Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, syyskuuta 17, 2010

Verso

Syksyisestä maasta kohoaa vihreä Verso...

Verso-sukat
Tehty ajalla: 13.-16.9.2010
Suunnittelija: TiiQ
Lanka: Novita Nalle lehmuksenvihreä (381)
Langankulutus: 83 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: Oma jalka (38)
Muuta: Ranskalainen kantapää joustimella, toispuoleiset kärkikavennukset


Taas jotain uutta opittavaa. Ranskalaisen kantapään olen tainnut aiemmin neuloa kerran tai kahdesti, ilman ohjetta en siitä vielä selviä, mutta ohjeen kanssa vallan mainiosti. Ensimmäistä kertaa tein kantalapun joustinneuleella, kun kerran ohjeessa käskettiin. ;) Toispuoleisen kärkikavennuksen olen neulonut tätä ennen kerran, näissä sain kokeilla sitä toistamiseen. Pitää vain muistaa, etten vedä näitä sukkia vääriin jalkoihin... :)


Ihana malli! :) Vaikkakin näistä tuli minun makuuni vähän lyhyet, mutta lankaa oli sen verran vähän jäljellä, etten uskaltanut tehdä pidempiä. Jäi sitä lankaa vielä 15 g, eli olisi saanut ehkä hitusen pidemmät varret, mutta toisaalta minulla on tuolle jämänöttöselle suunnitteilla käyttöä. Kait näin lyhyilläkin sukilla pärjää, ainakin kesällä. ;)


Edellisessä postauksessa kerroinkin, että näitä tehdessä kädet tulivat kipeiksi, mikä johtunee 2,5 mm puikoista - ne ovat minun käsiini liian ohuet. Yleensähän teen Nalle-sukat 3 mm puikoilla, mutta kun tässä mallissa oli 56 s kerroksella, niin 3-millisillä olisi tullut ihan liian suuret lörpäkkeet minun jalkoihini. Nyt näistä tuli oikein sopivat ja napakat, sen eteen voi vähän kärsiä kipeistä sormistakin. :)

Kolmas pari Sukkasatoon. :)

Kuvat ovat muuten aika hailakoita, alimmassa on lähimpänä oikeaa, mutta taitaa olla väri todellisuudessa vielä hivenen syvempi vihreä, vaikka aika pastellinen onkin. :)

10 kommenttia:

 1. Kauniit sukat. Tuo malli on niin yksinkertaisen tyylikäs.:)

  VastaaPoista
 2. Oi kun lämmittää mieltä kuulla (lukea), että tykkäsit ohjeestani :-). Mun muistisääntöni Versojen jalkaisuuteen on, että ylin lehti tulee ukkovarpaan päälle.

  VastaaPoista
 3. Tosi nätit sukat! Minulla vielä opettelematta sekä ranskalainen kantapää että toispuoleinen kavennus. Ehkä joskus tulee nekin opeteltua; näyttävät ainakin kauniilta kuvissa.

  VastaaPoista
 4. No siinä ne lupaamasi sukat nyt ovat !
  Kauniit niistä tulikin.
  Voihan olla matalampi- ja korkeampivartisia sukkia, käyttötarkoituksen mukaan ;)

  VastaaPoista
 5. Hienot ovat sukkasi. Jännä tuo toispuolinen kärkikavennus.

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat ja tuo Nalle-langan väri on nii-in tuttu ;) Mitähän kivaa keksit vielä siitä lopusta 15 grammasta lankaa?

  VastaaPoista
 7. Hienot sukat. Väri ja malli sopivat hyvin yhteen.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)