Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, joulukuuta 03, 2010

Kun osais vielä päättää...

Kaksitoista karvaista palasta on nyt valmiina!


Älkää peljätkö - tämä ei ole palasten lopullinen järjestys! :) Lätkäisin ne vain summassa tuohon lattialle ihan vain näyttääkseni, että näitä on se kaksitoista kuten pitääkin. Kaikki palasethan eivät päädy samaan ryijyyn, vaikka alunperin sellainen oli ajatus. Näistä palasista vain tuli niin valtavan kokoisia (37x37 cm), että tässä työn edetessä olen päätynyt kolmeen ryijyyn yhden sijasta. Siniset pääsevät omakseen, vihreä-oranssit omakseen ja lopuista sommittelen sitten yhden isomman. Siis kaksi pientä ja yksi iso. :)


Vaikka joku saattaisi huolia kyllä näistä itselleen torkku-/hellittelypeiton. :)


Tai vaikkapa kaksitoista muhkeaa paijailutyynyä. :) Kuopus haluaisi vain "tatattaa" (= rakastaa) näitä karvaisia palasia. Onhan ne aika pehmeitä. :)

Mutta seinälle niiden pitäisi vain päätyä. Kahden pienemmän ryijyn palasten järjestyksen ja asennon ja muodostuvan kuvion olen päättänyt, mutta se isompi tuottaakin nyt valinnanvaikeutta. Vielä viikko sitten minulla oli mukamas selkeä mielikuva ja suunnitelma paperilla, mitä tuleman pitää, mutta kun asettelin sinisiä ja vihreä-oransseja paloja lattialle ja yksi kääntyikin vahingossa eri asentoon kuin oli tarkoitus, niin sehän muutti sitten kaiken. ;) Edelleen kuvittelin, että se isompi ryijy kuitenkin tulee olemaan sellainen, mitä alunperin ajattelin, vaan sen kanssa kävi toissailtana ihan sama juttu, joku palanen meni "väärään" asentoon, ja sen jälkeen niitä sitten pyöriteltiin ja pyöriteltiin ja pyöritellään vieläkin...

Kahdessa aiemmassa kuvassa värit toistuvat likimain sellaisina kuin livenäkin, näissä kohta nähtävissä värit ovat liian hailakoita, mutta kuviot ovatkin se pääasia. Osassa kuvista on perspektiivi vähän hassunnäköinen, koska olen kääntänyt kuvat vain ylösalaisin - kuvio kun voisi olla seinällä toisinpäinkin, vaan en jaksanut kahta kuvaa ottaa. :) Koita näistä nyt sitten päättää!


Paperilla suunnittelin silloin heinäkuussa tällaisen "salamakuvion", ja vielä toissapäivänä kuvittelin tällaisen ryijyn tekeväni. Mutta nyt alapuolella näette, että vaihtoehtoja on vähän useampiakin. 


Halusin laittaa nämä kuvat tänne esille siksi, että itse näkisin suunnilleen yhdellä silmäyksellä kaikki vaihtoehdot, joita voin vertailla. Ja toisekseen siksi, että jos joskus muutan mieltäni, niin voin tulla tänne kurkkaamaan paremman vaihtoehdon, puran ompeleet ja teen uuden. ;) (no, tuskinpa kuitenkaan)

Oikeastaan olen jo päätökseni tehnyt, vaikka noin 3-4 suosikista täytyi lopulta päättää. Miehelläkin on suosikki, joka on ihan eri kuin omani. ;) Mies tosin sanoi, että mitä turhaan häneltä kyselet, kun kuitenkin itse päätät sen lopulta. ;) Vaan kun sitä ryijyä me molemmat joudumme toivon mukaan useita vuosia yhdessä katselemaan, niin olisi se hyvä, että se miellyttäisi myös molempien silmää. Mies ei vaan ymmärrä, miksi teen tämän niin vaikeaksi, enkö vaan voisi päättää yhtä mallia ja tyytyä siihen. Niin kuin mieheni teki, osoitti vaan sormella yhtä ja sanoi että "Tuo."

No, nähtäväksi jää, onko suosikkini huomenna sama kuin tänään. :) Viisainta olisi olla, koska tarkoitus olisi viimeistään huomenna aloittaa ompeluhommat!

Kommentteihin saa toki kertoa mielipiteensä omasta suosikistaan, mutta se tuskin vaikuttaa päätökseeni. Ensinnäkin saatan olla jo lauantaiaamuun mennessä aloittanut ompelun, jolloin en ala enää mitään purkamaan, toisekseen meidän kotiimmehan se tulee, joten väliäkös sillä, mitä mieltä muut on. ;) Mutta saatte toki kertoa, mistä itse tykkäisitte, mistäs sen tietää, vaikka oma suosikkini saisi kannatusta. :) Lopullisesti näette sen päätökseni sitten, kun ryijy roikkuu seinällä - tai siis kaikki kolme ryijyä. :)

Hyvät viikonloput kaikille! :)

17 kommenttia:

 1. Nyt täytyy tunnustaa, etten olisi ikinä uskonut pörrölangasta syntyvän jotain noin hyvännäköistä. :) Aika mahdotonta noista on mieluisinta valita! Omalle seinälle ehkä nostaisin kuudennen rivin ekan kuvan eli sen, jossa kuviot muodostavat "vinoraitoja" oikealle.

  VastaaPoista
 2. Minun suosikkini on tuossa kolmanneksi alimmassa rivissä olevat.
  Kyllä varmasti tulee olemaan vaikeaa.

  Ei uskoisi miten monenlaista noista voi saada :)

  VastaaPoista
 3. WOW! Jopas on vaihtoehtoja. Tosi hauska idea hapsulangalle. Mullakin on ns. ryijy tulossa hapsulangasta. Sen kaverina on paperinarua. Saapa nähdä saanko viikonlopun aikana jotain valmista näytettävää...

  Hyvää viikonloppua sullekin!

  VastaaPoista
 4. Onpa monta vaihtoehtoa. Upea tulee kyllä tuosta ryijystä. Ihana tuo pikkumies.

  VastaaPoista
 5. Vaikea valinta edessä, hienoja ovat kaikki!

  VastaaPoista
 6. Tilkkutyöt ovat "ihania", kun niitä voi pyöritellä ja muodostella uusia yhdistelmiä.
  Minusta kolmanneksi alin on hyvännäköinen.

  VastaaPoista
 7. Pitää nyt tunnustaa, että kun aiemmin noita ryijynpaloja näin, en toden totta hahmottanut niiden kokoa. Vasta kun lapsukaisesi tuossa kuvassa oli palojen vierellä, kokoluokka napsahti omassa päässä oikeaan suhteeseen. Nehän on tosi isoja!

  Paljon on sinulla kyllä vaihtoehtoja noihin ratkaisuihin ja varmasti asiaa tulee pohdittua pitkään. Nättejä ovat kyllä yhtä kaikki ja lopputulos on varmaan hieno, mihin ikinä sitten päädytkään :)

  VastaaPoista
 8. Onneksi miun ei tarvii päättää mikä vaihtoehdoista on paras ;) Hyviä vaihtoehtoja on paljon. Mielenkiinnolla jään oottamaan minkä oot valinnut!

  VastaaPoista
 9. Totean vain, että valinta on tosi vaikea.

  VastaaPoista
 10. Näyttääpä ihanan pörröisiltä paijattavilta! Vinoraidat näyttää omaan silmään äkkiseltään mukavilta, mutta onneksi itsellä ei tarvitse päättää noista monista vaihtoehdoista!

  VastaaPoista
 11. Kauniita kaikki, joskin aina eri tunnelma kun kolmiulotteisuus tulee esiin. Iso työ ja hauska. :)

  VastaaPoista
 12. Ai noi palaset on noin isot! Minä ne hahmotin jotenkin paljon pienemmiksi. Ihania, varsinkin tuo "nuolimainen järjestys" on minun mieleeni, mutta makuasia, makuasia...

  VastaaPoista
 13. Niistä paloistahan saa todella monta eri vaihtoehtoa. Minun silmääni miellyttää eniten selkeä malli, joka on paririveisetä ensimmäisessä vasemmalla. Monelle se voi olla kyllä liian yksioikoinen.

  VastaaPoista
 14. Tulipa monta vaihtoehtoa! Minusta siksak on paras, mutta heti kakkosena kuudes pari ylhäältä. Vielä ooteskelen sinisen ryijyn valmistumista, koska olen sinisen ystävä. Ensimmäisen kuvan nähtyäni ajattelin ihan samaa, minkä poikanen on päässy toteuttamaan. Oispa ihanan pehmeä.
  Toi aiempi enkelipistely on todella kaunis!

  VastaaPoista
 15. Mielenkiintoista nähdä millaiseen valintaan päädyt, muutama suosikki itsellekin noista tuli, mutta kiva nähdä mihin siellä päädytte :)

  VastaaPoista
 16. Aikamoinen määrä vaihtoehtoja; taitaisi minullakin olla vaikeuksia valita suosikkia:)

  VastaaPoista
 17. Tää on varmaan paras: http://2.bp.blogspot.com/_zrFi5qoR7XI/TPlQi9DylxI/AAAAAAAAFU8/HC8-ODBO8P4/s1600/Karvareuhka+kuva+14+031210.jpg

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)