Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, tammikuuta 21, 2011

Toinen ristipistohassutus valmiina :)

Ristipistohassutuksen aloituspäivien jälkeen on pitänyt hyvin päätös yrittää pistellä joka päivä edes vähän. Yleensä ne pistelyt ovat jääneet iltaan, on pitänyt pistellä vain uutisten ajan, tai korkeintaan sen hetkinen väri loppuun, mutta pistot vaan ovat sellaisia, että kun yhden on saanut tehtyä, niin sen jälkeen ei loppua näy. Ja sitten on mennyt jonnekin puoleen yöhön... Joten pakkohan sitä lopputulostakin on jossain vaiheessa tulla. :) Tämän viimeiset jälkipistot ja viimeistely on tehty tänään päivällä, onneksi ehdin ennen töihinlähtöä!

Nalle ja kissa
Tehty ajalla: 1.-20.1.2011
Malli: Janlynn Holiday Favorites -pakkauksesta
Kangas:14 ct valkoinen aida
Langat: Pakkauksessa, 19 väriä (luultavimmin DMC)
Pistot: Risti-, murto-osa, jälki- ja solmupistoja
Koko: Halkaisija n. 7,6 cm; noin 40x35 pistoa
Viimeistely: Flexikehykseen
Muuta: Ristipistohassutustyö nro 1

Jos muistatte, niin tämän aloittaessani tuntui melkoiselta haasteelta, kun tässä on näitä jos jonkinlaisia pistoja ja mallikin on piirretty vähän sekavasti mm. kaikista merkeistä ei saa kunnolla selvää. Sitten kun aloitin muita saman sarjan malleja, niin homma tuntui jotenkin helpottuvan. Luulin vain olevani jo tottunut seuraamaan näiden mallien piirroksia, helppouden täytyi johtua siitä. Vaan kun nyt otin uudestaan tämän ensimmäisenä aloittamani pistelyn työn alle, niin totesin, että tämä malli on oikeasti kaikkein vaikein näistä kahdestatoista! Tässä on selvästi eniten vaikkapa murto-osapistoja ja niitä epämääräisiä kohtia, joissa joutuu piston joskus melkein arvaamaan. Tosin enhän kaikkia ole ehtinyt vielä vilkaista muutamaa aloituspistoa pidemmälle. Mutta jos tämä tosiaan on näistä kaikkein haastavin, niin saan olla tyytyväinen, että se on nyt tehty. :)

Täytyy myös todeta, että kuvat eivät tee oikeutta näille malleille! Näitä aloittaessani oli vähän plääh, kun jouluaihe ei itseäni oikein nappaa, eivätkä nämä näytä siinä pakkauksen kuvassakaan kovin kummoisilta. Eikä kyllä tuo minunkaan ottamani kuva tuo tätä työtä esille siten kuin pitäisi. Sillä näistä tulee kaikista aivan uskomattoman upeita livenä! :) Viis siitä, onko aihe mieluinen, mutta minä nautin siitä, kun saan pistellä noita jälkipistoja ja niillä herättää pistelyn eloon - ja uskokaa tai älkää, olen alkanut tykätä myös niistä kaikkien vihaamista solmupistoista. ;) Vielä kaksi vuotta sitten en edes osannut tehdä solmupistoa, vaan jos sellainen tuli vastaan, niin koitin korvata sen jotenkin muuten. Vaan kun sen tulin adventtikalenterin pistelyn myötä opetelleeksi - siinä kalenterin pakkauksessa oli erinomaiset kuvalliset ohjeet vaihe vaiheelta, miten solmupisto tehdään - niin nythän noita tekisi vaikka kuinka. Tässäkin pikkutyössä on 29 solmupistoa, ja äkkiä ne tuli tähänkin tekaistua. :) Kyllä teidän pitäisi nähdä nämä livenä, eikä vaan kuvista töllötellä, nuo solmupistotkin tekevät niin ihanan eläväisen ja kolmiulotteisen pinnan näihin. :)

Vaan nyt on vielä 10 näitä joulukoristepistelyjä kesken plus kolme muuta hassuttelutyötä. Toivottavasti saan pidettyä hyvin tahtia yllä, ja onhan se niin rentouttavaa pistellä edes se pikkuhetki päivässä. :)

Hyvää viikonlopun odotusta - saapa nähdä, mitä perjantai tuo tullessaan...! :) Itse ainakin kovasti odotan, että se toisi postin mukana luettavaa. ;) Ehkä palaan seuraavan kerran sen merkeissä, tai sitten valmiin sukkaparin kanssa.

Niin ja tämä pää meinaa taas kerran unohtaa kiittää teitä kommenteista - siis KIITOS, olette taas jättäneet niin ihania kommentteja! :) Vaikka en ehdi muuta kuin pikaisesti käväisemään koneella päivän aikana, niin aina ehdin uudet kommentit lukea ja hymyillä niille. :) Harmittaa oikein, kun itse en ole nyt ehtinyt blogeissa kaikkea kommentoimaan, mutta parhaani yritän. Sitä suuremmalla kiitollisuudella otan vastaan teidän kommenttejanne, kun jaksatte käydä täällä kurkkimassa ja näpsyttelemässä.

Näkemisiin...! :)

Edit: Just huomasin kuvaa suurentaessani, että tuossa kehyksessähän lukee sopivasti alareunassa "China"... Täytyykin kääntää tuo kehys toisinpäin, että China-teksti jää taustalle, ekassa valmistuneessa sattuikin osumaan niin päin, ettei tekstiä näy. Toivottavasti kääntäminen onnistuu. Enpä olisi ilman blogin kuvaa varmaan tuotakaan hoksannut! :)

14 kommenttia:

 1. Suloinen nalletaulu !
  Olen sama mieltä, ettei kuva anna täyttä oikeutta töille. Mielestäni ne luonnossa ovat kauniimpia.
  Vai onkohan minussa , kuvaajana vikaa ;)

  VastaaPoista
 2. Katsoin suurennoksen ja siinä solmupistot tosiaan näkyivät niin kauniina, kiva työ. Yhesti olis minun pitänyt tehdä solmupistoja, mutta luistin siitä...

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva juttu kun Sinulla oli nämä söötit joulukoristeet hassutusta varten kuin odottamassa kaapissa!
  Mun makuun nää on ihan justiin,
  minä kun tykkään kaikista pienistä töistä.
  Muistan jo kouluikäisenä kun oltiin Helsingin Kaupungin-tai Sinebrycoffin-Museossa kuinka ihastelin 1800-luvun Miniatyyrimaalauksia.

  Oot tehnyt tosi tarkkaa ja kaunista jälkeä näiden kanssa :)
  Jokainen fraktionaali ja solmupisto on niin nätisti paikallaan.

  Kissantassun jälki on kiva yksityiskohta :) :)

  VastaaPoista
 4. Sulla on hyvä vauhti päällä :-) Onnittelut toisesta valmistuneesta hassutuksesta!

  VastaaPoista
 5. Jo toinen, vau. Hieno tuli! Onpa ollut paljon solmupistoja noin pieneen työhön. Mie taisin eka kerran tehä solmupistoja vasta pari vuotta sitten, harvakseltaan niitä tulee vastaan ja aina on pitänyt ohjeista kerrata miten ne nyt menikään. Miusta ne on ihan kivoja tehä kun harvoin törmää. Jännittää aina miten onnistuu :)

  VastaaPoista
 6. Toi nallenkuva on aivan ihana. Suloista, miten se rutistaa tuota kissaa! Oikein innolla odotan, miten ihanat joulutaulut noista saatkaan valmiiksi.

  VastaaPoista
 7. Sopisko tämä keltainen: http://hennak.vuodatus.net/blog/2756675/lahjoja-ommeltuja-ja-neulottuja/

  Jättäisitkö mun blogiin sun sähköpostin, niin voidaan sopia toimituksesta. Asutaan nykyisin kivenheiton päässä toisistamme, joten tuskin laitetaan kustia polkemaan ;)

  VastaaPoista
 8. Nätti se on kuvassa ja varmasti luonnossa vielä hienompi:)

  VastaaPoista
 9. Oi, kuinka kiva. Ja ihanaa, kun olet nyt innostunut tästä joulukoristesarjasta :) Hyvä jälkihän palkitsee kyllä pistelijän. Ja melkoinen määrä solmupistoja, huh huh! Mulla on siinä yhdessä pelkästään mustalla tehtävässä hassutustyössä vaikka kuinka paljon niitä... En ole taas uskaltanut alkaa harjoitella, miten niitä tehtiinkään.

  VastaaPoista
 10. Näistähän tulee tosi söpöjä! Minä jo täällä odottelen seuraavaa kuvaa... :)

  VastaaPoista
 11. Kivalta näyttää. Minustakin solmupistojen tekeminen on tosi mukavaa. Samoin kuin jälkipistojen. Ne herättävät työn eloon.

  VastaaPoista
 12. Heips!
  Eksyin neuleblogiringin kautta tänne, kaunis pistelytyö..mä en ole esitellyt koskaan omiani/omaani koska mä en tiedä miten ne kuuluu päätellä =/ 8( kun ne on tuommosessa rinkulassa, leikkaatko vaan reunat vai liimaatko jonkun pahvin sinne taakse vai miten sen tehdään? Ihan ummikko-lammikko :)

  VastaaPoista
 13. Onnea valmistuneelle hassutukselle!

  VastaaPoista
 14. Näistähän sais muuten hienoja korttejakin :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)