Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, kesäkuuta 27, 2010

Pyhäaamun pistojen ääreltä

Arjen jälkeen koittaa aina sunnuntai, niin tänäänkin. Nyt onkin niin ihanan vilpoisan oloista, että voisi pitkästä aikaa lähteä reippailemaan ulos, onhan tässä monta päivää paettukin kuumuutta sisätiloihin. Vaan on siitä ollut paljon hyötyäkin:


Tästä työstä puuttuu enää jälkipistot. :) Minusta on mukava ottaa ristipistotöistä kuva ennen jälkipistojen aloittamista, jotta voi sitten verrata, miten ne jälkipistot saavat ihmeitä aikaan. :) Etenkin tällaisissa töissä, joissa niitä jälkipistoja on paljon. Jälkipistot ovat kyllä kaikkein hauskinta ristipistotöissä - toivottavasti näette vielä tämän päivän puolella, miten tämäkin työ muuttuu ihan eri näköiseksi. :)

Jännän jutun muuten huomasin tässä työssä, nimittäin sen miten väriin vaikuttaa paljon se, missä ympäristössä se on. En tiedä, huomaako sitä tästä kuvasta, mutta livenä sen näkee: kukkien keskellä oleva keltainen ja ruskean kissan vatsan keltainen on tehty samalla sävyllä, ja kukissa se keltainen näyttää oikein kirkkaalta sitruunankeltaiselta, kun ympärillä on hentoa vaaleanpunaista, mutta kissan vatsassa sama keltainen näyttää paljon ruskeammalta, vähän kuin maitokahvilta, kun ympärilläkin on ruskeaa. Piti oikein tarkistaa, että kyllä minä kuitenkin olen samaa lankaa käyttänyt molemmissa. :)

Saman huomasin silloin aikoinaan värianalyysissa käydessäni, että värit näyttävät muiden värien rinnalla ihan erilaiselta; minunkin ihoni näyttää oikeiden värien rinnalla terveeltä ja raikkaalta, mutta väärien värien rinnalla kalpealta, punakalta, keltaiselta tai harmaalta. ;) Värillä ja etenkin sen sävyllä on siis väliä! :) Tässä ristipistotyössä on kyllä ihanat värit, vaikka jossain vaiheessa kun tämä oli enemmän keskeneräinen, tuntui välillä että nyt on kyllä pakkaukseen livahtanut ihan vääriä lankoja. Mutta kun tuli toisenvärisiä pistoja ympärille, niin tämä alkoikin näyttää taas ihan hyvältä, ja jälkipistot muuttanevat ilmettä vieläkin. Jälkipistot muuten tehdään ruskealla; se perinteinen musta olisikin aivan liian kova näin hempeässä työssä. :) Täytyy siis jo tässä vaiheessa todeta, että tämän mallin suunnittelija ja valmistaja ovat värien ammattilaisia! :)

Mutta nytpä taidan laittaa pojat lähtövalmiiksi, ja lähdetään lenkille! :) Onkohan tänään muuten kirpparit auki, alkoi tehdä mieli päästä vähän penkomaan... tai jos ei tänään niin sitten vaikka huomenna. :)

Pirteää pyhäpäivää! :)

5 kommenttia:

 1. Minä taas en tykkää jälkipistojen tekemisestä yhtään, minulla tulee sellaisia huolimattoman näköisiä:(
  Rippijuhlien alkamista täällä odotellaan, on vasta iltapäivällä konfirmaatio.

  VastaaPoista
 2. Minustakin jälkipistot kruunaavat työn ja niitä on oikein hauska tehdä.

  VastaaPoista
 3. Tuo töiden viimeistelyvaihe on herkullista, malli saa lopullisen muotonsa.

  Meillä on ollut lähes aurinkoinen juhannus, vettä ei ole satanut pisaraakaan. Nyt on kyllä vähän vilpoista ulkona, täällä rannikolla puhaltelee nuo viileät merituulet...

  Katselin huuli pyöreänä noita hama-töitä tuolla alempana!!! En ole edes tajunnut miten upeita töitä niillä voi tehdä, on sinulla tavattoman taitava mies!!!

  Raanut ovat jotenkin niin kauniita, minulla on yksi itse kutomani ja tykkään myös. Niistä tulee niin lämmin tunnelma!

  Mukavaa pyhää ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Voiko olla mahtavampaa tunnetta, kun katellessa valmistamaansa ristipistotyötä?! Näkispä sen päivän vielä joskus tääläkin... En tiiä miksi ihailen niin kovasti aina noita ristipistojuttuja, vaikka ne on minulle niin tervasia, kun olla ja voi.
  Aivan mahtavan upeat hamahelmityöt teillä!!! Tehän ootte käsityötaitajia kaikki!
  Ja raanu sopii hienosti teidän sisustukseen. Siihenhän voi muokata värejä mieleisikseen useitakin. Tarkotan ympäristöönsä.

  VastaaPoista
 5. Kaunis,niin ihana tästäkin työstä tulee! sen olen itsekin huomannut,että jälkipistot saavat ihmeitä aikaan. sitten vasta tulee kaunis kokonaisuus esille.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)