Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, heinäkuuta 25, 2010

Välietappi

Tuntuu kuin olisin saavuttanut jonkinlaisen välietapin:


Kalenterin yläpuolinen kuva on nyt ristipistojen osalta valmis. Seuraavaksi ajattelin tehdä jälkipistot tähän kuvaan ennen kuin siirryn pistelemään reunusta. Tosin reunusta täytynee aloitella ennen jälkipistojen loppuunsaattamista, sillä osa jälkipistoista menee reunuksen päälle. Samoin tuo oikeassa reunassa aasin korvan vieressä lentelevä lintu on tarkoituksella kesken, koska se tulee olemaan tavallaan "kiinni" reunuksessa ja pistellään samalla värillä reunan kanssa, eli kun jossain vaiheessa jatkan lintua, niin siinä tulee samalla sitten jo aloitettua reunaakin. Jokunen jälkipisto tähän kuitenkin ensin tulee ennen kuin taas on ristikkäisten pistojen aika... ;) Itse asiassa eilen illalla kuvan ottamisen jälkeen ehdin jo kaikki keltaiset jälkipistot tehdäkin, mutta ruskealla tehtäviä on sitten hurjan paljon enemmän, kaikkien hahmojen ympäri ja yksityiskohdat päälle. Kivaa! :)

Heinäkuu lähestyy loppuaan, ja olen tässä koko ajan pitänyt mielessäni uudenvuodenpäätöksen tehdä yhden ristipistotyön kuukaudessa valmiiksi. No, tämä ylläoleva ei ainakaan valmistu heinäkuussa, mutta mielessäni on eräs pikkutyö, jonka voisin tehdä tässä vielä ennen kuun vaihdetta "yhden illan juttuna". Jotenkin kaipaankin välillä jotain muutakin kuin tätä joulukalenteria, vaikka tämä onkin niin ihana työ, mutta jotain pienempääkin voisi tehdä välissä. :)

Neuleosastollakin ollaan jonkinlainen välietappi ohitettu, sillä tunikan takakappaleen pitsineuleosuus on saatu valmiiksi, tehty tarvittavat kaventelut ja päästy sileän neuleen osuuteen. Kohta pääsee kaventelemaan kädenteitä varten. :) Olen nyt kyllä pääasiassa kotona ollessani pistellyt, eli neule on ollut vain tietokoneella, uimahallin kahviossa, leikkipuistossa tai kuntopyörän päällä istuessa käsityönä. :) Perjantaina en tosin sitten istunutkaan uimahallin kahviossa, vaan kävin kuopuksen kanssa polskimassa lasten altaassa sen ajan, minkä esikoinen oli uimakoulussa. Tulevalla viikolla voisi mennä vielä toisenkin kerran, kuopuksellakin kun on niin hinku päästä "uimakouluun" isoveljen kaveriksi. ;) No, ensi kesänä kuopuksen voi jo laittaa vesileikkikouluun, vaikka eipä tuo taida mitään kouluja siihen vedessä leikkimiseen tarvita, on ihan mahdoton vesipeto muutenkin; perjantainakin kun oltiin polskittu ensin uimahallissa, niin kotona kuopus oli innoissaan menossa vielä suihkuun, jossa oli ihan omia aikojaan laittanut vauva-ammeeseen vettä ja istui siellä onnellisena läträämässä. ;) Pitäkäähän muuten peukkuja, että esikoinen nyt "pääsisi läpi" uimakoulusta, vielä on toinen viikko aikaa oppia uimaan ne vaadittavat 5 metriä! :)

Ulkona näyttää niin sateiselta, että saa nähdä päästäänkö tänään käymään rannalla, että esikoinen saisi sen kuuluisan kylmän kiven nakattua... ;) Uimahallissa onneksi on aina lämmintä vettä. :D

Mukavaa sunnuntain jatkoa ja tulevaa viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Kun saat valmiiksi , tästä tulee varmasti tosi kaunis.
  Suloinen kuva !

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää ja paljon on valmiina. Oi, jälkipistoja :) Olen ennenkin maininnut, mutta minäkin rakastan niitä silloin kun ovat selkeitä eivätkä sojota joka suuntaan.

  VastaaPoista
 3. Tuleekos marilta enää postausta uusimmasta novitasta?

  VastaaPoista
 4. Jaana: Se on tullut jo monta viikkoa sitten. :)

  VastaaPoista
 5. Pistän vielä Jaanalle suoran linkin:

  http://heivatutkudelmat.blogspot.com/2010/07/toinenkin-lehtikatsaus-peraan.html

  7. heinäkuuta olen tuon Novita-postauksen tehnyt.

  VastaaPoista
 6. Tuo pistely on kyllä niin suloinen; tsemppiä vain jatkotyölle!

  Täällä on vähän turhankin hyvät uimakelit: aivan tajuttoman kuuma, vaikka aurinko ei edes paista. Saapa nähdä, alkaako kohta ukkonen (r)yskiä...

  VastaaPoista
 7. Tästä tulee varmasti kaikkien aikojen kaunein pistely,niin ihanalta jo nyt näyttää. Kyllä tässä nyt uimista kaipaakin. ON KUUMA! Mä uhkaan aina laittaa koko pääni kylmään vesisaaviin,jos vähän vilvoittaisi:D Toiset nauttii näin helteistä,mutta mulle ei sovi. Viimeviikon lopulla oli vilpoisempaa ja oli hyvä.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)