Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, lokakuuta 09, 2010

Novita Talvi 2010 - Pikakatsaus

Uusin Novita-lehti saapui eilen kotiimme. :) Yleensähän minulla on ollut tapana tehdä täällä varsin syvällinen katsaus uusimpaan Novitaan, mutta tällä kertaa päätin tehdä katsauksen vähän pikaisemmin. Yritän tässä säästellä voimiani, että jaksan pyörähtää huomenna Kädentaitomessuilla, joten en tuhlaa energiaani pitkään kirjoitteluun. ;) (vaikka milloinpa minä lyhyesti osaisin kirjoittaa...)


Koska katsaus on pikainen, en ala lajittelemaan neuleita lankojen, neuletyyppien tai minkään muunkaan perusteella (kuten olen usein tehnyt), vaan ihan kylmästi luettelen tässä omasta mielestäni kymmenen ihaninta mallia. Käykää katsomassa ne loput 86 mallia vaikka Novitan sivuilta, kirjastosta, kaupan lehtihyllyltä tai omasta lehdestänne. ;)


Marin Top10 Novita Talvi 2010 -lehdestä:

1.
Kuvat: Novita

Mikä yllätys, että suosikkineuleeni on virkattu pitsipusero! ;) Neulotut pitsipuserot eivät ole jaksaneet minua enää aikoihin sykähdyttää, mutta virkatut sitäkin enemmän. Tämä vaan on niin minun tyyliäni, ja sekä Nalle- että Gold-versiot (malli 40) näyttävät niin ihastuttavilta, että oli pakko linkittää tähän molempien kuva. Voi olla, että jos tämän joskus teen, väri tulee olemaan jotain muuta, ehkä lankakin - kukapa sitä voi vielä ennustaa?

Jos ykkössuosikkini valitsin kauneuden perusteella, niin heti perässä tuleva kakkonen ei pääse taistelemaan kauneussarjaan, mutta sitäkin paremmin käytännöllisyyssarjaan! :)

2.
Kuva: Novita

VILLAHOUSUT! :) Älkääkä yrittäkö väittää Novitan tavoin näitä legginsseiksi - minulle villahousut ovat villahousut vaikka voissa paistaisi. ;) Olen koko pienen elämäni miettinyt, miksi ihmeessä vauvoille, taaperoille ja vielä leikki-ikäisillekin puetaan villahousut ja niihin löytyy neuleohjeita, mutta sitten kun ihminen menee kouluun, hän mukamas lakkaa tarvitsemasta villahousuja! Lämpöiset kiitokset Novitalle, kun ohjeita löytyy nyt sekä kokojen 90-150 cm villahousuihin (malli 18) että naisten kokoihin (malli 5). Toivottavasti seuraavasta numerosta löytyy vielä ne miesten villahousut... ;) Ihanaa, nyt voin toteuttaa haaveeni pukeutua itseneulottuihin vaatteisiin päästä varpaisiin! :) Jos muistatte, niin vähän jo suunnittelin neulovani niistä pitkävartisista raitasukistakin sukkahousut, mutta loppui vain taito kesken, kun ei ollut mallia. Vaan nyt on villahousujen mallit, ja näihinhän kait voi halutessaan tehdä terätkin? :)

3.-5.
Kuvat: Novita

Sijoille 3.-5. pääsevät kolme kaunista neuletakkia. Punainen 7 veljestä -takki (malli 54) on minusta noista tyylikkäin, tykkään tuosta kiinnityssysteemistä ja palmikoista. Toisaalta tuo harmaa (malli 71) on myös aika erikoisen näköinen, 7 veljestä sekin. Nalle-jakku (malli 46) menee jo enemmänkin kategoriaan "ihan kiva". :)

6.-8.
Kuvat: Novita

Sukkamalleja ei ole koskaan liikaa - vai onko? Elämä taisi olla helpompaa ennen, kun ei tarvinnut miettiä, millä mallilla tekisin seuraavat sukkani, kun osasi vaan sen perussukkamallin sillä tavalla kuin äiti sen oli opettanut. Nyt sukkamalleista tahtoo olla vähän jo ylitarjontaakin... Mutta onneksi tuo Novitan pitsisukkamalli (malli 80) ja putkisukka (malli 79) ovat nähtävästi jo ainakin kertaalleen julkaistuja, ja kun kauniista, perinteisistä ja käytännöllisistä malleista on kyse, niin saahan niitä julkaista vaikka joka lehdessä, niin ei tarvitse aina olla etsiskelemässä, että missäs se kiva malli taas olikaan - ja etenkin vasta neulontaharrastuksen aloittaneita ajatellen on hyväkin, että näitä välillä toistetaan, kun kaikilla ei ole välttämättä monien vuosien takaisia lehtiä hyllyissään. Sitäpaitsi mulla on edelleen tuo perinteikäs pitsimalli testaamatta, vaikka se on kyllä ollut listalla ties kuinka pitkään... Ja tarkistinpa vielä Sukkamallitietokannastani, että samantapainen pitsimalli kuin tuo malli 80 on julkaistu aikanaan Novita Kesä 2008 -lehdessä, jossa se on Nallelle, kun taas tässä se on 7 veljekselle, joten silmukkamäärä ja mallikerran leveys on eri. Samoin se aiemmin julkaistu putkisukkamalli Novita Syksy 2007 -lehdessä oli 7 veljekselle, ja tämä taasen Luxus Alpacalle (Nallekin taitaa käydä), eli vaikka ovat periaatteessa samoja malleja, niin hyvähän niitä ohjeita on olla myös eri vahvuisille langoille - kaikki eivät osaa ehkä soveltaa! :) Tico ticolle tehty pitsisukkamalli (malli 26) näyttää ihan kivalta, mutta mahtaisiko toimia yksivärisenä vielä paremmin?

9.-10.
Kuvat: Novita

Sijoille 9.-10. pääsevät nämä kaksi kaunista palmikkopuseroa, ihan noiden palmikoiden vuoksi. :) Muuten voisivat päästä paremmillekin sijoituksille, mutta koska Puron värit eivät ole minun värejäni, niin putoavat tänne top10-listan hännille. Ehkä jostain toisesta langasta ja yksivärisenä voisivat päätyä puikoillenikin.

Peli on raakaa, lupasin vain 10 suosikkiani ja ne saitte. ;) Voisin toki tehdä top96-listankin, mutta loppuja neuleita en ala laittamaan järjestykseen; ehkä vielä saisin hyvin järjestettyä sijat 11.-20., mutta kun ne joka tapauksessa ovat niitä "ihan kiva" -osaston neuleita, niin ehkä saavat jäädä tällä haavaa arvoituksiksi, mitä ne olisivat olleet. ;)

Aivan lähikuukausina tästä lehdestä tuskin hyppää mitään puikoille, sillä tällä hetkellä tehtävälistallani on jonossa seuraavana vuoden 2009 Novita-lehtien neuleita. Ja vielä on vuosien 2006-2008 -lehdistäkin tekemättä paljon kivaa, näkyy olevan tekolistalla jopa 90-luvun lehtienkin neuleita... ;) Onneksi Novitan mallit ovat niin ajattomia ja klassisia, ettei muutaman vuoden viive näy missään, sitä paitsi en minä trendejä seuraa muutenkaan. :D

"Pikapostauksen" päätteeksi vilautus uuden lehden takalehdeltä:


Kuva antaa toiveita siitä, että kevään värikartassa on luvassa taas "Marin värejä"! :) Eli tammikuuta odotellessa... ;)

Mukavaa viikonlopun jatkoa! :) Toivottavasti jaksan huomenaamulla lähteä messuilemaan, niin saadaan ostoskuvia seuraavaan postaukseen. ;) Nykäiskää Kukkaketo-ponchon hapsuista, jos olette samaan aikaan Raksilassa! :)

10 kommenttia:

 1. Mä kans meinaan tekaista nuo villahousut/leggarit ja lankakin taitaa olla niihin valmiina.
  Nuo virkatut puserot olis kans kivoja, mutta mulla niiden tekemiseen on eräs ongelma :(
  Tuo liila puropusero on ihana ja just mun värinen :))
  Tuossa punaisessa on ihana kokonaisuus.
  Sukkamallejakaan ei ole ikinä liikaa, mutta eri asia ehtiikö niitä kaikkia neulomaan.
  Muutama malli päätyi taas sille tekemättömien listalle, joten töitä riittää ainakin eläkepäivien varalle ;D

  Muistahan näyttää sitten mitä ostelit, ellet jätä lompsaasi tarkoituksella/vahingossa kotia ;)

  VastaaPoista
 2. Olen tuosta 1:stä samaa mieltä. Taitaa tulla kokeiltua mallia, koska eihän mulla vielä sellaista olekaan :)

  VastaaPoista
 3. Ai siellä oli villahousujen ohje! Ihanaa. Mä olen myös odottanut ohjetta sellaisiin. Vauvalle osaan tehdä kyllä ilman ohjetta kun riittää, että on tilaa vaipalle, mutta ittelle haluaisin sellaset tehdä, jotka ei lökötä haaruista. Kiitos vinkistä. Selasin tuon lehden viime tapaamisessa kun jollain oli mukana, mutta en nähnyt. Kai keskityin liikaa samalla puhumiseen :) Täytyy sitten ostaa tuo Novita.

  Niin siis olihan siinä Ilun kirjassa myös villisten ohje, mutta ohuelle langalle ja mä haluaisin tehdä kyllä aika paksut, joten tää tuli kyllä just tarpeeseen.

  VastaaPoista
 4. Villahousut tai damaskeiksihan niitä kutsuttiin minun nuoruudessani, pääsevät puikoille minullakin. Meinaan tehdä talveksi pitkän hameen villakankaasta ja siellä alla olisi kiva pitää oikein riemunkirjavia villahousuja. Terv. farkuissa kulkeva Lea P.

  VastaaPoista
 5. Lisäys edelliseen, on niillä ollut kiire lehden teossa kun vuosiluku on päässyt jäämään vääräksi. t. Lea P.

  VastaaPoista
 6. Taidanpa joutua minäkin ostamaan tämän lehden ja ihan vaan tuon villahousu-ohjeen takia. Ihana ajatus saada talveksi kunnon villapökät ja minä teen niistä kyllä riemunkirjavat, niin lämmittävät jo pelkällä värilläänkin :)

  VastaaPoista
 7. Ehdoton suosikkini on nuo villahousut- noihinhan voisi valita jonkun tosi vitsikkään värin.

  VastaaPoista
 8. Kiitokset katsauksesta. Itse olen ehtinyt vasta selailemaan. Tytärkin selaili ja haluaa ehdottomasta nuo villahousut - kukahan ne jaksaisi neuloa?

  VastaaPoista
 9. Huomasin minäkin nuo villahousut. En tiedä tuleeko niitä tehtyä.
  Malli nro 80 on jo aloitettu 7 veljestä langasta ja vahingossa sattui sama sävy.

  VastaaPoista
 10. Noi palmikopuserot iski minunkin silmään...

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)