Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, joulukuuta 30, 2010

Vuosi 2010

Perinteinen uudenvuodenmeemi. Mitä tapahtui vuonna 2010? :)

1. Mitä sellaista teit vuonna 2010, mitä et ollut tehnyt koskaan aiemmin?


Kehräsin ja koukkusin. Toimin apuemona Lapaskuussa.

2. Piditkö uudenvuodenlupauksesi, ja teetkö enemmän ensi vuodelle?

Tein ainoastaan käsitöihin liittyviä lupauksia/suunnitelmia, ja pääpiirteittäin kai sain ne pidettyä. Niistä vielä tarkemmin tulevassa postauksessa. Tulevalle vuodelle tulee tehtyä jälleen joitain lupauksenomaisia suunnitelmia.


3. Synnyttikö kukaan läheisesi?

Veljenvaimo teki minusta joulukuussa kymmenennen kerran tädin. :)

4. Kuoliko kukaan läheisesi?

Ei tietääkseni.

5. Missä maissa kävit?

Hih, ihan Suomessa. ;) Kahdesti kävin äidin luona Kalajoella ja kerran isän luona Lieksassa, muuten pysyttelin täällä Oulun seutuvilla. Nukuin siis tänä vuonna 7 yötä muualla kuin omassa sängyssä, loput 358 yötä siellä missä pitääkin. :)

6. Mitä sellaista haluaisit vuonna 2011, jota puuttui vuodesta 2010?

Olen ihan tyytyväinen olooni ja elooni.

7. Mitkä vuoden 2010 päivämäärät tulet aina muistamaan ja miksi?

Oikeastaan mitään erityisempiä päiviä ei tähän vuoteen mahtunut. Kummitytön rippijuhlia vietettiin kesällä ja veljenpoika syntyi joulukuussa, siinä kait ne tärkeimmät. Ehkä molemmat päivämäärät jäävät mieleeni; kummitytön konfirmaatiopäivä sattui olemaan sama kuin omani aikoinaan 18 vuotta aiemmin, joten sen päivämäärän saattaa muistaakin vielä myöhemmin.

8. Mikä oli suurin saavutuksesi tänä vuonna?

Työn ilo, se että sai tehdä työtä josta tykkää. Omien laulujen näkeminen painettuna kirjassa ja kuuleminen levytettynä. Ja eräs muu ei-vielä-julkinen-asia, joka liittyy menestykseen säveltämisen saralla. :) Tietysti myös ensimmäisen kehräyskokeilun onnistuminen. :)

9. Mikä oli suurin epäonnistumisesi?

Ei oikein tule mieleen mitään isoja epäonnistumisia. Onkohan joku käsityö epäonnistunut tänä vuonna? Se esikoisen 1-vuotiskuva -ristipisto oli vähän fiasko, että oisko se sitten se suurin epäonnistuminen...

10. Kärsitkö sairauksista tai vammoista?

Tänä vuonna sairastin enemmän virustauteja kuin muutamana aiempana vuonna, mutta nekin suhteellisen lieviä, eli ei ollut kuumetta eikä väsymystä, töissä pystyin käymään normaalisti. Pari "lähtö lähellä" tilannetta oli perussairauteni vuoksi, mutta siihenkin on olemassa tehokkaat lääkkeet. Tänä vuonna olen itse asiassa parantunut kahdesta pitkästä sairaudesta; 15 vuotta kestäneen pitkän ja vaikean sairauden jälkeen sain tänä syksynä ns. terveen paperit, ja myös toinen vuonna -98 alkanut hoitoprosessi Oysissa päättyi ja minut kirjattiin sieltä ulos. Näiden ansiosta koen olevani terveempi kuin koskaan aikaisemmin, ainakin oloni on onnellisempi. :)


11. Mikä oli paras asia, jonka ostit?

Varmaankin monitoimilaite eli skanneri-printteri-kopiokone; tai mieheni sen oikeastaan osti, kun olin silloin itse huutavassa rahapulassa. ;) On helpottanut suunnattomasti elämääni ja töiden suunnittelua!

12. Kenen käytös herätti hilpeyttä?

Lapsethan ne saavat aina suupielet korviin. :)

13. Kenen käytös masensi?

No ei kyllä tule ketään masentavaa ihmistä mieleen.

14. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Perustarpeisiinhan ne kaikki rahat menevät, harvoin jää ylimääräistä törsättäväksi.

15. Mistä olit oikein, oikein, oikein innoissasi?

Olen innoissani melkein mistä vaan, mihin ryhdyn. :) Oli se sitten käsityö, töiden teko, siivoaminen... Yleensä nautin tekemisistäni, innoissanikin olen. :)


16. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua vuodesta 2010?

Varmaan kuopuksen ensimmänen sävellys kesällä 2010: "Talo, talo, oveja". :) Ja myös Tuttiorkesterin levytys minun Pikku pörriäisestäni. :)

17. Viime vuoteen verrattuna, oletko:

a) onnellisempi vai surullisempi?

Olin onnellinen molempina vuosina, mutta varmaankin tänä vuonna vielä onnellisempi, koska minusta tuntuu, että tulen aina vaan onnellisemmaksi. :)

b) laihempi vai lihavampi?

Suunnilleen samoissa lukemissa mennään. Loppuvuodesta on tullut muutama kilo lisää, koska olen joutunut käyttämään lääkettä, minkä sivuvaikutuksena tulee turvotusta. Mutta se laskee aikanaan, en kanna siitä huolta, on se laskenut aina ennenkin. :)

c) rikkaampi vai köyhempi?

No nyt on ainakin loppuvuodesta ollut vähän enemmän töitä eli pitäisi olla enemmän rahaakin, vaan niinhän se on että kun tulot kasvaa, niin menotkin kasvaa samassa suhteessa. Toimeen on kuitenkin aina tultu.

18. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?

Kaikkea. :) Käsitöitä, musiikkia, liikuntaa, lasten kanssa olemista... aina voisi tehdä enemmän sitä mistä eniten tykkää, mutta ihan tyytyväinen voi olla tähänkin.


19. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?

Sairastellut. Tai no ei sitä nyt ole mahdottomasti tullut harrastettua, mutta eihän se kivaa koskaan ole, vaikka ihan vähänkin vain sairastaisi.

20. Kuinka vietit joulua?

Samalla tavalla kuin muitakin vuoden päiviä, kotona puuhastellen.

21. Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken menneestä vuodesta, mikä se olisi?

Ehkä ne hetket, jolloin olen menettänyt malttini. Aina pitäisi malttaa laskea kymmeneen - tai edes kahteen. ;)


22. Rakastuitko vuonna 2010?

Ei nyt voi varsinaisesta rakastumisesta puhua, mutta tunnustan vähän ihastuneeni parikin kertaa... ;) Ihan vain viatonta kaukoihastusta (tyyliin tv:stä tuttuun julkkikseen tms.) - 11 vuotta sitten alttarilla vannotut rakkauden ja uskollisuuden lupaukseni pitävät. :)

23. Kuinka monta yhdenyön juttua?

Kun olisi ollut edes säpinää tuon pitkäaikaisen "jutun" kanssa... mutta ei kait sitä nyt joka vuosi. ;)

24. Mikä oli suosikki tv-ohjelmasi?

Eipä tule tv:tä katsottua. Netin kautta katson Kymmenen uutiset, joten sanotaan sitten vaikka se. Niin no olympialaiset katsoin netistä. Ja Euroviisut. :)

25. Vihaatko nyt ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?

En vihannut silloin enkä vihaa nyt. Ei ihmisissä ole mitään vihaamista. :)


26. Mikä oli paras lukemasi kirja?

Hmm... Aika paljon hyviä kirjoja luin; Tess Gerritsenin, Mary Higgins Clarkin ja Sandra Brownin uutuudet olivat tietysti taattua tuttua laatua. Mutta sanon kuitenkin L.M. Montgomeryn "Marigoldin lumottu maailma", se oli mieluinen uusi tuttavuus (siis vastikään suomennettu, enkä siksi ollut sitä aiemmin lukenut).

27. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?

Ihastuin suunnattomasti Rikko tikko tei -laulukirjaan, joka ilmestyi syksyllä; en ainoastaan siksi, että siinä on minunkin sävellyksiäni, vaan se on oikeasti hyvä ja käyttökelpoinen opus. Kuopus on myös osoittanut tänä vuotta musiikillista lahjakkuuttaan, mikä tietysti ilahduttaa suunnattomasti - mitähän siitä pojasta vielä tuleekaan? :)

28. Mitä halusit ja sait?

Töitä. Menestystä - osin vähän yllättäenkin. Terveyttä. Kaikkea hyvää. :)

29. Mitä halusit muttet saanut?

No eihän niitä isompia lottopotteja tietenkään meille osunut. ;)

30. Mikä oli suosikkileffasi tänä vuonna?

Katson tosi vähän elokuvia, vaikkakin tänä vuonna on miehen kanssa tullut katsottua yhdessä useampi, perheen kanssa yhdessä myös muutamia. Tarkoittaa siis, että olen ehkä katsonut jopa 10 elokuvaa vuodessa. :D Mutta täytyy kyllä myöntää, että jos edellisenä vuonna hurahdin Täällä Pohjantähden alla -sarjaan kirjoina, niin tänä vuonna on tullut katsottua sekä Laineen että Koivusalon versiot (Koivusalon versiosta on se jälkimmäinen vielä näkemättä, odotan sen tuloa videovuokraamoon), ja olen ihan myyty Pohjantähteen elokuvanakin.

31. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja kuinka vanha olit?

Hmm... syntymäpäiväni oli perjantai, joten minä tietysti siivosin, kuten aina perjantaisin. :) Eipä siinä sitten perjantaina muuta ehdi paljon tekemään, luultavasti kävin myös kaupassa. Niin ja kun menin kaupasta palatessani hakemaan päiväkodista poikia, niin siellä katsottiin minua pitkään, että mitäs sinä tänne tulet, teidän pojat on haettu jo, mutta hyvää syntymäpäivää! :D (mies olikin käynyt hakemassa lapset, ja esikoinen oli kailottanut kaikille, että äitillä on synttärit ;) ) 33 vuotta täytin.

32. Mikä yksi asia olisi tehnyt vuodestasi mittaamattomasti tyydyttävämmän?

Vuoteni oli kaikin puolin hyvä, vaikea sanoa mitään, mikä olisi sitä parantanut. Paitsi jos olisi aina syksy, niin siitä nauttisin eniten. ;)


33. Kuinka kuvailisit henkilökohtaista pukeutumiskonseptiasi vuonna 2010?

Tyylilleni uskollisena pysyin edelleen: farkut, trikoopaita, neuletakki, villasukat sävy sävyyn neuletakin kanssa. Kesät talvet. :) Ai niin, kesällä kiedoin välillä ympärilleni kylmällä vedellä kasteltuja vaippaharsoja. ;)

34. Mikä piti sinut järjissäsi?

Kuntoutuminen, liikunta, oikea ruokavalio, käsityöt, lukeminen, työ, perhe. Eli elämän perusasiat kun on kunnossa, niin järkikin pelaa. :)

35. Kenestä julkisuuden henkilöstä pidit eniten?

Heh, Euroviisujen miesjuontajasta (siitä norjalaisesta). :D

36. Mikä poliittinen asia herätti eniten mielenkiintoasi?

Vaalien lähestyminen ja sen puinti mediassa. Ydinvoimalapäätös. Kreikan ja Irlannin tuet. Uusi pääministeri. Homokeskustelu. Olihan näitä. Seurasin milloin enemmän milloin vähemmän. :) Seurakuntavaalit taisivat kuitenkin kiinnostaa eniten, jotta löytyi se oma ehdokas. Äänestin.

37. Ketä ikävöit?

Lapsia ikävöin aina kun olin heistä erossa. Miestäkin joskus. ;)

38. Kuka oli paras tapaamasi uusi ihminen?

Tapasin monta mielenkiintoista ihmistä töissä - uusien oppilaiden ja vanhempien kohtaaminen syksyllä on aina jännää. Neuletapaamisiinkin eksyi uusia tänä vuonna ja oli kiva tavata. Veljenpoikani tapasin kesällä ensi kerran (hän oli silloin vajaan vuoden). En osaa valita yhtä parasta.

39. Kerro arvokas elämänohje, jonka opit vuonna 2010?

Asiat ovat järjestyneet aina ennenkin, joten ne järjestyvät myös nyt. (Tämän oivalsin ihan itse.)

40. Lainaa sanoituksia, jotka summaavat vuoden 2010.
En päivääkään vaihtaisi pois
Ei olla tään kauniimpaa vois
Sain lahjaksi elämän yhden vaan
Sen elää voin päivän vain kerrallaan

En päivääkään vaihtaisi pois
Vaik' tuskaakin menneessä ois
Sen kautta oon kasvanut ymmärtämään
Vihdoinkin kaiken tään

Saan olla niin paljosta kiitollinen
Kunhan vain osoittaa muistaisin sen
Se lahjoista suurin on mun kohdallain
Kun tänne mä syntyä sain

En päivääkään vaihtaisi pois
Ei toisin mun lauluni sois
Sen tiedän oon luotu mä näin elämään
Uneen kun painan pään

En päivääkään vaihtaisi pois
Kun muutos ei parempaa tois
On elämä kaunista ollut niin
Kuin kudottu lankoihin kultaisiin

En päivääkään vaihtaisi pois
Vaik luoja mun uudelleen lois
Ja jotain jos toimissain väärin mä tein
Suon senkin itsellein

(Juha Vainio)

Tuo kappale tuli ensimmäisenä mieleen, sillä kukapa nyt vuodestaan haluaisi päivääkään pois antaa. Vaan kun luin sitten tekstin läpi, niin tämä sopii tänä vuonna ajatuksissa pyörineisiin ja lopullisesti käsittelemiini asioihin täydellisesti. :)


41. Joka kuukauden ensimmäinen virke:

Tammikuu:
"Oikein ihastuttavaa alkanutta uutta vuotta 2010! :)"
Helmikuu: "Pitkästä aikaa meemiä. :)"
Maaliskuu: "Niin on hamsterikuukausikin pyörähtänyt käyntiin! :)"
Huhtikuu: "Juuri äsken muistin käydä kääntämässä kalenterissa uuden lehden."
Toukokuu: "Tänään on kyllä ollut niin säiden kuin muidenkin olosuhteiden puolesta mitä parhain ompelupäivä, aivan kuten toivoinkin! :)"
Kesäkuu: "Kuinkahan kauan lienenkään suunnitellut näiden tekeillä olevien käsitöitteni vilauttamista...?"
Heinäkuu: "Kiitos jälleen kommenteistanne! :)"
Elokuu: "Eilen lukiessani Taijan blogia ja katsellessani hänen järjestettyjä ristipistolankojaan, muistin itse suunnitelleeni tekeväni saman tänä kesänä."
Syyskuu: "Sukkasatoilu on alkanut! :)"
Lokakuu: "Tänä aamuna esikoiseni kiiruhti heti herättyämme ojentamaan minulle nämä:"
Marraskuu: "Lempparikuukauteni lokakuu vierähti vikkelään!"
Joulukuu: "Ryijyn neulonta alkaa olla loppusuoralla:"

(viimeisen kysymyksen vastaukset napsittu siis blogiteksteistä, jos ei joku sitä hoksannut :) )

Sellainen oli siis minun vuoteni 2010. Millainen vuosi sinulla oli? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)