Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, marraskuuta 08, 2010

Hassutusta

En ole aikoihin lähtenyt mukaan mihinkään älyttömään käsityötempaukseen - Sukkasato, Lapaskuu ja Lankahamsterit ovat ihan järkeviä, joten niitä ei lasketa ;) - mutta nyt sitten pitkällisen ja piinaavan harkinnan jälkeen päätin lähteä. Kun menee jo useampana yönä peräkkäin unet miettiessäni, lähtisinkö mukaan vaiko enkö, niin pakko kait se on lähteä, että saa ensi yönä nukuttua. ;)

Mulla oli kyllä vähän sellainen ajatus, etten aloittaisi uusia ristipistotöitä ennen kuin olen saanut nykyiset valmiiksi (joulukalenterin lisäksi kesken kolme muuta), mutta joskus pitää tehdä jotain sellaistakin, mitä ei normaalisti tekisi. :)

Homman nimi on siis RistiPistoHassutus 2011! Lyhennetään varmaankin jatkossa RPH tai CJC (Crazy January Challenge). Idea on vähän niin kuin KYHissä (KesäYönHullutus) - johon en ole siihenkään uskaltanut koskaan mukaan, mutta mistäpä sitä tietäisi, jos tästä saisi sitten pontta lähteä kesälläkin hulluttelemaan...

Lyhyesti sanottuna tammikuun 1.-15. päivänä aloitetaan jokaisena päivänä uusi ristipistotyö, eli 15 työtä yhteensä, ja näiden tulee olla valmiina ensi vuoden loppuun mennessä.

Ja jottei tästä hommasta tulisi ihan stressiä, niin en aloita tekemään viittätoista isoa taulua yhden yli pistellen. ;) Vaan ajattelin mennä siitä, mistä aita on matalin, koska ensi vuonna ajattelin kuitenkin välillä neuloa ja virkatakin. :) Ennen kuin menin ilmoittautumaan, pähkäilin mitä ristipistotöitä voisin aloittaa. Mulle on nimittäin se aloittaminen vähän vaikeaa siksi, etten millään jaksaisi a) valita kangasta b) valita lankoja c) etsiä sitä kankaan keskikohtaa tai muuta aloituspaikkaa d) lajitella lankoja (jos kyse on pakkauksesta). Malleja mulla kyllä riittää ja kankaitakin, mutta niissä kankaissa on se ongelma, etten ole ostanut niitä koskaan jotain tiettyä mallia ajatellen, vaan ihan vain siksi, kun eteen on osunut niin ihana kangas... Ja sitten kun etsin jollekin mallille kivaa kangasta omista varastoistani, niin en raaski käyttää mitään niistä ihanista kankaista, etenkin jos niitä pitäisi leikata pienemmiksi. Joten siksi siitä aloittamisesta ei tule mitään. Minulle ristipistotarvikkeiden hankkiminen taitaa olla tyydyttävää vain siksi, että voin aina välillä käydä katsomassa kaapin sisältöä, ihailemassa lankojen värejä, hypistelemässä kankaita ja järjestelemässä malleja nättiin riviin koreissaan... ;)

Mutta olisi ne ristipistot kuitenkin aika ihania myös pisteltyinä ja käytössä, eikös vaan? :)

Jotta se aloittaminen olisi RPH:ssa mahdollisimman tuskatonta, ajattelin valita mukaan valmiita pakkauksia, joissa on kangas ja langat ja neulat ja kaikki valmiina. No, niitähän mulla riittää, joten valintaa helpottaakseni päätin, että otan mukaan sellaiset työt, joihin olen jo hommannut viimeistelytarvikkeetkin valmiiksi - joskus olen työtä ostaessani ostanut jo kehykset tms. valmiiksi odottamaan, ja mitäpä niitä sitten jemmaamaan vuosikausia kaapissa, ei kun neula suihkimaan ja työt kehyksiin! :) Ja kun on ne viimeistelytarvikkeet olemassa, niin ei tule sitten sitä viimeistelyongelmaakaan, eli on jotain toivetta saada työt valmiiksikin vuoden aikana.

Missä aita matalin, siitä Mari hyppää... ;)


Tämä tulee olemaan ehkä koko RPH:n rimanalitus (vai matalan riman ylitys?), sillä kaapistani löytyy tällainen joulukoristepakkaus, jossa on 12 pientä joulukoristetta. Tähän olen hommannut jo 12 punaista pyöreää flexikehystäkin valmiiksi. En kyllä käsitä, missä mielenhäiriössä olen tämän pakkauksen ostanut, koska nykyään en pahemmin tuosta joulukoristehässäkästä perusta, mutta toisaalta en viitsisi jättää tätä ihan pistelemättäkään. Itse asiassa olen joskus jo melkein tämän aloittanut, koska olen ehtinyt langat tässä pakkauksessa lajitella, mutta sitten on tullut joku "äh, en viitsi" - todennäköisesti huomasin, että tässä on tolkuttomasti solmupistoja, joita en siihen aikaan vielä osannut tehdä (nykyään osaan, sillä joulukalenterissa on niitä myös ihan tolkuttomasti, mutta onneksi on mukana myös ohjeet, miten ne tehdään!) Mutta tästä pakkauksesta ajattelin, että tästähän saan jo 12 aloitusta, eikä pitäisi olla vaativuudella ja työn määrällä pilattu näiden tekeminen! :)


Tässä sitten toinen pakkaus, jonka voisin RPH:ssa aloittaa. Tässä on kehystä myöten kaikki tykötarpeet valmiina pakkauksessa, mutta kokoa sentään vähän enemmän kuin noissa 12 koristeessa. Ei kuitenkaan ihan mahdottomasti, eli tämäkin todennäköisesti pääsee työn alle tammikuussa.


Ja jostain kumman syystä oon näitä jouluaiheita kerryttänyt kaappeihin, eikä sitten kuitenkaan kiinnosta niitä tehdä sieltä pois. Tämäkin on joku pakkaus, jonka olen joskus ostanut halvalla Margarethalta ja samaan syssyyn ripustimetkin, joten tämänkin pitäisi olla sikäli "helppo tapaus", vaikka tässäkin on taatusti pisteltävää ja paljon värejä. On siis ehdolla myös RPH:een.

Siinä olisi jo 14 melko varmaa tapausta, mutta se viidestoista tuottaakin sitten jo vaikeuksia, kun ei ole enää olemassa sellaista pakkausta, johon olisi ne viimeistelytarpeetkin kaapissa. Pakkauksia kyllä on, ja niin on mallejakin, kun vain osaisi valita... onhan tässä vielä kyllä aikaa parikin kuukautta, ennen kuin päätös tarvitsee tehdä, riittää kun tietää 15.1., mikä se viimeinen työ olisi. Mutta mietinpä tässä nyt ihan julkisesti ja kuvien kera niitä vaihtoehtojani:


Nooan arkki olisi kiva tehdä. Tämä on kylläkin malli, mutta eiköhän tähän langat löydy omasta varastosta, ja ehkä just ja just raaskin 14 count valkoista aidaa tähän palasen leikata. ;) Kehyksiäkin saattaisi löytyä omasta takaa. Tämä on vahvasti ehdolla, koska olisi kiva saada tämä tehtyä tässä vaiheessa, kun tästä olisi lapsille iloa, eikä vasta sitten kun ovat lentäneet pesästä...


Toisaalta tämä vasta ostamani enkelimallikin ihastuttaisi, ja sen kohdallakin tiedän jo, mille kankaalle haluaisin sen pistellä...


Toisaalta sitten joku näistä Couleur d'Etoilen vuodenaikamalleista voisi myös olla passeli. Edellyttäisi kyllä, että saisin ensin valmiiksi tuon talven (oikealla alhaalla), jonka aloitin melkein kaksi vuotta sitten, mutta on jäänyt kesken... Kankaat näihin kaikkin neljään on ollut jo aika päiviä sitten valmiina odottamassa ja leikattunakin, eli aloittamisen kynnys pitäisi olla matala. :)

Tai sitten se viidestoista voi olla mikä tahansa muukin omistamistani malleista tai pakkauksista, joista muuten löytyy kuvat täältä. Mutta nuo vaan tuntuvat tällä hetkellä helpoiten lähestyttäviltä.

Vaan jottei se keskeneräisten ristipistojen määrä sitten tämän kaiken tulevan hassuttelun myötä paisu ihan valtavasti, niin yritän tässä loppuvuodesta saada tehtyä noita keskeneräisiä eteenpäin, vaikka jokaista ihan pikkuisen. Joulukalenterin viimeistely on aloitettu tänä aamuna, mutta kolmen tunnin pakerruksen jälkeen kunto loppui kesken, ja on pakko pitää ainakin vuorokausi taukoa. Niitä muovikoristeita ei leikatakaan irti ihan hetkessä eikä kaikkia peräkkäin, sormet tekevät lakon! :) Helmet on nyt onneksi tiukasti kiinni työssä, että jotain näkyvääkin on saatu aikaan. :)

Mukavaa maanantaita! :) Minä lähden kohta töihin, ettei tarvitse koko aikaa näitä käsityöhassutuksia miettiä. ;)

8 kommenttia:

 1. Hassutukseen mukaan olen lähdössä minäkin, vaikka keskeneräisiä töitä on jo nyt ihan riittävä määrä :-)

  Olen listannut 12 aloitettavaa työtä, jotka eivät ole mitenkään järisyttävän suuria, mutta jotka ovat odotelleet jo jonkin aikaa, että ennättäisin ne pistellä. Kolme pitäisi siis vielä kaivaa jostain esille (vaihtoehtoja kyllä riittää, joten eiköhän se 15 tule helpostikin täyteen).

  VastaaPoista
 2. Kiva kun olet sinäkin mukana! kaikki nuo työsi ovat kivoja, vaikea on valita...

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa!! Kaiken lisäksi jouluisia malleja :)

  Minulla on työt listattuna, tosin tänään just hoksasin yhden minkä ehdottomasti haluan vielä aloittaa, eli jätän jonkun pois tai sitten aloitan vähän yli 15... :) Saapa nähdä moniko minun töistäni valmistuu ensi vuoden aikana, hah :D

  VastaaPoista
 4. No jopas sulla on kotona varastot :)
  Noin monenlaista löytyy .

  VastaaPoista
 5. Vai tuommoinenkin hullutus on aluillaan! :) Minäkään en ole koskaan uskaltanut lähteä mukaan KYH:iin yms. Pelottaa, että tulee paljon ufoaja. ;D Mutta sinuun minä luotan, että teet nuo kaikki suunnittelemasi ensi vuonna valmiiksi.

  VastaaPoista
 6. Onpa kivoja malleja. Mistä olet ostanut nuo enkelimallit. Tahtoo tahtoo.

  VastaaPoista
 7. Enkulin käsityöt: Nuo alemmat enkelimallit on Violariumista, sitten tuo ylempänä oleva Rafaelin enkeli on löytynyt paikallisesta käsityöliikkeestä.

  VastaaPoista
 8. Heh-heh, minä taas lähden mukaan ihan kaikkiin hassutuksiin - Lapaskuuta (meinasin kirjoittaa lapasluuta) lukuunottamatta, kun taas missasin ilmoittautumisen, kuten viime vuonnakin...
  Perhe kyllä yritti puhua järkeä tuon pistelyjutun suhteen, mutta minkäs teet, kun olen jääräpää. (Poika kysyi pienenä: mitä on "jää räpää"? :D Kun sekin on semmoinen, tullut äitiinsä...)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)