Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, heinäkuuta 10, 2010

Karvareuhka

Maanantainahan hurahdin ostamaan 1,2 kiloa paljettipitoista karvalankaa. Siitä on tulossa todennäköisesti sellainen pitemmän tähtäimen projekti, eli sitä voisi työstää ns. välityönä, tai pitää käsilaukussa kuljetettavana neuleena. Nimittäin se, mitä niistä langoista aion tehdä, tulee koostumaan tällaisista palasista:


Tilkkutyö siis. :) Periaatteena minulla on, että teen tilkut vaakatilkkutyyliin eli kulmasta kulmaan. Jatkan niin kauan kuin kerää riittää ja sitten vaihdan toiseen kerään ja alan kaventaa. Yksi tilkku painaa siis noin 100 grammaa, kun se sisältää kaksi 50 gramman kerää (tosin kerästä jää aina vähän ylimääräistä). Kokoa yhdellä tilkulla on n. 37x37 cm. Keriä ostin 24 kpl, eli saan 12 tilkkua. Ostaessani minulla ei ollut aavistustakaan, miten tuo lanka riittää, mutta luultavasti tästä tulee ihan sopivankokoinen juttu. :) Aluksi suunnittelin, että teen tästä sellaisen yhden ison jutskan (näillä mitoilla siitä tulisi 111x148 cm), mutta olen harkinnut myös, että josko tekisin vaikka kaksi jutskaa (esim. 111x111 cm ja toinen 37x111 cm), tai vaikka kolme jutskaa (esim. kaksi 37x111 cm ja yksi 74x111 cm). No, aika näyttää, miten nuo sommittelen... :) Sen on joka tapauksessa tiedossa, millaiset väriyhdistelmät noihin tilkkuihin tulee - keriähän on siis oranssi, vihreä, keltainen, sininen ja vaaleansininen - ja kun ne ovat valmiita, aletaan sitten miettimään, tuleeko näistä yksi, kaksi vai kolme pientä karvareuhkaa. ;)


Ja ne langan sisältämät paljetit olen sullonut nurjalle puolelle... ;) Muutenhan näitä tekisi hetkessä, mutta paljettien sijoittaminen nurjalle puolelle vie oman aikansa, työntelen jälkikäteen nurjalle ne, mitkä ovat neuloessa sattuneet oikealle puolelle jäämään. Noita paljetteja on muuten ihan epämääräisesti tuossa langassa, esim. oranssissa kerässä oli yhtäkkiä monien kymmenien metrien pätkä, jossa ei ollut ainoatakaan paljettia (se näkyy tuossa aika lähellä neliön puoliväliä), ja sitten saattoi yhteen silmukkaan tulla neljäkin paljettia kerralla... Joten syystäkin nämä on paras jättää piiloon. ;) Ajattelin vain kertoa, että jos joku aikoo näitä halpoja euron karvalankakeriä hamstrata Tokmannilta, niin nämä ovat todellakin hintansa tasoisia. ;) Mutta eiköhän näistä saa vielä kivan lopputuloksen... :)

Muutama onnistuikin jo kommenteissa aiemmin arvaamaan, mitä olen tekemässä... jokohan kaikki muutkin arvaavat? ;)

Viikonlopun jatkoja! :)

8 kommenttia:

 1. Oliskos tulossa torkkupeitto ?
  Nuo paljetit kyllä hieman hämää, tulisiko sittenkään.
  Minusta revontulihuivisi on kaunis. Muutama huivi minullakin on lähinnä lämmittänyt kaapin hyllyä.

  VastaaPoista
 2. Ryijyhän tulee--kiva nähdä miten se jatkossa etenee. Minä tilaan ensiviikolla ison ryijypaketin ja tarkoitus on tehdä ensi talven aikana iso ryijy meidän makkariin. Mallinkin olen jo valinnut.

  VastaaPoista
 3. Hmm... jään mielenkiinnolla seuraamaan tuleekohan tästä ryijy.
  Katselin eilen meidän Robin Hoodissa näitä samoja lankoja, euron kipale myös. Jätin kyllä ne sinne hyllyyn. Muistin tämän blogin niitä siinä pyöritellessäni :)

  VastaaPoista
 4. Mä luulen,että torkkupeitto tulee tai joku muu peite tai joku seinälle. Mielenkiintoinen projekti.

  VastaaPoista
 5. Mä epäilen seinävaatetta koska muistaakseni teidän sisustuksessa on samoja värejä :)

  VastaaPoista
 6. Ihan selvästi ryijy tulossa. Värit kyllä osuvat nappiin!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)