Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, lokakuuta 18, 2010

Orvokkini tummasilmä...

Sukanneulonta näemmä jatkuu uudella innolla pienen tauon jälkeen. Nämäkin sukat syntyivät melkein "vahingossa", siis ei oikeasti vahingossa, koska ihan tällaiset minun oli tästä langasta tarkoitus tehdäkin, mutta vähän niin kuin huomaamatta. :) Lauantai-iltana mummolassa laitoin pojat nukkumaan ja ajattelin itse valvoa vain sen verran, että päättelen edellisten Kiemura-sukkien langanpäät ja pistän sitten vähän näitä alkuun, että saan seuraavana päivänä jatkaa neulomista kurssilla. No, siinä sitten äitikin kävi kaivamassa omat sukankutimensa esiin ja esitteli uusia lankaostoksiaan, ja ennen kuin huomasinkaan, olin kantapäässä menossa... ;) Eilen kotimatkalla tuli jo ensimmäinen sukka valmiiksi ja toisesta varsi melkein kokonaan, ja loput tekaisin sitten illalla tässä koneella istuessani, kun koitin päästä jyvälle, mitä viikonloppuna on ehtinyt blogeissa tapahtua. :)

Polvekeraitasukat
Tehty ajalla: 16.-17.10.2010
Lanka: Novita Nalle Kukkaketo orvokki (820) ja Nalle aloevera luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 58 g
Puikot: 3 mm
Koko: n. 32
Muuta: Lahjaksi menee lapsen jalkaan. Varren suu, kantapää ja terä tehty valkoisella, muuten raitalangalla. Tavallinen kantapää, sädekavennus.
No eipä näistä nyt ole mitään kummoisempaa sanomista taaskaan. Vanha tuttu hyväksi havaittu malli, toimii erinomaisesti raitalangoissa ja etenkin näissä Kukkakedoissa. Poikkeuksena aiempiin polvekeraitasukkiin tein nyt osan ihan luonnonvalkoisella, ei olisi itse asiassa tuo Kukkaketo riittänytkään, jos olisin tehnyt pelkästään sillä, ja ainakin raitojen kohdistaminen olisi ollut ihan mahdotonta. Nyt piti välistä keriä reiluja pätkiä pois, mutta sain likimain identtiset sukat aikaiseksi.


Lähestyn pian kaikkien aikojen Sukkasato-ennätystäni, sillä tässä on jo 11. parini. Tarkistin juuri, että ensimmäisenä sadonkorjuuvuonna tein sukkia täyden tusinan (joista suuri osa lasten sukkia; nyt olen tehnyt enimmäkseen aikuisten kokoa), kahtena seuraavana vuonna olen jäänyt molemmilla kerroilla puoleen tusinaan, joten jos tässä nyt vielä parit sukat ehtisin tekemään, niin sittenhän oltaisiin jo ennätyslukemissa. :) Kun kerran niitä sukkaideoitakin on alkanut päässä yhtäkkiä taas muhimaan...

Mainiota maanantain jatkoa kaikille! :)

15 kommenttia:

 1. Kivat sukat! Onnittelut jo etukäteen mahdollisesta ennätyksestä.

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat jälleen, kuten nuo edellisetkin!

  VastaaPoista
 3. Suloiset orvokit,oikein naiselliset!

  VastaaPoista
 4. Raikkaan kauniit sukat. Ja tuo vauvasettikin on ihana. Pitäisi myös kehitellä jotain vauvamaista lahjusta jouluksi. Taidankin tehdä junasukat.

  VastaaPoista
 5. Huh tuota sinun kudonta-, tai siis neulonta-,vauhtiasi. Ihan päätä huimaa.

  VastaaPoista
 6. MOnta nättiä neulottua oli taas valmistunut sitten viime näkemän.
  Hyvää lokakuun loppua.

  VastaaPoista
 7. Kova on ollut tahti sukkarintamalla. Jokos puikot savuaa :)

  VastaaPoista
 8. Ison määrän sukkia oot kyllä ehtinyt tikutella :D Kivat nämäkin.

  VastaaPoista
 9. Kauniit ovat polvekeraitasukkasi! Niin viehättävät kuin orvokit konsanaan.(orvokki on yksi lemppari kukistani)

  VastaaPoista
 10. Jopas täällä oli kaikkea ihanaa ja kaunista valmistunut sitten aikaa sitten käyntini jälkeen! Se kun tuppoo tuo aika olemmaan kortilla näen eläkeläisellä, jottei aena kerkkii etes kavereita käyvä moikkoomassa:D.

  VastaaPoista
 11. Jälleen kauniit sukat!
  Minulla tuo samanlainen lanka odottaa korissa puikoille pääsyä.

  VastaaPoista
 12. todella hienot sukat :-) taidanpas itse kokeilla

  VastaaPoista
 13. Katselin juuri tuota samaista kukkaketolankaa paikallisessa prismassa mutta en kuitenkaan takertunut siihen, nyt näenkin miten kaunista siitä tulee tuolla mallilla joten täytyypä ostaa, saankin siitä somat sukat meidän pikku-Sannille.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)