Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, huhtikuuta 21, 2010

Löytö

Tehtiin tänään koko perheen retki kierrätyskeskukseen. Meiltähän on sinne vain parisataa metriä matkaa, joten siellä kyllä tulee useinkin käytyä, isäntä taitaa käydä melkein joka päivä. Tänäänkin hän kävi siellä ensin itseksensä ja löysi pari huonekalua, joista jätti meille varauksen, ja niitä me sitten lähdettiin koko porukalla katsomaan. Tultiin kuitenkin yhdessä siihen tulokseen, ettei ne olekaan sitä mitä etsimme, joten ne jäivät sinne sitten muiden noukittavaksi. :) Eipä tuosta olekaan kuin pari viikkoa, kun kärräsimme sieltä "maitokärryillä" sohvan kotiin - oltiin kyllä melkoinen näky. ;) Isäntä veti kärryjä ja niillä keikkuvaa sohvaa, ja minä ja itkevä kuopus tallustettiin perässä; kuopus itki sitä, kun hän olisi halunnut vetää sen sohvan kotiin "ITE!" ;) (onko meidän perheessä kenties jollakin ilmenemässä vähän omaa tahtoa?)

Tällä kertaa ei kuitenkaan saatu siis uusia mööpeleitä, mutta pitihän siellä sitten kierros tehdä, kun sinne asti (heh :D) oltiin päästy. Ja löytyi jotain pienempää:


Tämä virkkauskirja on kyllä tuttu näky kirjaston hyllyiltä, vaan eipä ole koskaan ollut minulla lainassa. On kyllä tosi vanha kirja - tai no, tehty minun syntymävuonna, ja minähän nyt en ole suinkaan vanha, joten ei tämä kirja taida sittenkään olla niin kovin vanha. ;) 70-luvun lopulta kuitenkin. :) Ja kun hintaa oli vain pari euroa, ja kirja oli tosi hyvässä kunnossa - ainoastaan yksi sivu oli irrallaan välissä - niin ostin pois. :) Tässäpä vähän muutamia herkkupaloja, mitä kirjan sivuilta bongasin:


Löytyy siis ihan virkkauksen perustekniikoiden opastus ja vähän harvinaisempiakin tekniikoita - myös joitakin minullekin uusia juttuja, vaikka mukamas olen kokeillut kaiken mahdollisen virkkaamisesta. ;) Sitten noita pieniä virkkausmalleja ja vähän isompia. Onhan nuo vaatemallit ainakin aika "retroja", mutta pienet kuviot ovat kyllä ihan ajattomia. :)

Tänään en ole virkannut, vaan ainoastaan neulonut ja ristipistellyt. Huomenna taitaa kuitenkin olla taas virkkuukoukkupäivä. Ehkä tästä kirjasta löytyy jo seuraavaan virkkuutyöhön jotain ideaa... ;)

Mukavaa loppuviikkoa! :) Kiva, kun jaksatte täällä vierailla ja kommentoida! :)

19 kommenttia:

 1. Hei vau, mahtilöytö! Mieki haluun! Siis aivan ihania virkkausmalleja, erityisesti nuo tilkut, tai mitä ne nyt on..palasia? Joka tapauksessa. Miun pitäs virkata enemmän.

  VastaaPoista
 2. En ole tuota kirjaa nähnyt aikaisemmin,huomenna tulee kirjastonreissu.Minulla on nyt virkkauskausi alkanut!

  VastaaPoista
 3. Minulla on tuo kirja, se löytyi josku vuosia sitten kirpparilta. Käytin sitä ahkerasti, kun tein tekstiilityön sivuainetta opinnoissa; siinä oli paljon kivoja selkeitä opetuskäyttöön sopivia malleja. Hyvä, että palautit tuon kirjan mieleeni, olen nimittäin etsinyt perjantaiksi töihin muutamia helppoja virkattuja kukkasia, täytyy siis ottaa tuo kirja taas esiin.

  VastaaPoista
 4. Tuo on kyllä aarre. Harmittaa, että meidän lähikirppari muutti kauemmas, ei sinne asti oikein tule lähdettyä, jollei ole muuta asiaa. Melko lähelle avattiin kyllä toinen ja taitaakin olla, että menen tänään käymään siellä, nyt kun sinäkin tuosta löydöstäsi täällä hehkutit. Eli se on sitten sun syytä, jos minäkin löydän jotain mitä on Ihan Pakko ostaa :D

  VastaaPoista
 5. Minunkin pitää etsiä tuo kirja esille, sillä olen sitä mieltä, että se on jossain varastoissani.

  VastaaPoista
 6. Minulla on myös tuo kirja. Äiti oli varmaan silloin 70-luvulla ostanut sen ja minä nappasin sen pari vuotta sitten itselleni.

  VastaaPoista
 7. Mekin käydään siinä kiertsarilla aina Oulussa käydessä. Viimeksi ostin Leviksen farkut, maksoivat hurjat 20 senttiä, ja läjän miesten paitoja joista syntyy unihousuja. Täytyykin alkaa kurkkimaan sitä kirjahyllyä, jos sieltä tuommoisia aarteita saattaa löytää!

  VastaaPoista
 8. Oi vitsit, itse ihastuin etenkin noihin päälle virkattuihin silmukoihin. Heti iski silmään, että onpas jännän näköinen.

  Monessa blogissa näkynyt viime aikoina aivan ihania sukkakirjoja ja nyt täälläkin ihana kirppislöytö. Täytynee alkaa pitää silmänsä auki, sen verran upeita ovat olleet.

  Paljon olet myös viime aikoina saanut aikaiseksi käsityörintamalla, etenkin tuohon sytokampanjaan olet skarpannut! Se on hyvä. Meillä isoäiti sairasti syövän viitisen vuotta sitten ja menetti tosiaan kaikki hiuksensa. Äiti virkkasi sinä kesänä perinteisille kesäjuhlille kaikille osallistujille samantyyppiset myssyt kuin isoäidillekin :) Mummoni saikin terveen paperit noin vuosi sitten eli ryhmähengellä :)

  VastaaPoista
 9. Vau millasen kirjan oot löytänyt, tuollahan on vaikka mitä! Varsinkin nuo värikkäät aaltokuviot ja erilaiset virkatut neliöt/palaset on hienoja :)

  VastaaPoista
 10. Vau mikä löytö! Niin kauniit kuvat ja varmasti teet taas jotakin upea!

  VastaaPoista
 11. Meni viesti väärän "lokeroon" eli hyvä löytö tuo kirja! Kivoja virkkauksia ja kivoja kukkaohjeet käyvät vaikka sytomyssihin koristeeksi.<3

  VastaaPoista
 12. On upea löytö. Ihan aarre. Tästä sainkin kimmokkeen suunnata kirpparille.
  Kirjasta saat varmaankin kaikkea ihanaa, vinkkejä ja ideoita. Odotellaan jännityneenä mitä sieltä kirjasta kumpuaa.

  VastaaPoista
 13. Onpa tosi löytö! Ihana!:) Olis tarttunut minullekin heti mukaan. Näyttää olevan hyvät kuvat ja kivoja ohjeita. Näin myssyilyaikana pisti silmääni nuo kukat, jotka sopisivat myssyäkin somistamaan. ;D

  VastaaPoista
 14. Tosi hyvä löytö. Tuo kirjahan on oikein mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
 15. Kerrassan upea kirja. Muhun kolahtivat aivan erityisesti nuo kolmannen kuvan suunnikkaat.
  Kauniit värikuvat tuon ajan kirjassa.

  VastaaPoista
 16. Älyttömän ihana kirja, mä olen omani ostanut joskus Huutonetistä, ja tykkään kauheasti katsella kuvia ja inspiroitua, vaikken mikään virkkausihme olekaan. ;o))

  Muuten olen tuolla Kierrätyskeskuksessa käynyt pari kertaa, mutta minusta se on kamala paikka. Hattua nostan niille jotka jaksaa penkoa ja tehdä löytöjä!

  VastaaPoista
 17. Vau, noin selkeästä kirjasta jopa minä voisin ymmärtää jotain virkkauksesta! :D Tosi löytö.

  Kierrätyskeskukset ja kirpparit ovat loistopaikkoja. Jos reissussakin löydämme kirpparin, yleensä käymme - varsinkin vieraalla paikkakunnalla voi tehdä vaikka mitä löytöjä.

  VastaaPoista
 18. Oi, todella mainion oloinen kirja!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)