Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, heinäkuuta 29, 2010

Torstaipistoja

Kävin torstaisen ristipistomaratonin pariin jo heti aamusta. Mutta enpäs tehnytkään joulukalenteria tällä kertaa, vaan aloitin jotain ihan uutta:


Tästä siis lähdettiin: tyhjästä kangaspalasta, kolmesta eri langasta ja pienestä ristipistomallista. :)

Melko tarkasti neljä tuntia kului pistelypuuhissa, sen jälkeen vietin vielä puolisen tuntia kehystäen valmista työtä:

Music Lover
Tehty: 29.7.2010
Malli: Bits&Piece: "Music Lover"
Suunnittelija: Sandra Sullivan
Kangas: Permin 28 ct pellava "Sandstone"
Langat: DMC 3013, 3031 ja 610
Pistot: Risti-, jälki- ja solmupistoja
Koko: 28x40 pistoa
Viimeistely: 10x10 cm kehykseen
Muuta: Lisäsin ohjeesta poiketen kuusi musiikkiaiheista koristetta


Ensimmäinen kuva on otettu salamalla, tämä ylläoleva ja alapuolella oleva on otettu sitten ilman salamaa. Kehys ja lasi ovat heijastavia, joten tällaisen kuvaaminen on hivenen haastavaa. :)


Jonkin verran tein tahattomia ja tahallisia muutoksia ohjeeseen verrattuna. Suurin muutos lienee noiden kuuden pronssinvärisen metallikoristeen kiinnittäminen. Ohjeessa oli sellainen pronssinvärinen sydän tuossa ristipistosydämen vasemmassa reunassa, mutta koska en omista sellaista sydäntä, päätin kiinnittää siihen tuon kahta kahdeksasosanuottia esittävän pronssisen koristeen. Nuo muut sydämessä olevat nuotit ovat siis pisteltyjä, mutta tuossa L:n yläpuolella oleva nuotti on metallinen. Ja kun tuohon kehykseen sopivat niin hyvin nuo pronssikoristeet, ja tilaa oli tuolla reunoilla, niin kiinnitin loputkin pronssinväriset musiikkiaiheiset koristeeni siihen. Olen saanut nuo koristeet joskus jossain vaihdossa, paketissa on vielä toiset samanmoiset mutta hopeanväriset, jotka säästän johonkin muuhun työhön. :)

Tykkään lopputuloksesta. :) Ja oli kiva pistellä jotain tällaista pientä ja nopeasti valmistuvaa vaihteeksi. :) Aika hyvin kyllä osasin arvioida, kun aavistelin, että tämän saattaisi ehtiä pistellä neljässä tunnissa, ei olisi voinut kyllä paljon täsmällisemmin tuota aikaa veikata. ;)

Ai kiinnostaako muka jotakuta, mitä kuuluu joulukalenterille? ;)


Sille kuuluu ihan hyvää. Jälkipistoja on tehty ensin Leena Lehtolaisen sitten Jane Austinin avustamana, äänikirjoja siis. Reunusta olen jonkin verran aloitellut, ja lintukin on saanut vähän hahmoa.


Tässä pitkästä aikaa vähän kokonaiskuvaa. Reunus tulee tuohon koko hässäkän ympäri, ja varsinkin tuolla yläosassa sillä on aika tavalla kokoa. Saadaan vähän sinistä tähtitaivasta kaiken kruunuksi. :)

Eilen aamupäivällä oli muuten aika hassu yhteensattuma, kun pistelin olohuoneen sohvalla ja laitoin pojille pyörimään jostain iskän mediasoittimesta (en ihan oikeasti tiedä mikä se on, joku musta pömpeli, jossa pojat väittivät olevan Aku Ankkoja) Disneyn ikivanhoja lyhytpiirrettyjä englanniksi. Sieltä tuli jossain vaiheessa "Small One" -niminen lyhytelokuva, joka kertoi pienestä pojasta ja tämän aasista, jonka isä oli määrännyt myytäväksi. Poika ei olisi halunnut myydä aasia esim. teurastajalle tai muille ilkeille ihmisille, mutta viimein yön pimeydessä eräs ystävällinen mies tuli pyytämään pojalta saada ostaa tämän pikku aasin, jotta hänen vaimonsa saisi ratsastaa sillä. Siinä vaiheessa arvasinkin, kuka tämä mies ja hänen vaimonsa olivat, ja tarina päättyi siihen, kun taivaalle syttyi iso kirkas tähti. :) Hassua tässä minusta oli se, että olin paraikaa pistelemässä jälkipistoja tuohon aasiin, joka on ihan samannäköinen kuin se piirretyn Small One. :) Ja samasta aasistahan siinä noin niin kuin periaatteessa olikin kyse. ;)

Toinenkin aasijuttu vielä. :) Nimittäin niiden Disneyn piirrettyjen joukossa oli myös Nalle Puh, se ensimmäinen Disneyn Puh-elokuva, sekin englanniksi. Jossain vaiheessa siinä vietettiin Ihaan syntymäpäiviä, eikä siinä elokuvassa laulettu Ihaalle onnittelulaulua, mutta meidän esikoinen innostui laulamaan: "Happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday to EEYORE..." Siinä vaiheessa minulla loksahti suu auki, sillä tiesin kyllä pojan osaavan laulaa onnittelulaulun englanniksi, mutta oliko hän todellakin ymmärtänyt siitä elokuvasta, että Ihaa on englanniksi Eeyore?! :) Itseasiassa poika itsekin hämmästyi, että hän tiesi tuon. ;)

Kuopus ei taida olla kielimiehiä, sillä joskus yritin opettaa hänet sanomaan "tack så mycket", mutta siihen kuopus tuumasi vain: "Höpöhöpö!" :D

Höpöhöpöt sikseen ja laittamaan noita tenavia nukkumaan! :) Ai niin, päivän asun kuvaus: olen vaatettanut nyt itseni kahdella märällä rätillä, sillä hikisiä rintsikoita en iljennyt enää pitää. Joten toinen märkä rätti on nyt harteillani kolmiohuivina, toisesta märästä rätistä olen taiteillut itselleni rintsikat, kun ei noita viitsi ihan paljaana roikottaa. ;) Jos kelit vielä pysyvät tällaisena, saatan huomenna kokeilla korvata myös pikkarit märällä rätillä, vaippaharson kolmiotaitteluhan onkin jo tuttu juttu... ;)

Kyllä se syksy sieltä onneksi kohta tulee, pihlajanmarjat ovat alkaneet jo punertaa! :) Mukavaa viikon ja heinäkuun loppua! :)

16 kommenttia:

  1. Oi että, tosi kaunis tuo joulukalenteri - siis edelleenkin ;)

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva taulu ja kauniit kehykset .
    Nopeastipa sen valmiiksi pistelit :)

    VastaaPoista
  3. Oletpa nätin pikkutaulun tekaissut, kivoine somisteineen! Tuo joulukalenteri on kyllä ihana, harmi ettei meillä enää tuollaista tarvita (muuten se ei harmita, mutta olisi kiva pistellä...).
    Minulla on sellainen uimapuku, jonka yläosa on toppi, vähän lyhempi vain, niin säilyin hyvin vilpoisana kun jätin sen päälleni aina uintien jälkeen.

    VastaaPoista
  4. Hieno työ, johon tuo kehys sopii mainiosti. Hyvinhän tuo kalenteri on taas edistynyt :)

    VastaaPoista
  5. Voi, onpa hauska musiikkitaulu! Ja tuo kalenteri näyttää kyllä niiiin hyvältä, että alan kohta väsätä itsellekin jotain joulukalenteria, kun se puuttuu kokonaan! (No, saapa nähdä, kunhan uhoan...)
    Kyllä kohta syksyksi kääntyy, kun kurjetkin jo pellolla käyttäytyvät siihen malliin, että reissuvarastoja keräilevät, luulen.
    Tänään on selkeästi parempi päivä, ainakin täällä. Eilen olikin järkyttävää, kun vielä ne Venäjän metsäpalojen pilvet tulivat tänne Tampereen seudulle. Ei meinannut happea riittää hengitettäväksi ollenkaan!

    VastaaPoista
  6. Hei, juu tarkoitin sitä rasiakannen aakkosta. Huomasin kyllä mallin nimen, mutta sitä aloinki kysellä, että mistä hankit sen mallin :) Terävänä olen tänä aamuna, hohhoijakkaa :)

    VastaaPoista
  7. Olet sinä nopea noissa käänteissäsi, siis tarkoitan noita valmiita töitä.

    VastaaPoista
  8. Kyllä kaunis musiikillinen taulu. Tuota joulukalenteria mä edelleen ihastelen. Kyllä siitä tulee upeaakin upeampi,kun on jo nyt!

    VastaaPoista
  9. Upea taulu!
    Meillä nyt helteet sisällä helpottaa - kiitos ilmalämpöpumpun! =)

    VastaaPoista
  10. Kaunis tuo ristipistotaulu :) Ihanat värit :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)