Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, lokakuuta 02, 2010

Shoppaillen ja treffaillen :)

Lämpimät kiitokset kaikille onnittelijoille! :)


Vaikka juhlapäivä (jota ei mitenkään erityisemmin juhlistettu) on takana, voi itseään ilahduttaa myös vuoden muina 364 päivänä. :) Tänään löysin ruokaostoksilla käydessäni Lidlistä ihanan ruusukimpun. Yleensä en ruusuista pahemmin perusta (on jotenkin "liian kaunis" minun makuuni), enkä muutenkaan osta kukkia kuin ehkä kerran-pari vuodessa (yleensä sen narsissinipun pääsiäiseksi), mutta tämä kimppu oli ihan meidän värinen ja hinta ihan naurettavan halpa, joten nappasin mukaani.


Yksi ruusu oli irronnut joko jo kaupassa tai sitten matkalla pyöränkorissa täristessä. ;) Laitoin sen kellumaan lasikuppiin. Väri ei ole ihan noin pinkki, vaan pikemminkin keltainen oranssilla reunuksilla, ihan kuten tuossa lasikupin alla liinassa värit vilahtelee. :)

Iltapäivälläkin lähdin reissun päälle, shoppailemaan ja treffailemaan. :)


Poikkesin Nappi-Kikkaan hakemaan nappeja ja muistin samalla, että heijastintarrakangas on loppunut, joten ostin sitäkin. Sitä kun aina tarvitaan. Ja napeille on kohde tiedossa. :) Selvisin Nappi-Kikasta ulos tänään varmasti alle vartissa, eli enää en onnistu kuluttamaan tuntia sopivia nappeja valitessani, ne täydelliset löytyivät heti. :)


Lumoavassa Langassa kävin jo maanantaina tutkailemassa uusia vironvilloja ja kyselemässä Fabeleita. Sillä kertaa ostokset jäivät tekemättä, koska kuulin uuden Fabel-kuorman olevan tulossa loppuviikosta. Joten kävin hakemassa haaveilemani Fabelit tänään. :) Kannattikin lykätä tuota ostosta näinkin pitkään, nimittäin jos olisin heti kesällä käynyt ostamassa tuota turkoosinkirjavaa Fabelia, olisin todennäköisesti ostanut sitä kaksi kerää ja kutonut riemunkirjavat sukat itselleni. Vaan nyt kuulin, että Fabelista tulee yksivärisiäkin lankoja tarjolle (muitakin kuin luonnonvärisiä), niin päätinkin sitten, että en tee koko sukista riemunkirjavia, vaan väri-ilottelua tulee vain varteen ja muuten tulee yksiväriset turkoosit sukat. Siis sitten joskus; veikkaanpa, etten näitä ehdi saada puikoille vielä ainakaan tämän vuoden puolella, mutta ehkä sitten kevät- ja kesäsukiksi ensi vuonna... Hieno juttu kyllä, että Fabeleita saa nyt yksivärisenäkin, sillä ainakin itse alan noihin valmiiksi raidotettuihin jo kyllästyä, ja Fabel kuitenkin taitaa olla paras sukkalanka. Itselläni on yhdet Fabel-sukat, ja vaikka ovat olleet käytössä reilut 2,5 vuotta, niin eivät ole pesussa eivätkä käytössä menneet tasan miksikään, ovat ihan uudenveroiset! Harmi vaan, että lanka on noin ohutta, koska itse tykkäisin neuloa ja pitää paksumpia sukkia. Mutta hoksasinpa että kun Fabelia saa nyt yksivärisenä, niin mikäpä estäisi tekemästä kaksinkertaisella langalla paksumpia Fabel-sukkia! Tosin en näistä, mutta joskus jostain toisesta väristä. Kun kerran tätä viimein omasta kylästä saa. ;)

Vironvillat jätin edelleen Lumoavaan Lankaan toisten noukittavaksi. Niitäkin saa siis nykyään tästä kylästä. :) Ajatella, mitä kaikkea täältä onkaan puuttunut, vaan ei onneksi puutu enää. Pitäisi vaan jaksaa ahkerammin käydä pitämässä tuota putiikkia pystyssä. :)

Sitten pyörin kaupungilla vähän aikaa shoppailemassa, mikä on inhokkipuuhaani. Vaan pakko oli käydä hommaamassa vähän välikerrosvaatteita, kun huomasin vaatekaapissani olevan siinä kohdin puutetta - taisin kevätsiivouksen aikana nakata joukon puhkikulutettuja välikalsareita roskiin, joten uusia täytyi hankkia. Niistä minulla ei ole kuvaa, en usko ketään kiinnostavan katsella pitkisten kuvia... ;) Ja meinasi tällä naisella loppua shoppailukunto jo ennen kassalle pääsyä. Jos ei olisi ihan pakko ostaa vaatteita, niin en ostaisi ollenkaan. Vaatteiden neulominen on ihan eri asia. :)

Vaan se kaupungille raahautumisen päätarkoitushan oli tietysti neuletapaaminen, jossa meitä oli tällä kertaa kokonaiset kolme naista paikalla. :)


Tämmöistä pukkaisi tulemaan tällä kertaa. :) Hieman masokistista tehdä kahta kappaletta yhtä aikaa kahdella värillä neljältä eri kerältä. Olo on välillä kuin Röllin voimistelulaulussa: "Hei - minähän olen solmussa! No voi kautta likaisten varpaitteni! Metsän eläimet, tulkaa nyt vähän auttelemaan, kun minä olen juuttunut tähän kiinni..." ;) Mutta onneksi kohta pääsen siirtymään yhteen kappaleeseen ja vain kahteen kerään. :)


Kuluneella viikolla olen neulonut karvaryijyäkin eteenpäin. Sininen pala oli aloitettu ties milloin, ja tahkosin sen valmiiksi saakka. Sain myös oranssi-keltaisen ihan kivalle mallille, vaan sitten loppui taas into tämän suhteen. Ja kädet loppuvat myös - tässä langassa (Schachenmayr Nomotta Brazilia Glitter) tuntuu olevan jotain ihme käsittelyainetta, joka kuivattaa käsiäni, ja herkkäihoisena kädet alkavat sitten halkeilla. Tietysti nyt kylmennyt ilmakin vielä vaikuttaa käsiä kuivattavasti, mutta tämä lanka vielä tehostaa vaikutusta. Mutta kun tekee palan silloin ja toisen tällöin, niin kyllä tämä tästä valmistuu joskus. :) Kahdeksas palanen on jo tuossa puikoilla, joten ollaan jo varsin pitkällä.

Alunperin ajattelin, että teen kaikista kahdestatoista palasesta yhden ison ryijyn, mutta melko pian alkoi hahmottua ajatus siitä, että kolme sinisävyistä palasta tulevat omaksi ryijykseen ja kelta-oranssi-vihreät saavat yhdistyä omakseen, joskin luulen ehkä tekeväni niistäkin vielä kaksi eri ryijyä, siis kolme yhteensä. :) En kuitenkaan tee lopullista päätöstä ennen kuin kaikki palat ovat valmiina, koska voihan olla että ne alkavat näyttää sitten ihan erilaiselta mitä kaikissa lukuisissa piirroksissani. Mutta luulisin, että kolme pienempää ryijyä olisi helpompi sijoitella kotimme seinille kuin yksi valtavan iso. Nähtäväksi jää...


Törsäsin eilen 95 senttiä yhteen oranssiin pöytäkynttiläänkin, ja aloitin virallisen kynttilänpolttokauden. :) Monena vuonna se on ollut perinteisesti 1.10., jolloin sytytän syksyn ensimmäiset kynttilät, mutta sattuneesta syystä nyt ihan viime vuosina meillä ei ole poltettu kynttilöitä edes jouluna. Nyt kuitenkin uskoisin, että kaksi kävelevää paloturvallisuusriskiä ovat jos sen verran isoja, että osaavat pysyä tulesta kaukana, ja eihän kynttilää tarvitse koko aikaa polttaa. Tätä menoa tämä oranssi kynttilä kestää kyllä seuraavat 10 vuotta, jos sitä polttaa noin minuutin päivässä, jos sitäkään... :D Voi olla, että viikon sisällä se on nakattu jo kaapinperukoille, tuskinpa tuo miesväki tällä alkaa keskenään iltaisin tunnelmoimaan. ;) Minäkin jaksan tunnelmoida tasan sen verran, että saan kuvat otettua. :D


Tunnelmallista viikonlopun jatkoa! :)

15 kommenttia:

  1. Tiesitkö sen että Fabelista on olemassa paksumpi versio Big Fabel, mutta sitä on vain 5 kirjavaa väriä. Siinä 100 g = 150 m.
    Nyt hyvää yötä!

    VastaaPoista
  2. SeijaP: Tiesin, mutta a) sitä ei saa täältä Oulusta b) siinä on ne kirjavat värit c) se on sitten jo vähän liian paksua kun on 5 mm puikoilla.

    VastaaPoista
  3. Kyllä olisikin ihanaa, kun voisi poltella kynttilöitä ihan rauhassa. Ei se onnistu meilläkään, siitä pitää 5 kissaa ja 1 koira huolen. Samat kynttilät on joulusta toiseen esillä :)

    VastaaPoista
  4. Hih, meillä naurettiin ja leikittiin Rölliä porukalla...siis Kuopus nauroi katketakseen kun Mies voimisteli á la Rölli ;-) Kiitos päivän nauruista!!!
    Fabel on yksi minunkin suosikkilangoista, varsinkin nuo sinisävyt on mieleisiä. Minä tykkään ohuista sukista ja siis langoistakin, seiskaveikka on jo aivan liian paksua....

    VastaaPoista
  5. Yksivärinen Fabel kerä on tosi syötävän hyvän värinen.

    Onneksi meillä päin ei ole kuin
    150 km lähimpään oikeaan lankakauppaan ;)

    VastaaPoista
  6. Kivoja tunnelmakuvia ja neuleiden edistyskuvia.

    Tuo Röllin voimistelulaulu on hauska. Äitini pitää Röllistä ja on jopa hankkinut Rölli-musiikkia kasetilla, tuota olemme kuunnelleet paljon :-)

    VastaaPoista
  7. Ihania ruusuja olet ostanut! <3 Ruusu on yksi lempkukistani, joita onkin muuten monta. ;D

    Kauniin värisiä Fabeleita, saat niistä nätit sukat. Minä teen usein sellaisia raitasukkia, että kaksi kerrosta raitalangalla ja kaksi kerrosta yksivärisellä. Suuosa, kanta ja varvasosa yksivärisellä. Tulee mukavasti rauhallisempia sukkia kuin pelkästä raitalangasta.

    VastaaPoista
  8. Myöhästyneet synttärionnittelut!

    Kiva, että Fabelia saa nyt myös yksivärisenä. Minäkin tykkään neuloa siitä sukkia ja tähän asti ne ovat olleet noita kirjavia.

    VastaaPoista
  9. Sinähän olet ollut tosi ahkera, puikot ovat suihkineet oikein urakalla.
    Ihania lankoja :)

    VastaaPoista
  10. Minä vasta olen tutustumassa Fabelien ihanaan maailmaan. Ensimmäinen sukka puikoilla. Mutta mukavalta se tuntuu neuloa ja minusta noiden Fabelien värit ovat paremmat kuin esim. Novitan Nallen kirjavissa.

    VastaaPoista
  11. Myöhässä olevat, mutta sitäkin lämpimämmät onnittelut!!!

    Fabelit ovat aivan ihania!

    Meillä palaa syksyn ja talven (myös keväisin ja kesälläkin) kynttilöitä lähes joka ilta, niistä tulee niin ihana tunnelma... Myös pihalla tummuvassa illassa palaa kynttilöitä...

    VastaaPoista
  12. Kiitos upeista ruusu-kuvista!

    Käytän "vaarallissa",kissojen ulottuvilla olevissa paikoissa
    led-kynttilöitä.
    Niitä on nykyään monenvärisiä ,paljon aidomman näköisiäkin ne nyt ovat kuin ensimmäiset joita näin muutama vuosi sitten..

    VastaaPoista
  13. Minäkin onnittelen vähän myöhässä, mutta kuitenkin. Olet nättejä ruusuja onnistunut saamaan.
    Miten tuntuu, että vanhemmaksi kun tulee, niin ei jaksa kynttilöitäkään polttaa. Ennen sentään iltaisin vaikka yhtä pikkutuikkua, mutta niitäkin riittää tuolla pussissa vuodesta toiseen. Hienosti olet onnistunut tuon kynttilän valon kuvaamaan.

    VastaaPoista
  14. Minulla odottaa pari fabel-kerää kokeilua, mutta aina ovat jotkut muut langat ajaneet edelle.

    VastaaPoista
  15. Noi karvapalat näyttää hykerryttävän pehmosilta.
    Kävin ettimässä sinulta niitä myynnissä olleita kirjoja, kun muistin, et niissä oli semmonen langasta tehtyjen pehmolelujen kirja, mut muistin väärin. Ajattelin, et meiän neiti ois ilahtunu siitä joululahjana, kun on innostunu tekemään ohjeesta pehmolelua.
    Niin, ja hyvää syntymäpäivää myöhässä tosin.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)