Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, tammikuuta 16, 2011

Ensimmäinen hassuttelutyö valmiina! :)

Sori, ette pääse vielä ristipistoista eroon minun blogissani. ;) Vannon, että täällä kyllä puikotkin suihkivat minkä kerkiävät, mutta kun työn alla on sileää oikeaa pyörönä, niin täytyy vaihtelun vuoksi pistää neulakin suihkimaan. Sitä paitsi hassuttelupäivien päättyessä suunnittelin, että yrittäisin jatkossa joka päivä pistellä edes vähän.

Tämän päivän pistelytavoitteekseni otin saattaa ensimmäisen hassuttelutyön valmiiksi, ja kohteeksi osui luonnollisesti se, joka oli kaikkein pisimmällä eli jälkipistoja vaille valmiina. Ja nyt ovat paikallaan ne jälkipistot ja pari solmupistoakin, sekä tietysti viimeistely!

Pipariukko
Tehty ajalla: 6.-16.1.2011
Malli: Janlynn Holiday Favorites -pakkauksesta
Kangas: 14 ct valkoinen aida
Langat: Pakkauksessa 19 väriä, luultavimmin DMC:n lankoja
Pistot: Risti-, murto-osa-, jälki- ja solmupistot
Koko: Halkaisija 7,6 cm, pistoja noin 40x35
Viimeistely: Flexikehykseen
Muuta: Ristipistohassutus nro 6

Kun tuon jouluisen aiheen vuoksi suhtauduin vähän nihkeästi näihin Janlynnin joulukoristeisiin, niin jälkipistoja pistellessäni tuumasinkin, että minun kaltaiselleni jälkipistojen suurelle ystävälle nämä taitavat ollakin varsin sopivia töitä! :) Sillä niitä jälkipistoja näissä kyllä riittää. Aiemmin en ole kylläkään tehnyt pahemmin töitä, joissa olisi ollut jälkipistoja useammalla kuin yhdellä värillä - yleensä sillä perinteisellä mustalla - paitsi siinä adventtikalenterissa oli muistaakseni kolmella värillä, mutta niitä paria väriä oli jälkipistoissa ihan tosi vähän vaan. Eli jälkipistojen tekeminen on tähän saakka ollut varsin kevyttä leikkiä, kun on tarvinnut vaan sitä yhtä merkkiä eli mustaa viivaa seurata ohjeessa. Tässä mallissa on jälkipistoja viidellä eri värillä, ja jokaiselle erilainen jälkipistosymboli. Sitten niitä pistoja menee vielä aika lailla ristiin rastiin sinne ja tänne. Aluksi tuntui kovin sekavalta tulkita mallipiirrosta, mutta kun vaan alkoi tekemään, niin aika helposti sieltä lopulta ne oikeat symbolit löytyivät, hyvin loogisesti kuitenkin menevät. Tosin en välttämättä tiedä, onko noilla valkoisilla jälkipistoilla mitään virkaa, kun aika huonosti erottuvat. Livenä erottuvat vähän paremmin kuin kuvassa, joka ei muutenkaan ole kovin hyvin onnistunut. Työ kuitenkin onnistui erinomaisen hyvin, ja tuo punainen flexikehys sopii tähän ja taatusti kaikkiin muihinkin saman sarjan malleihin aivan täydellisesti! Pistelyn ja kehyksen väliin laitoin vielä pahvin, joten työ tulee kehyksestä ihan kivasti koholleen ja on hyvin pingottunut. Vinkkiä kehystämiseen katsoin siitä hassutustyö nro 13 enkelin mallista, johon myös tulee flexikehys, ja siihen kehystämiseen on hyvät suomenkieliset ohjeet siinä pakkauksessa. Tässä joulukoristepakkauksessahan viimeistelyohjeena oli pingottaa nämä ihan vain pyöreälle pahville ja kursia pistelykangas pahvin taakse kokoon, mutta minusta se viimeistelytapa on vähän ankea, kyllä tuo punainen kehys on näissä ihan paikallaan antamassa pistelylle sen viimeisen silauksen! :)

Tästä jatkuu sitten hassutuspistelyiden loppuunsaattaminen! :) Jatkossa en takuulla saa yhtä työtä päivässä valmiiksi, sillä muut eivät ole näin pitkällä kuin tämä oli, mutta jos näitä koristeita saisi vaikka yhden viikossa valmiiksi, niin se olisi jo hieno saavutus! :)

Hyvää uutta alkavaa viikkoa ja tammikuun vähemmän ristipistohassua jälkipuoliskoa! :)

8 kommenttia:

 1. Onnittelut ekan hassutuksen valmistumisesta!

  VastaaPoista
 2. Joo ehdottomasti tuo kehys kruunaa kokonaisuuden, ei olisi niin kivan näköinen ilman. Täältäkin onnitteluja, sulla on enää 14/15 jäljellä! :D Tsemppiä vaan matkaan! :)

  VastaaPoista
 3. Siitä ne pikkuhiljaa valmistuu....:)
  Kivasti tuossa kuvassa tumma varjo vasemmalla , aivan kuin olisi kolmiulotteinen !

  VastaaPoista
 4. Onnea minultakin ensimmäisen pistelyn valmistumisen johdosta:) Kehykset ovat pisten i:n päällä.

  VastaaPoista
 5. Onnittelut ensimmäisen hassuttelun valmistumisesta!

  VastaaPoista
 6. Noita pieniä tauluja muovikehyksissä meilläkin on tehtynä aika monta. Tätä mallia ei kyllä yhtään, mutta koko sama.

  VastaaPoista
 7. Hyvännäköinen ukkeli. Tsemppiä muiden loppuunsaattamiseen. Kannustusta saanet kenties myös tunnustuksella, jonka laitoin sinulle blogissani. =) Täällä on kiva käydä. =)

  VastaaPoista
 8. Mulla on tainnut jäädä osoitteenmuutos tekemättä Novitalle kun en saanut lehteä tänään. Kauppojen hyllyillä ei vielä näkynyt. Kiva kuulla kumminkin sinun kauttasi että sytomyssyily saa vähän mainosta. Mukavaa Viikonloppua!!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)