Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, elokuuta 14, 2010

Välipala

Ennen kuin annoin itselleni luvan aloittaa ihan uutta neuletta, tein välipalaksi yhden (väli)palan suurempaan projektiini:


Minähän olen tekemässä tai oikeastaan kokeilemassa, onnistuuko neulomalla tehdä ryijy. Se koostuu karvalangasta neulottavista paloista, joista tässä on nyt neljäs. Kaksitoista palaa on tarkoitus tehdä yhteensä, eli kolmasosa on valmiina. Teen näitä tosiaan pikkuhiljaa aina välipalatöinä, jotta tämäkin välillä etenisi edes vähän. Oli ihan kiva tehdä tunikan jälkeen pelkkää aina oikeaa, mutta karvalankaa ei viitsi montaa palaa peräjälkeen neuloa, etenkin kun tässä langassa (Schachenmayr nomotta Brazilia Glitter) on varmaan jotain "säilöntäainetta", ja kädet on pakko käydä pesemässä joka neulontasession jälkeen. Mutta tällähän nyt ei ole mitään kiirettä, jos nyt vaikka ennen vuodenvaihdetta valmistuisi, niin hyvä olisi. :)

Kun olin saanut tämän palan tehtyä (noin 2,5 vuorokautta meni tämän tekemiseen, toim.huom.), niin saatoin hyvällä omallatunnolla aloittaa jotain uutta:


Pakko on vähän elvistellä, että ihan eka yrittämällä sain luotua tarvittavat 140 silmukkaa, ja luomisesta jäi tämän mittainen langanpää. :) Aika hyvin arvioitu luomislangan menekki! ;) Puseroissa, joihin tulee ommeltavat sivusaumat, jätän yleensä ihan tahallaan pitkät langanpäät luomisesta, koska niitä langanpäitä on sitten näppärä käyttää sivusaumojen ompeluun. Esimerkiksi pari päivää sitten esitellyssä tunikassa jäi niin pitkät päät, että ne riittivät kokonaan sivu- ja hihasaumojen ompeluun! :) Pyörönä neulottavissa neuleissa pitkistä langanpäistä ei ole paljoa iloa, joten tällainen 5 cm pätkä on suoranainen ihanne. :)


Kun neulon pyörönä (sukkaa, lapasta, pipoa...), niin minähän en jätäkään sitä luomisesta jäänyttä langanpäätä roikkumaan, vaan ensimmäisellä kerroksella neulon sen tuonne neuleen sekaan. Samoin teen niissä edestakaisin neuleissa, joihin ei ole tarkoitus ommella saumoja, esim. tiskirätit. Ei ole sitten kuin se lopetuspää pääteltävänä! :) Virkatessa sama juttu, että langanpäät virkkaan samantien sinne sisään, eivät jää roikkumaan. Kuvassa silmukkamerkki näyttää kerroksen vaihtumisen paikan, ja sitä aloituspäätä ei näy enää missään, kun se on neulottu mukaan. :)


Ehdin tässä tehdä uuden neuleeni kanssa vähän blogikierrosta ja odottaa viruksentarkistusohjelman päättymistä, joten juuri ennen kuin siirsin kuvat koneelle, tilanne oli tämä. Joko tunnistatte, mitä on tulossa? :) Minun mielestäni tässä on yksi maailmankaikkeuden nerokkaimmista ja monikäyttöisimmistä mallineuleista - helppo kuin mikä ja samalla kaunis. :) Ja uskoisin, että aika moni on tällä mallineuleella tehnyt vaikka mitä, en ole itsekään ensikertalainen. :) Kirjavassa langassa ei kyllä niin kovin hyvin erotu, mutta eiköhän tästä ihan hyvä tule... Isosta työstä ei ole nyt sitten kyse, kun lankaa on vain yksi kerä eli 100 g. :) Tehdään isompi työ sitten, kun on tämä kerä saatu kulutettua.

Sunnuntai kolkuttelee jo nurkan takana, joten toivottelen mitä parhainta pyhäpäivää kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Rinsessa-neuleelta näyttää ja pipoako olet neulomassa? Tuo palmikkomalli on yksi suosikeistani.

  VastaaPoista
 2. Tuosta ryijystä tulee varmaan kiva.
  Pipolta näyttää tuo alku :)

  VastaaPoista
 3. Tosi taitavasti luodut silmukat :)
  Siis, mikä tämä mallineule on ? Minä en ainakaan ole tenhnyt sitä , mutta halu olis oppia.

  VastaaPoista
 4. Minä arvaan prinssessapipoa, eikö vaan.
  Samalla tavoin minäkin aloituspäät neulon ja virkkaan mukaan, se langanpäättely on tosi ikävää puuhaa.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)