Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, heinäkuuta 31, 2010

Heinäkuun raporttia ja elokuun suunnitelmia

Heinäkuussa olen tehnyt lähinnä isompia käsityöprojekteja, joiden valmistuminen siintää jossain tulevaisuudessa, joten valmistuneita ei olekaan nyt niin kovin paljoa.


Heinäkuussa valmistuivat:
 • 2.7. Barbien vaatteet [3 toppia, 2 hametta + sortsit] (neuloen ja vähän virkaten), langankulutus 38 g
 • 3.7. Barbien vaatteet [paita + hame] (neuloen), langankulutus 18 g
 • 3.7. Barbien vaatteet [mekko + poncho] (neuloen ja virkaten, langankulutus 16 g
 • 7.7. Barbien mekko (virkaten), langankulutus 7 g
 • 7.7. Revontuli-huivi (neuloen), langankulutus 193 g
 • 15.7. Sytomyssyt 2 kpl (virkaten), langankulutus 111 g
 • 15.7. Pikkuliina/ikkunakoriste (virkaten), langankulutus 9 g
 • 29.7. Bits&Piece: "Music Lover" (ristipistellen)
Lankaa kului yhteensä 392 g, mikä on toistaiseksi tämän vuoden pienin langankulutussaldo. Mutta kuten sanottua, etenkin loppukuusta on tullut puuhailtua suurempien projektien kimpussa, ja niiden valmistuminen ottaa aikansa. :)

Lankaostosten saldo kompensoi vähän tuota pientä kulutusta. ;) Ostin lankaa heinäkuussa peräti 3,7 kg, mikä on enemmän kuin alkuvuodesta yhteensä. Tänä vuonna olen ostanut kaikkiaan 5,8 kg lankaa, josta siis 2,1 kg tammi-kesäkuussa ja loput heinäkuussa. Voisihan näitä ostoksia vähän tasaisemminkin jakaa... mutta kesälankojen alet ja poistot selittävät kaiken, ja jokaiselle langalle on suunnitelma olemassa. :) Sitäpaitsi jollen olisi ostanut lisää lankaa, niin noin kahden kilon lankavarasto ei olisi riittänyt loppuvuodeksi - todellakin lankavarastoni ehti olla jossain vaiheessa jo alle 2,5 kilon suuruinen, nyt se on taasen noin 5,7 kiloa, mutta melko varmasti ehdin tuon verran vielä vuoden loppuun mennessä neuloakin. :) Tällaista tämä välillä on, toisina kuukausina lankavarasto pienenee parilla kilolla, toisina kuukausina kasvaa reilulla kolmella kilolla, mutta jos vertaa tilanteeseen tämän vuoden alussa, niin ollaan yhä reilusti miinuksilla, ja tästä eteenpäin mitä todennäköisimmin saldo tulee olemaan lähinnä miinusta, voi olla että lankalaatikot kolisevat joulun tienoilla jopa tyhjyyttään. ;)

Lankojen vähäiseen vähenemiseen on pitkälti vaikuttanut myös se, että heinäkuu on kulunut enimmäkseen pistelyjen parissa. Likimainkaan joka päivä en ole ennättänyt pistellä, tuntuu ainakin että olen pistellyt vähemmän mitä olisin halunnut, joten siihen nähden olen ihan hämmentynyt miten paljon sain edistettyä joulukalenteria yhden ainoan kuukauden aikana.
Näistä kahdesta kuvasta näkyy kuukauden pistelyt. En muistanutkaan, että tämä oli heinäkuun 1. päivänä näinkin alkutekijöissään, mutta näin vertailemalla huomaa kättensä jäljen. :) Mutta vielä on paljon tekemistä, ja vain neljä kuukautta siihen, kun tämä olisi tarkoitus ottaa käyttöön. Sen tiedän, että pistelyaikaa ei tule näiden kuukausien aikana olemaan samaan malliin mitä nyt heinäkuussa, ei voi lojua koko päivää sohvalla äänikirjaa kuunnellen ja pistellen ja nousta vain välillä syömään. ;) Joten saapi nähdä miten käy, ehdinkö saada kalenterin ajoissa seinälle ja vieläkö jouluyönä pistelen tuota 25. luukun hahmoa... :) Erikseen pisteltävistä hahmoista on valmiina onneksi jo 15, mutta kymmenen hahmoa tarkoittaa käytännössä kymmentä päivää. Mutta jos nyt elokuussa vielä vapaina hetkinä saisi tätä kalenteria vähän eteenpäin, niin ei tulisi sitten syksymmällä paineita. :) Ristipistoja kun ei oikein viitsi bussissa työmatkoilla pistellä, siellä neule tai virkkaus toimii vähän paremmin. :)

Mitäpäs muita suunnitelmia sitä sitten tekisi elokuulle...? Joulukalenterin edistämisen lisäksi olisi kiva taas saada yksi ristipistotyö tehtyä kokonaan valmiiksi, ja noita pikkumallejahan minulta löytyy kaapeista. Neulepuikoilla olevan tunikan ajattelin tehdä valmiiksi, ja neulottavaan ryijyyn voisi tehdä muutaman palan lisää. Tunikan jälkeen joku toinen isompi neule olisi ihan kiva aloittaa - persikkaa Woolia olisi seuraavana jonossa odottamassa vuoroaan - ja syystakin kaveriksi voisi tehdä asusteet, siihenkin on lankakerä ollut jo tuossa käden ulottuvilla houkutuksena ties kuin kauan, mutta en käsitä miten en vain saa niitä aloitettua. Noissa varmaan riittää elokuuksi jo puuhaa... Sukkiakin tekisi mieli tehdä, mutta sattuneesta syystä taidan siirtää kaikki sukkasuunnitelmat syys-lokakuulle. ;)Ympyrän virkkaaminenkin päättyi, toivottavasti jotain uutta kivaa keksitään pian tilalle. :) Olisi sitten hyvä syy välillä vähän virkata taas. Nytkin olisi kovasti houkututtanut virkata, mutta ei ole ollut oikein virkkauslankoja kaapissa, nythän siellä taas olisi parin viimeaikaisen ostoksen ansiosta, mutta koitan pitää keskeneräisten töiden määrän minimissä.

Eloisaa elokuuta kaikille! :) Minusta elokuu on jo melkein syksyn alkua, kun koulut ja virastot ja päiväkodit ja kaikki palaavat arkeen, ja itsekin aloitan elokuussa jo hyvissä ajoin tulevan lukuvuoden suunnittelut ennen kuin varsinainen opetus alkaa ihan loppukuusta. Jo pelkästään syksyn ajatteleminenkin panee energiavirrat liikkeelle, syksy on aina ollut elämäni parasta aikaa. :) Tuleekohan se elokuun "elo" siitä, että elämä alkaa taas pulputa uudestaan kesän jälkeen? ;) Vai olikos sillä jotain tekemistä elonkorjuun kanssa... :)

14 kommenttia:

 1. On siinä barbit hienoina.
  Tuo revontulihuivi on IHANA, tuota käsityölajia minä en vielä ole tehnytkään.
  Kun se virkkaus nyt vaan viehättää :)

  VastaaPoista
 2. Niin monta kaunista työtä valmiina ja Joulukalenterikin on edistynyt tosi paljon!!! Oon vieläkin tuon työn fani ja JOKA päivityksesi siitä katsonut heti kun oon huomannut..

  VastaaPoista
 3. Tykkään tuosta "Music Lover" -taulusta. Pidän kyllä muistakin, mutta sen nyt päätin ihan mainita :-). Olet saanut paljon aikaiseksi kuukauden aikana.

  Minulla on samankaltaisia fiiliksiä, että elokuu on jo syksyn alkua... Aamutkin ovat enemmän kylmänkosteita ja kaipa minäkin mietin vuoden kulkua "lukukausimielellä" :-), vaikka en opettaja olekaan. Itse olen kevät-kesäihminen (ja joulu tietysti! :-]), mutta olen alkanut tottua syksyyn ja löytänyt siitä jotain hyvääkin :-).

  VastaaPoista
 4. Nuo barbien vaatteet on edelleen hirmusen nättejä. :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä on Barbie saanut hienon uuden puvuston.
  Minustakin tämä loppukesä ja alkusyksy on parasta aikaa vuodessa.

  VastaaPoista
 6. Oletpas ollut ahkera. Ristipistotyö on kaunis, mutta varmaankin aikaavievä.
  Paljon on munullakin suunnitelmia, pienet lapsenlapseni tarvitsevat taas talveksi vaikka mitä.

  VastaaPoista
 7. Ihanat Barbie-vaatteet!
  Kyllä voitit,otin nimittäin kaikki mukaan arvontaan,jotka kävivät blogissani!
  Hyvää päivänjatkoa!

  VastaaPoista
 8. Saat niin paljon aikaan kaikkea...huokaus kun itsekin..
  Kävit kiitos vierailulla niin bambumetsä-sukat ne on:) Teet ne kyllä nopsaa kun aloitat!

  VastaaPoista
 9. Vai energiaa! Ja vielä oikein virtanaan! Näkis vaan. Ei se ainakaan vielä oo tuntunu tulevan. Täytyy alkaa kuulostelemaan.
  Jaa. Sen verran on tainnu jo tulla, et olen kaivanu yli vuoden tauon jälkeen ristipistot esiin! Otan vaihekuvan vasta, kun näkyy oikeesti jotain muutosta edelliseen. :D

  VastaaPoista
 10. Tosi hienoja töitä! Varsinkin tuo ikkunakoriste! Oletkos kovettanut sen jollain, vai pingottanut renkaaseen?

  VastaaPoista
 11. Hei taas ja kiitos vastakommentista! Ja pitipähän vielä edelliseen lisätä, että mukavaa kun joku muukin tekee ristipistoja! Tuntuu välillä siltä, että kirjonta jos mikä ei tosiaan ole "muodikasta" ja "nuorekasta"! Ja noi tuossa sinun sivupalkissa toivelistalla olevat Couleur d'Etoile työt olivat aivan ihania! Oli pakko kurkistaa millaisia ne ovat! Käsitän vallan hyvin miksi niitä halajat! =)

  VastaaPoista
 12. Paljon olet saanut aikaisekai. Joulukalenterikin on edistynyt tosi hurjasti.

  VastaaPoista
 13. Ihania Barbien vaatteita.
  Tyttäreni myös vaatettaan Barbieta
  http://www.thebdoll.com/gallery/index.php?cat=10178

  Revontuli-huivi on ehdoton suosikkini. Kunpa joskus saisin sellaisen.

  VastaaPoista
 14. Oletpa ollut ahkera. Nuo barbien vaatteet on varmaan mieluisia pikkuäideille.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)