Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, syyskuuta 09, 2010

Pippi Långstrump

Aloitin ensimmäiset Sukkasato-sukkani heti vuorokauden vaihtuessa syyskuun puolelle viime viikon keskiviikkona. Sukat tein kärjestä alkaen, ja ensimmäisen päivän aikana sain molemmista sukista valmiiksi terät ja kantapäät. Silloin uumoilin, että varsiin meneekin sitten varmaan ainakin viikko. Ja niin meni tai itseasiassa ylikin, sillä en millään jaksanut eilen illalla valvoa niin myöhään, että olisin tikuttanut sukat valmiiksi.

Tänä aamuna minulla oli kuitenkin itsestäni riippumattomista syistä vähän ylimääräistä käsityöaikaa (jäin aamupäiväksi kotiin hoitamaan pientä toipilasta; vaihdamme kohta iskän kanssa vuoroa, että minäkin pääsen vielä tänään töihin), joten sain tehtyä ne viimeiset puuttuvat 20 kerrosta sukkiin ja viimeisteltyä. Sekä tietysti kuvattua, itselaukaisimen ja jalustimen kanssa. :)

Raidalliset ylipolvensukat
Tehty ajalla: 1.-9.9.2010
Malli: Perussukka varpaasta aloittaen, 8-aloitus, tiimalasikantapää, varsi jatkettu yli polven
Lanka: Novita Nalle lehmuksenvihreä (381) ja luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 173 g
Puikot: 3 mm
Koko: Oma jalka (38)
Muuta: Varren yläosan resorissa kumilangat. Terässä/nilkassa 48 s, reiden kohdalla 80 s, levennykset varressa 8 krs:n välein. Sukkasatoon.


Muistanette vielä tämän "karatetunikan", josta mietin, voisiko sitä käyttää peräti mekkona. Sääret vain kaipasivat jotain muutakin peittoa kuin sukkahousut, ja jo silloin oli mielessäni tehdä nämä raitasukat - siitä syystä hankinkin tunikaan juuri luonnonvalkoisen vyön. :) Nyt sitten pääsin sovittamaan sukkia tunikamekon kanssa ja hmm... no, ehkä mekossa saisi olla pari senttiä lisää pituutta. ;) Mutta voisi kyllä mennä noinkin. Vaikka on hivenen alaston olo, jos ihan tuossa asussa lähden julkiselle paikalle hipsimään. ;)

Kaapistani ei vain tahdo sitten oikein löytyä hameita käytettäväksi tunikan ja noiden sukkien kanssa. Kokeilin kolmea farkkuhamettani, eikä mikään niistä sopinut tähän yhdistelmään. Siinäpä ne hameeni melkein sitten ovatkin, sillä kun hameet eivät oikein istu elämäntyyliini, niin ei ole tullut niitä pahemmin hankittua. Pitäisin kyllä mielelläni hameita ja mekkoja, mutta ensin minun täytyisi ehkä muuttua toiseksi ihmiseksi (ainakin vaihtaa työtä, harrastuksia, arvomaailmaa, jalkaterän rakennetta ja elimistön lämmönsäätöjärjestelmää ;) ), joten helpompaa voi olla tyytyä käyttämään housuja. :)


Löysin sentään yhden vanhan ja vähän käytetetyn pitkän hameen kaapistani, tämän kanssa tunika ja sukat voisivat hyvin mennäkin, eikä niin haittaa vaikka sukat eivät ihan koko ajan pysyisi ylhäällä (vaikka niissä kumilangat onkin resorissa). Hame ei ihan kyllä sovellu pyöräilemiseen - testattu on, ja silloin halkio vähän repesi pyörän selkään noustaessa; tapauksesta on muuten tänään tasan seitsemän vuotta aikaa, sillä muistan olleeni menossa silloin mieheni kanssa ulos syömään kihlauspäivämme kunniaksi (sormuksessa pvm 9.9.99). :) Tuona syksynä -03 taisin tämän hameen ostaakin, kun olin silloin ihan vastikään hoikistunut reippaanlaisesti ja tarvitsin uusia vaatteita. :) Eli ei tämä nyt ihan niin kauhean vanha hame kuitenkaan ole. ;)


Muistin vielä tuossa kuvien oton jälkeen, että onhan minulla kaapissa toinenkin neule tuosta samasta lehmuksenvihreästä Nallesta, kun joku taisi tuota lankaa joskus alennusmyynnistä hamstrata toista kiloa... ;) Sen vihreän virkatun jakun kanssa voisi myös kokeilla tietysti hametta ja näitä sukkia. Jos vaikka joskus onnistuisin tuntemaan oloni kotoisaksi hameessa, ja jos hameen käyttö sattuisi arkipäivääni mitenkään istumaan.


Sellainen kutina minulla kuitenkin on, että nämä sukat taitavat jäädä enimmäkseen housujen alle piiloon. :) Ja sekin passaa vallan hyvin, sillä ovathan näin pitkät sukat todella lämpimät ja siten erittäin tarpeelliset! :) Vaatteissa minulle merkitseekin käytännöllisyys (= lämmittävyys) enemmän kuin ulkonäkö, vaikka kyllä minä näiden sukkien ulkonäöstäkin tykkään. Ei ole raitasukkia voittanutta! :)

Ensimmäinen parini Sukkasatoon on siis valmis! :) Pottulaariin menevät...

Tänään en ajatellut vielä uutta sukkaparia aloitella, vaan nappaan käsilaukkuuni karvalankaa ja tikuttelen palasen neulottua ryijyä bussissa. Juuri nyt ei jaksa ajatella uutta sukkamallia, mutta onneksi on aina tuo karvalankakauhistus varalla, se on juuri sopivan aivotonta aloitettavaksi ja tehtäväksi missä vain, milloin vain. :)

Pakko vielä kertoa... :) Eilen iltapäivällä neuloin sukanvartta täydessä bussissa, ja tunsin vastapäätä istuneen rouvan tuijotuksen. Kun väki vähän väheni ympäriltä, rouva sai rohkeutta alkaa keskustelun, ja hän ihmetteli, teenkö todella sukkia kärjestä alkaen. :) Siinä sitten vaihdettiin sana jos toinenkin siihen saakka, kun rouva jäi bussista pois. Juteltiin Nalle-langan nykytilanteesta (aloeverat yms.) ja annoin lankavinkkejä. Taisinpa noista kärjestä aloitetuista sukistakin jotain vinkkiä antaa. Aika hauskaa, kun aina joskus joku alkaa kysellä neulomisestani, jos ja kun kaivan kutimeni laukusta. :)

Ihanan aurinkoista torstaipäivän jatkoa! :)

30 kommenttia:

  1. Onpas komeat sukat! Ja reilusti yli polven, joten lämmittänevät todella mukavasti. :)

    Minäkin olen muutamankin rouvan kanssa käynyt keskustelua kärjestä aloitetuista sukista! ;) On ollut monta hyvin hämmästynyttä ihmistä! ;D

    VastaaPoista
  2. Ihanat, raikkaat sukat!
    Kyllä noilla kelpaa astella hamosen kanssa, mutta taatusti lämpimät talvella housujen alla.

    VastaaPoista
  3. Pirteät raitasukat. On noissa ollut tikuttamista.

    VastaaPoista
  4. Hienot sukat ja hyvää kihlapäivää!

    VastaaPoista
  5. Ihanat sukat ja käy todella hyvin tuon tunikan kanssa!! Ei kun vaan rohkeasti pitämään! Ensi viikollehan luvattiin lämmintä, joten ei tuonne nyt mitään housuja tarvitse! :-)

    VastaaPoista
  6. Mites olis shortsit noitten sukkien kanssa.. ;o) Komiat sukat jokatapauksessa!

    VastaaPoista
  7. Noissa sukissa on todellista Peppi-meininkiä! Hienot!

    VastaaPoista
  8. Voi miten ihanat sukat! Tuommoisia tekisi itselläkin mieli, mutta tyssää aina siihen kun ajattelen, että on liian kova työ tuo varren tikuttelu.

    VastaaPoista
  9. Ihanat raitasukat! Tahtois kans jos olis kaposemmat koivet;o)

    Mites olis jos neuloisit tai virkkaisit tunikan ja sukkien kaveriksi lyhyen kaposen hameen? Tai sitten tuohon tunikaan pitsihelman? Sitten ei ehkä olisi niin alaston olo;o)

    VastaaPoista
  10. Ei pahat taaskaan ;)
    On taas viime aikoina vilahdellut täällä upeita tekeleitäsi.En vain ole ehtinyt mitään niistä murahtamaan ;)

    Mulla on kans kohta tulossa ekat sukat pottulaariin. Pitäis vielä pujottaa langat.

    Mä näin tässä yks päivä yhen leidin päällä neuletunikan, ohuet sukkikset ja shortsit tuollaisten pitkien sukkien kanssa. Oli aika metkan näköinen.

    VastaaPoista
  11. Hienoooot sukat! Ja niin ihanan väriset.

    VastaaPoista
  12. Ihqut sukat!
    Ja oliko koukutulle liivillekin tulossa sukkakaverit?

    VastaaPoista
  13. Et sitten millään turhalla sukka mallilla aloittanutkaan....
    Ihanat tuollaiset pitkävartiset.
    En ole mikään erityinen vihreän ystävä, mutta tuo sävy on nätti.
    Vaikka onhan sitä vihreitä tullut tehtyä....mutta kun halvalla saa lankaa.......:)

    VastaaPoista
  14. Ihanat sukat, jotka sopivat sinulle hyvin.

    VastaaPoista
  15. ihanat sukat! Ihana kokonaisuus :)

    VastaaPoista
  16. ihanat sukat! Ihana kokonaisuus :)

    VastaaPoista
  17. Wau! Tosi upeat sukat. Miekin tarvitsen tuollaset. Pitäiskö alkaa pikkusen kerrassaan neulomaan, jotta joskus vielä saisin valmiiksikin.

    VastaaPoista
  18. Tuo hame sopii hyvin sukkien ja tunikan kanssa! Sellainen hassu idea tuli mieleen, että jos sinulle olisi sellaiset "muotibloggarishortsit", siis vaikka mustat vähän pidempilahkeiset bermudashortsit, ne voisivat olla aika veikeät sukkien ja tunikan seurana.

    Hassua, että minä pidän hameita osittain juuri siksi, että olen vilukissa. Talvella ensin ylle paksut puuvilla- tai villalegginsit, sitten jalkaan villasukat (tavalliset tai polvimittaiset), sitten päälle kunnollisesta huovutetusta villakankaasta ompelemani hame. Viime talven -30 pakkasilla hameen ja leggarien väliin vedin vielä seiskaveikasta kudotut damaskit. Tarkenee! ;)

    VastaaPoista
  19. Ihanat sukat, eihän noita pitkien-housujen alle kannata piilottaa. Ajattelin myös heti ehdottaa, että miten olis shortsit. Tai sitten pätkäiset reilusti pitkästä hameesta pois pituutta. Sinulla on vielä sääret joita voi näyttää. Odotahan kun tulet tähän ikää, mitä pitempi hame , sitä parempi :=)

    VastaaPoista
  20. Tosi kivat sukat! Teen juuri M:lle ylipolvensukkia ja ehkä sukkasadon aikana saan ne valmiiksikin.

    VastaaPoista
  21. Ihanat =) Minun kärsivällisyys olisi kyllä loppunut ennen varsien loppumista ;)

    VastaaPoista
  22. Ihanat sukat ja ihana tunika! Pohdiskelit tuota omaa pukeutumistyyliä ja sitä miten nämä sopivat sinulle. Kyllä ne sopivat. Minun makuni mukaiset oikein ja ihanat. Pistäisin päälle heti ja pitäisin aina! Niin ja sanoinko jo että ihanat :)

    VastaaPoista
  23. Ihanat sukat! Sopivat ihan täydellisesti tuon tunikan kanssa :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)