Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, heinäkuuta 30, 2010

Puuhaisa perjantai

On kieltämättä vähän puhti pois juuri nyt. Viime yönä unet jäivät vähäiseksi, sillä olin ehtinyt nukkua ehkä puolisen tuntia, kun kuopus herätti itkullaan - se on tullut näinä kuumina öinä tavaksi - ja kun käytin häntä potalla, niin eipä sen jälkeen tullut minulle uni kuin ehkä joskus puoli viideltä aamulla, ja puoli kahdeksalta kuopus oli valmis päivän touhuihin. Minäkin ihan riemusta kiljuen nousin ylös siivoamaan. ;) Oikeasti tykkään kyllä siivota, mutta ihan pikkuisen pidemmät yöunet olisi ollut kivempi saada siivouspäivän alle. No, ensi yönä toivottavasti sitten nukutaan paremmin. :)

Vaan enpäs tietenkään ole malttanut levätä muutenkaan koko päivänä, sillä heti siivouksen ja lounaan jälkeen lähdimme poikien kanssa hummailemaan kaupungille. ;) Esikoisella oli viimeinen uimakoulupäivä, ja päätimme kuopuksen kanssa mennä myös polskimaan. Ja samalla sitten ajattelin, että lähdetäänkin hyvissä ajoin ja käydään ensin vähän asioilla ennen kuin uimakoulu alkaa. :)


Nyt löytyi persikanvärisiä Samoksia, mistä aion tehdä yhden puseron. :) Meidän omassa Halpa-Hallissa näitä on ollut vain kuusi kerää, ne samat kuusi kerää on siellä ollut oikeasti monta kuukautta, niitä ei ole kukaan ostanut eikä ole tullut myöskään lisää, vaikka usein olen käynyt tarkistamassa. Mutta puseroon tarvitsen 12 kerää eli 600 grammaa. Ajattelin nyt viimein käydä kurkistamassa Limingantullin Halpa-Hallista, olisiko siellä, ja jos ei siellä olisi ollut, niin sitten olisin mennyt seuraavaksi Kärkkäiselle, ja vihoviimeinen vaihtoehto olisi ollut Anttila, jossa kerä maksaa kuitenkin jo peräti 0,54 e enemmän mitä Halppiksessa, jossa on kaupungin edullisin hinta. Onneksi ei tarvinnut tehdä koko kierrosta, vaan tuosta toisesta Halppiksesta löytyi yhdeksän kerää. Loput kolme hain sitten kotimatkalla tuosta lähi-Halppiksesta, joten vaadittavat tarpeet on nyt olemassa. :) Kahteen eri värierään jouduin tyytymään, noin puolet on toista ja puolet toista erää, muttei niissä ainakaan tämänpäiväisessä valaistuksessa huomaa eroa. Puserossa tulee olemaan yläosa neulottu ja helma virkattu, joten voihan sitä sitten varmuudeksi tehdä vaikka sen neulotun osan eri värierällä kuin virkatun, jos sattuisi, että niissä olisi jotain hienoista sävyeroa.

Nyt taitaa olla lankahankinnat taas vähäksi aikaa tehtyinä. :) Ainakaan noissa Novitan poistoväreissä ei ole enää mitään, mitä haluaisin ihan pakosti hamstrata. Siellä Limingantullin Halpa-Hallissa olisi muuten ollut sitä ruskeaa Puro Batikia kuusi kerää, mutten sitten ostanut, kun tulin ostaneeksi sitä huivia varten jo moniväristä. Mutta tiedoksi vain, jos joku tuota ruskeaa vielä kaipailee, että sieltä löytyy, se on nähtävästi varsin suosittu väri. :) Harmi, kun tuo Limingantulli Halpa-Halleineen ja Kärkkäisineen ei ole ikinä minkään minun kulkureittini varrella, niistä yleensä löytää parhaiten havittelemiani lankoja, mutta sinne pitää ihan asiasta tehden lähteä, eikä aina ole sellaiseen niin aikaakaan. Nyt kun liikuin lasten ja vaunujen kanssa, niin tosi näppärää oli istahtaa Citybussiin, joka meni ihan Halpa-Hallin kulmille, kuski tarjoutui jopa pysähtymään lähemmäksikin kauppaa, mutta kun virallinen pysäkki oli vain vajaan 100 metrin päässä, niin sanoin, että ajaa sinne vaan, kyllä me sen verran kävelläänkin. :)

Tänään on siis kävelty jalat puhki, istuttu välillä kuumassa bussissa, pyörähdetty välillä kauppojen kuumuudessa, ja etenkin kirjakaupan jälkeen ulkoilma tuntui jopa vilpoisalta. ;) Ja kun tiesi että kohta pääsee vilvoittelemaan uimahallin lastenaltaaseen, niin jaksoi vähän hikoillakin. Uinnin jälkeen olikin hetken ihan kiva olla, vaikkei ollut rättiä harteilla ;) , mutta kun jätin hiukset märiksi roikkumaan selkää myöten, niin sehän ajoi saman asian. :) Sadettakin tuli, mutta satuttiin aina niiden ajaksi sisätiloihin. Pojat olivat tosi reippaita vaikka joutuivat äidin lanka-asioilla kulkemaan, kuopus kyllä simahti heti uimisen jälkeen rattaisiin ja nukkui autuaan tietämättömänä kaupungin vilskeestä, johon vielä palattiin syömään ennen kuin lopulta huristeltiin bussilla kotiin. Kiva päivä, eikä onneksi enää tarvitse miettiä mistähän saisi persikanväristä Samosta. ;) Miksi se muuten on nimeltään persikanvärinen, koska mun mielestä persikka ei ole tuon värinen...? :)

Kuvassa muuten on lankojen alla esikoisen todistus uimakoulusta. Viime vuodesta parannusta on tullut siinä, että nyt poika osaa jo kelluakin (viime vuonna osasi jo olla pelkäämättä vettä, sukeltaa ja liukua), ja uida osaa myyrää 2 metriä, mutta selkäuinti ei vielä onnistu. Ja kun uimakoulun vaatimuksena on 5 metrin uimataito, niin nähtävästi esikoinen käy tuon alkeisuimakoulun vielä kolmannenkin kerran... ensi vuonna siis sama aika, sama paikka. :)

Unimatti taitaa kutsua piankin... hyvää yötä ja viikonloppua siis! :)

3 kommenttia:

 1. Onnea vain esikoiselle uimakoulutodistuksesta:)

  VastaaPoista
 2. Kivan värisiä lankoja löysit.
  On teillä kuitenkin valinnanvaraa , mistä ostaa. Kouvolassa kaupungilla on ainoastaan Anttila missä myydään lankaa.
  Onhan Korialla Novitan myymälä, joka on auki ympäri vuorokauden. Mutta niinkuin monissa tehtaanmyymälöissä siellä on kalliimpaa kuin kaupoissa.
  Joskus kyllä tekee löytökorista LÖYTÖJÄ.
  Kiva kun käyt minulla kylässä ja viitsit kommentoida. KIITOS :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on alkeisuimakoulun taitovaatimuksena 10 m uinti alkeis(koira)uintia. Jännää miten nuo vaatimukset vaihtelevat. No kolmannella kerralla vasta meilläkin vanhin sen suoritti.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)