Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, heinäkuuta 16, 2010

Jämälangasta virkattua

Oli sellainen 120 gramman jämälankakerä, jolle piti keksiä jotain. 120 grammaa on tietysti aika paljon lankaa, mutta tässä tapauksessa se tosiaan oli jämälankaa, koska alunperin sitä oli 600 grammaa, josta ei kaikki mennyt siihen tunikaan, mihin oli tarkoitettu. Puseron ylijäämistä oli jo tehty isännälle pipo, ja loputkin jämät halusin saada johonkin kulumaan. Tässä tulosta:

Sytomyssyt 2 kpl
Tehty ajalla: 12.-15.7.2010
Lanka: Novita Kotiväki harmaa (476) kaksinkertaisena
Langankulutus: 111 g yhteensä
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Molempien ympärys n. 54 cm
Muuta: Vien OYSiin joskus. Toisessa myssyssä kiinnitetty hakaneulalla kukkanen, joka on tehty kukkaloomi/rosee/kukkapitsikehikkolaitteella.

Pikkuliina/ikkunakoriste
Tehty: 15.7.2010
Malli: Novita Kesä 2010 nro 84
Suunnittelija: Minna Metsänen
Lanka: Novita Kotiväki harmaa (476)
Langankulutus: 9 g
Virkkuukoukku: 2 mm
Koko: Halkaisija 13 cm
Muuta: Tärkkäsin valmiilla tärkillä ja ripustin parvekkeen oveen.

Jämälangathan saa nopeasti kulumaan, kun laittaa langan kaksinkertaisena koukulle. Tosin kahdesta päästä kerää ei aina lanka juokse sutjakasti, ja myssyjä tehdessä taisi aika mennä enemmän solmujen selvittämiseen kuin itse virkkaamiseen. No, valmista tuli ja melkein koko jämäkerä saatiin kulumaan kahteen myssyyn. :)

Sitten piti keksiä vielä jotain muuta lopusta kymmenestä grammasta. Ensin ajattelin tehdä jonkin pikkukorin, ja muistin Kesä-Novitassa olleen ohjeen, mutta totesin ettei lanka riitä siihen, joten virkkasin pienen liinan, joka on sama ohje kuin siinä korissa, mutta siitä tehdään vain kahdeksan ensimmäistä kerrosta. Siihen lanka riitti, ja vielä jäi jokunen metri jäljelle, että sain toiseen sytomyssyyn tehtyä tällaisen:


Tämän pyörittelin kukkaloomi-/rosee-/pitsikehikko-/mikä-lie-laitteella ja kiinnitin hakaneulalla myssyyn. Toinen myssy jäi ilman koristetta, mutta eiköhän sillekin löydy käyttäjä OYSin potilaiden joukosta, kaikissa myssyissähän ei kukkasta tarvitse ollakaan. :) Vien myssyt OYSiin, kunhan seuraavan kerran siellä päin liikun.


Pikkuliinan kun sain valmiiksi, niin pyörittelin sitä vähän aikaa käsissäni ja tuumasin, että nätti liina, mutta mitä ihmettä minä tällaisella teen. :) No, kun sitten kastelin liinan ja oikaisin muotoonsa, muistin yhtäkkiä yhden viimetalvisen puhelinkeskustelun ystäväni kanssa, hän kun soitti minulle ja kysyi sokeritärkin ohjetta. Minä en osannut ohjetta antaa, mutta kävi ilmi, että hänen äitinsä oli aikeissa tärkätä pieniä liinoja ikkunakoristetarkoitukseen. Taittiinpa ystäväni kanssa puhelimessa ehtiä suunnitella paljon muutakin, mitä kaikkea sitä voisikaan tärkätä. :) Eli tätä ystävääni minä sitten ajattelin, kun kävin hakemassa kaapista tärkkipullon (mulla kun sattuu olemaan ihan valmista tärkkiä, niin en viitsinyt alkaa sokeritärkkiä tekemään), ja kohtapa oli sitten parvekkeen ovessa tällainen ikkunakoriste. Aiemmassa kuvassa näkyy paremmin koristeen kuviot, tässä näkyy paremmin väri - vastavaloon kuvaaminen on vaikeaa...


Saanpas nämäkin tähän virkkaustempaukseen mukaan! :)

Taas on yksi jämäkerä vähemmän kaapissa. :) Näihin kuviin, näihin tunnelmiin... hyvää viikonloppua! ;)

7 kommenttia:

 1. Noinpa sait yhden jämäkerän kulutettua ja kaksi ihmistä saa myssyn ja sinulle itsellesi jäi vielä ikkunakoriste! Kiva idea tehdä tuommoinen kukkakoriste! Minullakin on joku kukantekohärpäke vuosikymmenten takaa, pitäisi kokeilla, millaisia kukkaisia sillä saa. ;D

  VastaaPoista
 2. Kyllä se ristipistotyö on just siitä lehdestä, tein siitä mallista puolet, joskus teen toisen tyynyn toisesta puolikkaasta.
  Sulla oli kiva matka lasten kanssa Itä-Suomeen!

  VastaaPoista
 3. Kiva pitsikuvio! Itse käytän kaikkia pikkuliinoja tabletteina, lasinalustoina tai muuten vain osana kattausta. Ideasi tärkkäämisestä ja ikkunakoristeesta on kyllä mainio.

  VastaaPoista
 4. Seisoneiden lankojen kuluttaminen on kyllä piristävää!
  Pitäisköhän ostaa tommosen kukantekolaite. Nyt on ollu paljo ohjeita, joissa on yhdistelty sitä ja virkkausta. Senhän vois upottaa vaikka keskelle neuletta.
  Sytomyssyjä ei oo koskaan liikaa. Hyvä, hyvä.
  Ennen käytin paljo sokeritärkkäystä. MIhin lie unohtunu. Sillä saa kivasti ryhtiä liinoihin. Jotain koreja/ vatejakin on tullu joskus tehtyä.

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Pitkästä aikaa kerkesin lukemaan/katselemaan blogeja ja täältähän löyty aivan ihania töitä:Revontuli huivi on ihana, ikkunakoriste kiva ja paljon barbin vaatteita ja syto myssyjä. Olet kyllä ahkera tekijä! Luin raanuistakin ja kirppareilla olen nähnyt ryijyjäkin, pienet on vielä helppo puhdistaa ja jos on villaa niin nehän puhistuu pakkasessakin.
  Sirpa

  VastaaPoista
 6. Taas olet ollut ahkerana. Tuo ovikoriste on kiva, nappaan idean mukaani.
  Laitoin sinulle haasteen blogiini.

  VastaaPoista
 7. Hih! Ei muuta kuin lisää juttuja tärkkäämään:)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)