon törmännyt :D Hauska idea!

  Ja kiitokset noista siivousrättivinkeistä. Minä olen nyt päässyt sisään tähän tiskirättipuuhailuun toden teolla, mutta muuhun siivoiluun en ole rättejä saanut vielä aikaiseksi. Lähinnä siksi, että olen ollut vähän pihalla muiden rättien kohdalla siitä, mitä materiaalia minkäkin rätin kannattaisi olla käyttömukavuuden ja -tehon vuoksi. Ehkäpä taas muutama askel kerrallaan taas opettelen!

  VastaaPoista
 5. Olen harkinnut, että pitäisi kaivaa M:n Barbit jostain esiin ja tehdä puvusto jo varastoon. Kummityttö alkaa kohta olla jo Barbie-iässä:)

  VastaaPoista
 6. Hieno mekko!
  Barbien vaatteisiin saa mukavasti jämänöttösiä menemään.

  VastaaPoista
 7. Ehdit vielä nukeillekin värkätä vaatteita.

  VastaaPoista
 8. Todella taitava olet kun noin kauniita mekkoja osaat tehdä! :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)