Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, syyskuuta 16, 2010

Pistelypäivä

Näin sukkasadonkorjuuaikaan tekisi mieleni kutoa sukkaa kaiken aikaa. Vaan käteni ovat toista mieltä, niiden mielestä 2,5 mm puikot ovat liian ohuet, ja sormeni ovat alkaneet kipeytyä. On siis täytynyt hillitä enimpiä neulomishimoja, ja käyttää pidemmät vapaahetket ristipistelyyn, jotta sormien ei tarvitse tehdä koko aikaa samaa liikettä.

Sen ansiosta tänään ristipistomaratonille lähdettäessä oltiin ihan mukavissa alkuasetelmissa:


Maratonin pidin tietysti jo aamupäivällä, ja ennätin pistellä täydet neljä tuntia ennen kuin palkkatyöt kutsuivat.


Ja tämähän eteni vallan huimasti! :) Onhan toki vielä paljon paljon jäljellä, ennen kuin kalenteri on valmis käyttöönotettavaksi, mutta nyt alkaa olla uskoa siihen, että tämä valmistuu määräaikaan mennessä. Uusi arkirytmimmekin alkaa tässä taas pikkuhiljaa asettua kohdilleen, joten saan helpommin raivattua itselleni pistelyaikaakin aina johonkin väliin, en välttämättä joka viikko, mutta parhaina viikkoina sitten jopa parikin sopivaa hetkeä pistelylle. :)

Kipeistä sormista huolimatta olen tällä viikolla neulonutkin, ja alkaa nuo sormet olla taas ihan kunnossa, kun olen malttanut välillä pitää ne erossa puikoista. ;) Eli huomenissa pitäisi olla sitten valmista neuletta = sukkaa esiteltävänä. :)

4 kommenttia:

 1. Hei Mari !
  Tuohan etenee hienosti. Kyllä siinä tunti jos toinenkin on kulunut, ennenkuin seinälle saa laittaa. Mutta eihän me käsityöläiset aikaa lasketa :)

  Kiitos sinulle neuvoista !
  Täällä sitä taas valvon, mutta nyt juonkin kylmää, tuo oli mulle uutta .
  Äiti aina sanoi että kylmästähän se kurkku kipeytyy. Mutta kyllä se vaan hetkeksi turruttaa.

  Sukka esittelyä odotellen...:)

  VastaaPoista
 2. Hiljaa hyvä tulee taisi jo vanhakansa sanoa:) Vaikka minusta tuo on edistynyt todella reippaasti.

  VastaaPoista
 3. Hyvää tahtia olet kyllä saanut tuon työn etenemään. Hyvin ehtii kyllä jouluksi seinälle! Tuo on muutoinkin noin aiheeltaan aika sympaattinen, tykkään tuosta tyylistä.
  En kyllä ihmettele tuota kipeytymistä, tuntuu aina että kun johonkin käsityöhön hurahtaa reilulla kädellä, pian on joku paikka hajalla. Minulle neulominen tekee aina väärän langankiristyksen takia suurinpiirtein haavan vasemman käden etusormeen, jonka yli lanka kulkee. Minä neulonkin siis aina teippi sormessa :D

  VastaaPoista
 4. Ja taas on eteenpäin mennyt! Kaunista tulee.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)