Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, toukokuuta 23, 2010

Konttikirjaiset

Sainpas tässä helluntaipäivän aikana yhden sukkaparin valmiiksi. Nämäkin ovat lähdössä meiltä eteenpäin pikapuoliin, joten enpäs turise näistä sen kummempia, väläyttelen vain kuvasia:

Konttisukat
Tehty ajalla: 15.-23.5.2010
Malli: SK 2/2004 + omaa sovellusta
Lanka: Novita 7 veljestä farkunsininen (160) ja metsänvihreä (391)
Langankulutus: 220 g
Puikot: 2,5 mm varressa, 3 mm terässä
Koko: Miehen
Muuta: Lahjaksi menee


Näitä tuli tahkottua pitkään jos vertaa siihen, miten pikaisesti sukat yleensä tekee. Ensinnäkin ensimmäisen sukan varsi meni kertaalleen purkuun, kun ohjeen mukaisella silmukkamäärällä varresta tuli liian löysä. Aloitin siis näitä tekemään viikko sitten lauantai-iltana, maanantaina purin kahden päivän aikana tehdyn varren ja aloitin uudelleen maanantai-iltana. Eli eihän näiden tekoon sit lopulta mennyt kuin vajaa viikko. Kontinkuvion neulominen on aika hidasta, mutta loppujen lopuksi sitten kun olin molemmista sukista saanut sen osuuden valmiiksi (tein sukkia rinnakkain kaksilla puikoilla, jotta pystyin paremmin arvioimaan langan riittävyyden), niin loppuhan olikin sitten aika tylsää. Vaikkakin nopeaa, nimittäin eilen aamulla vielä tikuttelin toisen sukan kontinkuvasia ja ensimmäisestä sukasta aloittelin kantapäätä eilen iltapäivällä puistossa, eli teräosat tuli tehtyä molemmista sukista alle vuorokaudessa. ;) Onneksi isännällä oli eilen illalla dvd:ssä pyörimässä entinen ihastukseni Leonardo DiCaprio (se oli söpö silloin joskus Titanicin aikaan ;) ), joten siinähän seuraa pitäessäni ne sukanterät melkein valmistuivat, niitä kun pystyi puolipimeässäkin tikuttelemaan. :)


Kuvien otto oli vähän hankalaa, kun aurinko paahtoi tänäänkin täydeltä terältä. Kaksi ylempää kuvaa on otettu salaman kanssa, nämä loput sitten ilman salamaa, eli värit lienevät näissä todellisemmat, mutta sitten on tuo tyhmä aurinko tuossa läiskittämässä sukkia...


Mallinukkena toimii meidän isäntä - kiitoksia vain mallina toimimisesta! - vaikka sukat menevätkin toisaalle. Olettaisin ja toivoisin kuitenkin, että sukkien saajan jalat ovat edes likimain samaa kokoa kuin isännällä, itse asiassa minulla ei ole hajuakaan saajan jalan koosta, koska minulla ei ole tapana tirkistellä ihmisten kengännumeroita, mutta eiköhän nämä suunnilleen passaa. :)


Nää näyttää ihan hassuilta tälleen ilman täytettä, mutta sitten ihan hyvännäköisiltä, kun niihin laittaa jalat sisälle. Toivottavasti saaja sovittaa näitä jalkaansa ennen kuin nauraa näiden hassulle muodolle ja nakkaa pesään. ;)

No näemmä tuli tätä turinaa ja tarinaa sittenkin. :) En minä muuten, mutta kun nämä sormet haluavat näpytellä...

Kiva, kun olette taas kommentoineet, vaikka mulla on taas viime päivät menneet mieluummin kontinkuvasia vääntäessä kuin tänne näpytellessä. Hauskaa helluntaipäivän illanjatkoa! :)

18 kommenttia:

  1. Poikkean aina välillä, mutta kommentointi tuppaa jäämään.
    Hienot sukkaset, kiva väritys.

    VastaaPoista
  2. Ihanat sukat!
    Hyvää illanjatkoa!

    VastaaPoista
  3. Hienot sukat! Mullakin on sattumalta puikoilla pitkävartiset konttisukat-tosin vihreävalkoiset. Teen niitä Roiston veljelle lahjaksi kun hän juhanuksena tayttää 50.

    VastaaPoista
  4. On ne komiat :)
    Hmmmm...tuolleenhan vois tehdä naistenkin sukat ja vois tulla aika makeetkin.
    Ja nyt se helle loppui meiltä jo tänään... IHANAA!

    VastaaPoista
  5. Hienot sukat. Tuo konttineule kiinnostaa kovasti ja ehkä rohkenen sitä joskus kokeilla. Ei liene vaikeaa vaikka onkin hidasta.

    Se on sitten hassua kun joku nuoruuden ihanuus (tässä se Leonardo) tuntuu sitten myöhemmällä iällä aika kammottavalta. Tai siis minusta ainakin. Joskus oikein nolottaa kun on pitänyt nuorena jotain tyyppiä tosi ihanana tai coolina tai jotain ja nyt se tuntuu ihan superjuntilta tai muuten ällöttävältä :D Minulle tulee mieleen nuoruusvuosien kova jätkä Mel Gibson ;) Vaan olihan se silloin.

    VastaaPoista
  6. Komeat on sukat ja tuossa alempana aivan syötävän suloinen mansikka myssy! :)

    VastaaPoista
  7. Hienot sukat, kyllä tuollaiset kelpaa jalkaansa vetäistä!

    VastaaPoista
  8. Onpas jännät sukat, minä en ole tuohon tekniikkaan aiemmin törmännytkään. Hyvältä näyttävät!

    Muiden blogien seuraamisessa on vähän se "vika", että aina alkaa tunkea omalle "tuotakin olisi kiva kokeilla" -listalle uusia tulokkaita. Eihän näitä kerkeä herttinen kuunaan kaikkia kokeilla mitenkään!

    VastaaPoista
  9. Hyväsäärinen malli, onnittelut ;D,
    ei kun piti sanomani, että tosi kauniit sukat! Ihanan pitkä varsi niissä.

    VastaaPoista
  10. Nää on kyllä ihan mielettömät! Pakko varmaan opetella tuota konttia tekemään, noi ois ihan sen näköset että saisin meiän iskällekin jotain muuta villasukkamallia ku tavanperus..

    VastaaPoista
  11. Hei! Anteeksi kommentointi vanhaanp postaukseen, mutta miten tuo viimeinen kerros onnistuu? Olen tekemässä pipoa samasta kuviosta enkä yhtään hahmota kuinka se viimeinen puolikkaiden ruutujen kerros pitäisi aloittaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen verran vanhasta käsityöstä on kyllä nyt kyse, etten muista ulkoa, miten tällaiset tehdään (en ole toisia tämän jälkeen tehnyt), mutta ohje sattui olemaan tallessa. Kirjoitan sen ohjeen tähän, jos se sinua vähän auttaisi:

      Neulo viimeinen "ruuturivi" mustalla siten, että kerrokselle muodostuu kolmiot kuten aloitusreunassa. Poimi uudet silmukat edellisen ruuturivin reunasta ja neulo kavennettava reuna kuten edellä. Jätä neliön toiseen laitaan neulomatta aina yksi uusi silmukka jokaisella kerroksella (= lyhennetyt kerrokset). Näin saat suoran reunan sukan suuhun.

      Jos ei ohje tuosta avautunut, niin lainaa kirjastosta Suuri Käsityö -lehti 2/2004, siitä olen ohjeen sukkiin ottanut.

      Poista
  12. Hei,
    Pakko kommentoida tätä yli 10v vanhaa julkaisua. Aivan ihanat sukat ja olisin enemmän kuin kiitollinen jos pystyisit minulle vastaamaan miten teit tuon viimeisen ruuturivin eli nuo viimiset kolmiot?? Olen yrittänyt saada neuvoa joka paikasta ja en ymmärrä Novitan ohjeesta yhtään mitään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, en voi muistaa noin vanhaa asiaa. Ohje on Suuri Käsityö 2/2004, se voi löytyä kirjastosta. Samaa asiaa on kysynyt tuossa ylempänä toinenkin, joten katsotko siitä vastauksen?

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)