Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, joulukuuta 14, 2010

Talven taikaa

Kiitokset vielä ryijykehuista ja täti-onnitteluista! :) Ensimmäisen osalta otan kehut toki ansaitusti vastaan, mutta jälkimmäiseen minulla ei ole ollut tietenkään mitään osuutta. ;)

Jälleen yksi pitkäaikainen projekti on saatettu päätökseen.

Couleur d'Etoile: Amour d'hiver
Tehty ajalla: 1.1.2009-14.12.2010
Malli: Couleur d'Etoile: Amour d'hiver
Kangas: 30 ct luonnonvärinen pellava yhden yli pisteltynä
Langat: DMC 3685 ja 115 1 säikeellä
Koko: 159x143 pistoa = 13x12 cm
Viimeistely: Sydämen muotoinen pinkeep (ilman neuloja)
Muuta: Nyöri Nappi-Kikasta, rusetin nauha Tiimarista 


Tässä vähän osviittaa siitä, minkä kokoisesta työstä on kyse. Vaikka pistoja on paljon, niin kokoa ei ole mitenkään huimasti. :)


Kuvaa salaman kanssa (ylin kuva oli otettu ilman salamaa). Viimeistelyyn en ole aivan 100% tyytyväinen. Alun alkaenkin suunnittelin viimeisteleväni tämän ja kolme muuta vuodenaikamallia juurikin sydämenmuotoiseksi pinkeepiksi (tai onko se sitten pelkkä "keep", kun en laittanut neuloja ;) ), koska tuo mallin muoto siihen kovasti houkuttaa. Mutta kun tuo malli ei olekaan ihan symmetrinen sydän, ja itse kuitenkin halusin symmetrisen, niin se toi vähän haastetta viimeistelyyn. Huomasin vasta kuvien oton jälkeen, että eihän tuo pistely ole edes keskellä, vaan ylös jää paljon enemmän tilaa kuin alas. Itse asiassa purin jo viimeistelyn kertaalleen samasta syystä, mutta nähtävästi onnistuin tekemään saman virheen siitä huolimatta. Ja vähän muhkurainenkin tuosta sydämestä tuli... No, täytyy viimeistellä ne kolme muutakin vuodenaikaa sitten yhtä pahasti poskelleen, niin näyttää kuin se olisi suunniteltu juttu. ;)


Reunanyörin valinnasta menee kiitokset Vattumadolle, jonka kanssa osuimme Nappi-Kikkaan yhtä aikaa. :) Olen aina niin huono tekemään valintoja, enkä meinaa Nappi-Kikastakaan ikinä päästä pois alle tunnissa, kun jahkaan otanko punaisen vai valkoisen. Onneksi sattui tällä kertaa ristipistoileva tuttu paikalle, jolta saattoi kysyä vähän vinkkiä, ja päädyinkin pellavanyöriin. :) Rusetin nauha on taattua Tiimari-kamaa. ;) Sekä nyöriä että nauhaa on hankittu riittävästi, että saan viimeisteltyä muutkin vuodenajat täsmälleen samalla tavalla (myös tuo muhkuraisen sydämen kaava on tallessa ;) ), vaikka niiden pisteleminen ottaisikin yhtä pitkän ajan kuin tämä. Jos pistelen jokaista vuodenaikaa sen samat kaksi vuotta mitä tähän melkein meni, niin vuoden 2016 lopussa pitäisi olla kaikkien neljän seinällä... ;)

Seuraavaksi kaivankin sitten kaapista lisää vanhoja keskeneräisiä ristipistotöitä. Koitetaan välillä saada valmistakin aikaan, niin voi paremmalla omalla tunnolla aloittaa joskus uusiakin! :)

Mukavaa tätä viikkoa!

16 kommenttia:

 1. Oi, se on jo nyt valmis! Paljon tosiaan on pistoja, mutta kokoa ei. Suuren työn olet tehnyt. Todella kaunis! Jään odottelemaan sarjan muita osia :)

  VastaaPoista
 2. Jos et olisi sanonut, en olisi huomannut, että sydän ei ollut suunniteltu noin.

  Kaunis pistely joka tapauksessa:)

  VastaaPoista
 3. Ihan hyvähän tuo on, eikä yhtään häiritse, vaikka reunat ei niin samalla hollilla oliskaa. jos et ois sanonut en ainakaan minä olis asiaan kiinnittänyt edes huomiota.

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis työ! Ja reunanyöri on kuin tehty tuohon työhön, täydellinen valinta :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä on kaunis, ei noita pikkuvirheitä olisi huomannut, ellet olisi kertonut. Sinulla onkin aikamoinen pitkän tähtäimen suunnitelma.

  VastaaPoista
 6. Jopas onkin kaunis. Minä en huomaa virhettä, vaikka sanoitkin :) Kiva nähdä aikanaan ne toisetkin.

  VastaaPoista
 7. Hieno on, viimeistely myös! Onneksi olkoon myös tädiksi tulemisesta, minäkin tulin ihan vasta toistamiseen tädiksi :) Mukavaa on olla täti :)

  VastaaPoista
 8. Oi, tuo on kyllä niin kaunis pistely ja miten pieni!!!
  Onpas lohduttavaa lukea että sellaisella konkarilla kuin sinullakin on joskus ongelmia viimeistelyn kanssa(vaikka minusta viimeistely on onnistunut).

  VastaaPoista
 9. Ihan suunnitellulta tuo viimeistely näyttää. Kaunis työ kaikkiaan.

  VastaaPoista
 10. Siitä tuli niin upea; kyllä kannatti pusertaa :)!

  VastaaPoista
 11. Onhan ihana, lisäksi kauniisti viimeistelty.

  VastaaPoista
 12. Ihana enkeli - pitäisköhän munkin pistellä nuo? :) Siis sitten kun saan sen mun HAED-projektin valmiiksi... :P Mun mielestä tuo sydän on ihana, virheineen kaikkineen. Ei ne pistä silmään jos niitä ei erikseen sieltä etsi, ja vaikka ne nyt tietääkin kun niistä kerroit, niin valmis työ ei siltikään näytä yhtään pahalta, kelpais tosiaan tosi hyvin munkin seinälle. Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 13. Oi, kaunishan siitä tuli! Itse ihastelin tuota mallia jo silloin kun kerroit sen hankkineesi ja valmiina se näyttää entistä kauniimmalta. Hurja, pitäisiköhän sitä harkita itsekin pitkästä aikaa uuden ristipistopakkauksen hankkivansa, netti tuntuu olevan kauniita pullollaan! Viimeistelyn "virheitä" en olisi itsekään huomannut kuvista ennen tekstin lukemista. Kuten erään ystäväni äiti joskus totesi, se on se oman käden jälki ;) Hieno lopputulos yhtä kaikki!

  Myös aiemmin valmistuneet ryijysi olivat nättejä. Niissä on ollut kyllä työtä.

  VastaaPoista
 14. Kyllä viehättävä työ.Suuritöinenkin,mutta vaivan arvoinen,niin kaunis se on.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)