Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, elokuuta 24, 2010

Kirjastosta lainattua

Aika monessa blogissa on vilahtanut viime aikoina eräs neulekirjallisuuden uutuus. Kun jokin osuu silmään riittävän usein, niin kiinnostuskin herää. Niinpä pistin kirjastoon varauksen, ja tänään sain sen käydä noutamassa lainaan:


Ensiselailun jälkeen laitanpa tähän ihan tuoreeltaan omat tuntumani plussineen ja miinuksineen kirjasta:

+ Kauniita sukkamalleja, ja paljon! :)
- Harmi vaan, että ne ovat ohuille sukkalangoille, koska itse edelleen neulon ja pidän mieluiten 7 veljeksen vahvuisia sukkia.
+ Mutta kirjassapa onkin sarjoitettu sukat eri kokoihin, eli jos tekisi lapsen sukan silmukkamäärillä, niin voisi tehdä hyvin paksummastakin langasta. :)
- Ihan nättejä neuleita ovat muutkin, mutteivät oikein minun tyylisiäni.
+ Mukavan värikkäitä kuvia, kiva katsella!
+ Suosikkini: Wallander-, Bones-, Kesävoi- ja Annika B. -sukat.

Aika vähän minä yleensä käsityökirjoja ostankaan, joskus tulee tosiaan kirjastosta lainattua jokunen opus, vaikka ei niistä sitten lopulta tule tehtyä mitään. Katsotaan, josko tästä ehtisi jotain tehdä näiden neljän viikon aikana, jonka saan pitää tätä lainassa. Ja saahan sen sitten joskus lainattua vaikka uudelleen. :) Ostamassa en ole juuri nyt mitään käsityökirjoja enkä -lehtiäkään, pitäisi pikemminkin oikeastaan käydä kirjahylly läpi, jos vaikka myisi noista omista vähäisistään jotain tarpeetonta pois...

Mieheni on muuten nykyään kirjastossa töissä, ja hän oli kuulemma tämänkin kirjan siellä nähnyt lainauskuntoon laitettavien joukossa. :) Oli meinannut ottaa tästä mulle kuvan ja vinkata kotona, mutta mullahan tämä oli jo siinä vaiheessa varauksessa. ;) Saan nykyään monista varaamistani kirjoista vähän "ennakkotietoa", että missä vaiheessa ne hankinnassa olevat uutuuskirjat ovat tulossa, kuinka pian voi odottaa noutoilmoitusta, jos olen onnistunut olemaan ensimmäisten varaajien joukossa. :) Minä olen kyllä sellainen kirjaston suurkuluttaja, harvemmin kirjoja ostan, mutta viime viikollakin taisin yhdellä kerralla kantaa kirjastosta kotiin 24 teosta... ;) Mieheni lainaa vielä enemmän kuin minä, ja nyt on vielä niin näppärää, kun voi hänen mukanaan sitten laittaa kirjat palautukseen, ei tarvitse itse vaivautua.

Neulerintamalla... eikun siis koukkuamisrintamalla ollaan ihan kivalla mallilla:


Tätä ei tahdo mahtua kuvaamaan missään, nytkin piti käyttää keittiön pöytä kokonaan... ;)

Kohta päästään tekemään ensimmäisiä kavennuksia, ja niiden jälkeen alkaa tämä koukuttava helmaosa ollakin jo puolivälissä. Kunhan saan koukkuamisosuuden tehtyä, niin sitten pitäisi loppu olla lastenleikkiä, kun yläosa ja reunukset tehdään tutummasti virkkaamalla. :) Ei koukkuaminen ole vaikeaa eikä vauhtiin pääsyn jälkeen enää niin hidastakaan, mutta kun silmukoita on työssä näin paljon eli koko liivin ympärysmitan verran, niin ottaa käsiin ja hartioihin tavallista enemmän. Pitää vaan tehdä lyhyissä erissä. Napit kävinkin tähän liiviin jo ostamassa, löytyikin ihan kivat. :)


Seuraava valmistunut käsityö onkin todennäköisesti sitten ristipisto-osastoa. Ei puuttuisi enää montaa pistoa...

Mukavaa tiistai-iltaa ja viikon jatkoa! :)

10 kommenttia:

 1. En minäkään osta juuri ollenkaan kirjoja, kirjastoa käytän.
  Posti tuli tänään perille, kiitos, toivottavasti rahatkin osautuivat.

  VastaaPoista
 2. Pitääkin laittaa tuo kirja varaukseen. Mäkin yritän tällä hetkellä olla ostamatta lisää hyllyn täytettä, kun ei sinne enää oikein mahdu.

  VastaaPoista
 3. Minullakin on tuo kirja juuri nyt kirjastosta lainassa, hain viime viikolla. Ihan mukavia ohjeita siinä näyttää oleva ja jokunen sukkaohje saattaa päästä puikoillenikin. Minähän kun teen mieluummin ohuesta langasta sukkia. ;) Samaa mieltä olen sinun kanssasi, ettei juuri kannata ostaa omia käsityökirjoja vaan lainata kirjastosta.

  VastaaPoista
 4. Nykyään löytää internetistäkin paljon eri käsityöohjeita ja tosiaan kirjastot ovat niitä pullollaan, joten kirjoja ei kannata ostaa. Saati sitten jotain romaaneita, jotka lukee kerran.

  Täytyy yrittää bongata tuo kirja omastakin kirjastosta jossain vaiheessa. Näyttä olevan 3 hankittuna ja sivukirjastosta vielä saisi hyllystäkin.

  VastaaPoista
 5. Olen aina käyttänyt kirjastoa tosi paljon, mutta neulekirjoja en ole sieltä oikein koskaan hankkinut. Minulla on muutama itse ostettu neulekirja, yksi äidin ja pari lahjaksi saatua. En ole niistä oikein mitään tehnyt, joten enpä myöskään aio ostella niitä lisää.

  VastaaPoista
 6. Sama se on noitten käsityölehtien kanssa. Kaikki tulee ostettua ja kertaalleen selattua. Ohjeet ja ideat tulee kumminkin katsottua netistä. Milloinkahan sitä viisastuis ja lopettais noitten lehtien tilaamisen :)

  VastaaPoista
 7. Minua harmittaa kun meidän kaunpungin kirjastossa on aivan olematon neulekirjojen valinta :(
  Tuo kirja näyttää mielenkiintoiselta ja olisi mukava päästä katselemaan läpi mutta uskon ettei sitä meidän kirjastosta löydy....
  Liivistäsi tulee varmasti kaunis, napitkin ovat ihanat!

  VastaaPoista
 8. Jään odottelemaan mitä kirjan ideoita toteutat :)

  VastaaPoista
 9. Miulle sattu tuo blogeista jo tuttu kirja työpaikkakunnan kirjastosta uutuushyllystä. Puikoilla on Karpo-hattu miehelle. Mie sanoin jo miehelle, että tämän kirjan haluan omaksi. Käytän paljon kirjastoa, mutta kirjafriikkinä oma kirja on aina oma. Teoksen mallit ilahduttivat minua juuri siksi, että niissä on paljon ohjeita ohuille sukkalangoille, joiden neulomisesta pidän. Kakspuolosesta paksummat puikot ovat jo seipäät.

  VastaaPoista
 10. Kirjastoon tuntuu tulevan uusia kirjoja välillä aika nopeaankin tahtiin. Ihme, että tuokin oli jo kirjastossa, jos se kerran on niin uusi. En oo tosin nähny.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)