Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, marraskuuta 07, 2010

Viimeistelyä vaille

Edittiä lopussa.

Jälkipistoja teinkin eilen illalla sitten oikein urakalla:


Sitten olisi jäljellä vielä viimeistely, mikä vähän hirvittää. Viimeistelyllä kun voi kruunata koko työn - tai sitten pistää ihan pilalle. Vähän mietityttää, kun ohjeessa käsketään taustakangas ja koristeiden ripustuslenkit liimata, että kestävätkö muka? Tai alkaako se liima tursuta jostain kankaanrakosista ja pilaa koko komeuden? Täytyy vielä vähän miettiä, josko nuo voisi sittenkin jotenkin ommella, tai sitten laiskuuttani turvaudun siihen liimaan... No, helmet ainakin kiinnitän tuohon ompelemalla. Kunhan nyt ensin uskallan alkaa koko viimeistelypuuhaan. ;)

Edit klo 11:25: Vastaan heti kommentteihin tulleeseen kysymykseen, eli kyllä pojat ovat seuranneet tämän valmistumista alusta saakka, eli ne hahmotkaan eivät tule "yllätyksenä". Tämänhän on tarkoitus olla kestokalenteri vuodesta toiseen, jossa ei tarvitsekaan olla sitä yllätysmomenttia. Partiolaisten kalenterissa on sitten luukut, joita saavat avata, ja siinäkin on minusta kivaa, että sieltä tulee tiettynä päivänä aina ne "oikeat" jutut eli adventtisunnuntaisin oikea määrä kynttilöitä, itsenäisyyspäivänä Suomen lippu, Lucian päivänä Lucia-neito jne. :) Ja mainittakoon tässä yhteydessä, että esikoinen innoistui tekemään nyt hama-helmillä itselleen toista "kestojoulukalenteria", jossa printattiin pohja ja liimasimme iskän kanssa sen jo kartongille, ja poika tekee helmistä koristeet ja kiinnittää sitten joulukuussa joka päivä yhden koristeen pohjalle samaan tapaan kuin tässä ristipistokalenterissakin. (koitan muistaa laittaa siitä jossain vaiheessa kuvaa...) Yllätyksellisyys ei ole aina se tärkein pointti! :)

Kaunista ja talvista sunnuntaita kaikille - täällä on taas maa ihan valkeana! :)

16 kommenttia:

 1. Voi vitsit, tästä tulee kyllä niin upea! Ne pikkukuviotkin muodostivat niin hienon kokonaisuuden :) Onko pojat jo nähneet nuo hahmot? Eli tulevatko ne ylläreinä sitten vai ei?

  VastaaPoista
 2. Tulipa siitä tosi hieno. Toivottavasti viimeistelykin menee ihan nappiinsa. Onneksi olkoon hienosta työstä.

  VastaaPoista
 3. Siitä tulee aivan MAHTAVA. Olen vähän samaa mieltä kuin sinä, liima kuulostaa aika hurjalta - entä jos tosiaan se sitten pilaa koko työn? Jos vain jaksat ommella niin...

  Minäkin fanitan partiolaisten joulukalenteria, pitää metsästää se jostain tänäkin vuonna. :) Ja lapsellehan on tärkeää myös asioiden toistuvuus ja sitä kautta saatu turvallisuuden tunne - eli vaikka joulukalenteri ei olisi yllätyksiä täynnä, iso juttu voikin olla se, että saa esim. tuohon kalenteriin ripustaa joka vuosi sen saman tutun ja rakkaan hahmon.

  VastaaPoista
 4. Kyllä se hyvältä näyttää valmiina! Iso työ ja sait sen tehtyä.

  VastaaPoista
 5. Vau, hieno tuli. Tuo viimeistely on miusta tavallaan pelottavaa, just sen takia mitä mainitsitkin: voi pilata tai kruunata. Ja liima kuullostaa miustakin vähän epäilyttävältä.

  VastaaPoista
 6. Kannattaa varmaan kokeilla liimausta joillakin vastaavanlaisen kankaan jämätilkuilla, niin näkee, tursuaako se liimaa ja miltä se näyttää kuivuttuaan. Tekstiililiima on ihan näppärää kyllä, mutta voi se näkyä tuossa kankaassa.

  VastaaPoista
 7. Tuosta tuli kyllä todella siisti! Aivan mielettömän upea ja varmastikin oikein ihana ja mieleenjäävä kalenteri lapsillekin. Liima kuulostaa minustakin vähän arveluttavalta, mutta toisaalta jos liimauksen tekee varovasti ja tehokkaalla liimalla, eihän se vaadikaan lopulta kuin pienen pisaran sinne takapuolelle. Ehkä sitä voisi testata jollakin pätkällä sitä muovipohjaa, että toimiiko se?

  Yllätys ei minusta tosiaan ole mikään välttämättömyys tällaisissa asioissa. Meillä on ollut kotona vuodesta 1998 lähtien sellainen kankainen joulukalenteri, jonka taskuihin vanhemmat laittoivat yleensä jonkin pienen karkin tai joulukuusen koristehahmon. Taskujen sisällön näki siis ongelmitta, mutta se ei millään tavalla meitä ainakaan haitannut. Samaa joulukalenteria pidetään muuten kotonani edelleen :D Ja äiti täyttää sen myös yhä uskollisesti, jolloin viimeistään jouluksi kotiin suunnatessani saan kerätä avaamatta jääneiden luukkujeni aarteet itselleni :P

  VastaaPoista
 8. Elä liimaa. Liima on aina liimaa ja kymmenen vuoden kuluttua se on joko pettänyt tai kellastuttanut kaiken. Ompelu on toki hitaampi tehdä, mutta lanka kestää vuosien saatossa paremmin kuin liima.

  Upea saavutus.

  VastaaPoista
 9. Ajatella että nyt tuo suloinen työsi on jo noin pitkällä:)

  Meillä lapset vaikka ovatkin jo isoja nauttivat edelleen ihan kaikista perinteistä esim. he saivat Mummilta kerran kauan sitten joulukalenterin jossa on joka luukussa pikkuruinen satukirja,osa mini-kirjoista on jo kadonnutkin mutta silti aina joulukuun alussa tuo vanha kalenteri kaivetaan esiin.
  Sen lisäksi meillä on myös tuo Partiolaisten Aito Joulukalenteri ,se on ihan must!

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana tästä tulee =) ja jos liimaa käyttäisin niin sitten kuivaa puikko liimaa tai jäätelöpuikolla "vetäisin" ihan ohuen kerroksen erikeepperiä =/
  Viimeistelystä työstä kuvaa odottaessa :)
  Ja mitä tulee Hassutukseen olen miettinyt kans jos teen "parin" onko se yksi työ vaiko kaksi työtä yhdestä lehdestä, ehkä se on kaksi erillistä työtä kuitenkin :)

  VastaaPoista
 11. Se on mielettömän taidokas ja hieno! Ihana lisä jouluun, ihan varmasti.

  VastaaPoista
 12. Hieno kalenteri! Tuo liimajuttu kuulostaa tosiaan aika hurjalle.

  Meillä esikoinen innostui tekemään hamahelmistä kaulakoruja pujottamalla. On tepsin ja oman jalkapallojoukkueenkin kannatuskorut logoväreillä tehtynä.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)