Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, huhtikuuta 03, 2010

Lankalauantai :)

Mun lankapaastoni on nyt virallisesti päättynyt, tarkoitushan oli pitäytyä lankaostoksista koko paastonajan eli tuhkakeskiviikosta pitkäperjantaihin. Tänään olisin taas saanut ostaa lankaa, ja jopa pyörähdin lankahyllyjen välissä, mutten kokenut juuri nyt tarvitsevani mitään. :) Viikko sitten järjestelin juuri lankalaatikkoni, ja nyt lankani mahtuvat kirjoituspöydän kaappiin kahteen pieneen koriin, ja työn alla olevaan virkkaukseen/neuleeseen varatut langat ovat sitten käsityökorissani tässä työpöydällä, ja se kori on totisesti vajaa. ;) Tuntuu mukavalta, kun lankoja ei enää pursuile joka paikassa, ja haluaisin edelleenkin mieluummin pienentää lankamäärääni kuin kasvattaa sitä valtavaksi. Joten jatkossa ostan vain tarpeeseen - kuten olen kyllä tähänkin saakka tehnyt ;) - mutta toki sitten lankatarjouksiin voi tarttua harkinnan mukaan. Joten lankojen ostamattomuus jatkuu vielä pääsiäisen ylikin, nähtäväksi jää kuinka pitkään. :) Mitään varsinaista pakkolakkoa ei kuitenkaan enää ole. :)


Nämä kukat vilahtelivat jo edellisessä postauksessa, mutta laitanpa vielä tähänkin pari kuvaa, kun on näin harvinainen tapaus kyseessä, että meillä on eläviä kukkia - huovutetut ikikukat vilkkuvat tuossa elävän kimpun taustalla. :) Minähän en ikinä osta kotiin kukkia tai kasveja, eli meillä ei ole ainoatakaan viherkasvia, eikä meille laiteta kesäisin mitään parveke- tai ulkokukkia. Moneen vuoteen en ole edes luonnonkukkia tuonut kesällä sisälle maljakkoon siitepölyongelman vuoksi. Mutta pääsiäinen on aina poikkeus, silloin ostan aina kimpun narsisseja kotiin - pääsiäinen täytyy siis olla jollakin tavalla erityisen merkittävä minulle, kun innostun näinkin paljon sitä kotiin laittamaan. ;) Harvinaista tuossa kukkakuvassa on myös se, että siinä on ensimmäiset tulppaanit kautta aikojen minun kodissani. ;) Minä nimittäin inhoan tulppaaneja, niissä on jotain vastenmielistä, jota en osaa tarkemmin selittää. Mutta torstaina olin ostanut aamupäivällä kaupungilta nuo narssisit, ja sitten iltapäivällä kävin esikoisen kanssa lähikaupassa, ja hän sanoi kukkatiskin ohi mennessämme, että hän haluaisi ostaa punaisia kukkia. Mietin hetken, voisinko sietää punaisia tulppaaneja silmissäni, mutta koska kotimme on myös poikani koti, ja jos hän haluaa punaisia kukkia, niin eiköhän niitä sen verran voi kestää. ;) Ja ei nuo nyt niin pahalta näytä narsissien seassa. :) Narsissi on kuitenkin minun melkein lempikukkani - gerbera on se kaikkein eniten lempikukka - joten voin kohdistaa katseeni keltaisiin narsisseihin, ja antaa pojan ihailla sitten noita tulppaaneja. ;)


Olen saanut tänä pääsiäisenä pari yllätystä. :) Eilen illalla nukkumaan mennessäni huomasin, että sänkyni yläpuolelle oli käyty laittamassa sinitarralla kiinni tällainen:


Pääsiäispupuhan se on käynyt näemmä munimassa. ;) Tuo on "kolmiulotteinen", eli pupu on kiinnitetty munan päälle myös sinitarralla. :)


Tällainen tipu löytyi sitten tietokoneen päältä niin ikään eilen illalla. :) Onkohan tämä tarkoitettu kirjanmerkiksi? :)

Ja juuri nyt kun olin tätä postausta kirjoittamassa, selkäni takana tehtiin tällainen:


Pääsiäispupu ja -tipu ovat siis esikoisen käsialaa, mutta tämä kukka on kuopuksen ensimmäinen silityshelmityö. :) Tai siis ensimmäinen, joka on silitetty valmiiksi, sillä on hän noilla helmillä askarrellut jo ainakin puoli vuotta, muttei olla niitä silitetty valmiiksi. Kuopus ei vielä tee tavallisilla hamahelmillä, vaan tämäkin on maksihelmistä tehty, eli huomattavasti isommilla kuin tavalliset midi-hamahelmet. Näiden helmien halkaisija on ehkä sentin verran. Meillä siis askarrellaan kolmella erikokoisilla helmillä: esikoinen tekee niillä midihelmillä, eli niillä tavallisen kokoisilla hamahelmillä, jotka on varmaan kaikissa lapsiperheissä tuttuja. Kuopus tekee isommilla maksihelmillä, ja isännän uusi villitys on minihelmet, jotka on ehkä halkaisijaltaan millin tai korkeintaan puolitoista milliä. Niitä pitää käsitellä ihan pinseteillä, ei niitä pysty sormin siirtelemään. Sellaisilla minihelmillä se John Lennonkin on tehty, vaikka on meillä toinenkin Lennonin kuva, jonka mies teki niillä tavallisen kokoisilla ennen kuin löysi minihelmet. Niitä minikokoisia ei Suomessa myydäkään, mistä lie ulkomailta se niitä tilaileekaan. :)

Pääsiäisestähän minun piti turista, mutta eksyin vähän raiteilta. :) Pääsiäispupun ja tipun syytä moinen ajatusten harhailu. ;)


Napa meinaa ratketa, sillä tänään on päästy maistamaan pashaa. ;) Tai ei pelkästään maistelemaan, sillä tästä komeudesta on jo puolet syötynä. Pojat ottivat kolme lautasellista kerralla, meille vanhemmille mahtui vain kaksi. ;) Pashan koristelu on esikoisen käsialaa, ja aika lailla samantyylinen kuin viime vuotinenkin, käykääpä vaikka kurkkaamassa linkin takaa. ;) Oma tyyli on kehittynyt näemmä pienestä pitäen. :D

Tämä blogi on kuitenkin edelleen pääsiäisblogi käsityöblogi, joten laitetaan tähän vielä lankalauantain lankapuuhia näytille:


Eilen pitkäperjantaina ehdin tätä vilkaista noin vartin verran, tänään pistelin koko iltapäivän. Maljakko on nyt ihan valmis, ja ensimmäinen kukka muutamaa pistoa vaille. Kyllä tää tästä vähän etenee, vaikken kauhean järjestelmällisesti osaa edetäkään. Keskeltä kun lähtee liikkeelle, niin kuvaa voi kasvattaa melkein mihin suuntaan vaan aina fiiliksen mukaan. :)


Hamettakin olen aloitellut virkkaamaan. Takakappaleesta on helmapitsi valmiina, etukappaleesta alussa. Ajattelin tehdä nämä helmapitsit ensin, koska jostain syystä niiden virkkaaminen on tylsempää kuin sen pelkistä pylväistä koostuvan yläosan. Ainakin niin oli topin virkkaamisen kohdalla. Ja jos alkaa tosissaan puuduttamaan tuo helmapitsin virkkuu, niin ainahan voin alkaa jo tehdä takakappaleeseen sitä yläosaa, tehdä näitä vähän niin kuin rinnakkain. :) Virkatessa kun ei jää puikot kiinni tekeillä olevaan kappaleeseen niin kuin neuloessa, vaan koukkua voi siirtää työstä toiseen niin paljon kuin huvittaa. :) Pitäisi keksiä jotain mukavaa oheistekemistä, niin tämä virkkuukin edistyisi siinä samalla huomaamatta... :)

Leppoisaa lankalauantain iltaa! :)

17 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa lankalauantain iltaa sinullekin.
  Minua kiehtoo myös tuo Novitan hame ja toppi yhdistelmä. Kuvaathan sitten päälläsi kokonaisuuden kun saat valmista. Minulla vielä pasha odottaa valmistumistaan.

  VastaaPoista
 2. Ihanalta näyttää hameen alku, väri on kiva=).

  VastaaPoista
 3. Kauniit kukat!
  Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 4. Meillä sattuu olemaan keltaisia tulppaaneja tänä vuonna ja taas aamulla leikkasin niihin uuden imupinnan sekä vaihdoin veden.
  Näyttää varsin syötävän hyvältä tuo pasha ja entäpä sitten tuo virkkaus.......
  Mä kans tein lapsena taideteoksia noista hamahelmistä(nenään työntämisen lisäksi), jotka koristavat vieläkin mummon seiniä.

  VastaaPoista
 5. Oikein hyvää pääsiäisen jatkoa teille!

  Oi kun herkullisen näköistä pashaa, mmm...

  Ja kauniita käsitöitä, niin keskeneräiset kuin saadutkin. Tuo kirjanmerkki etenkin on tosi suloinen!

  VastaaPoista
 6. Hyvää pääsiäistä sinulle! Sinulla on taas valmistuneita vaikka kuinka paljon, kaikenlaista kaunista, olet todella ahkera käsitöiden tekijä.

  VastaaPoista
 7. Tulin blogiisi SeijaP:n blogin kautta tällä kertaa. Olen kyllä joskus aikaisemminkin käynyt, mutta en liene kommentoinut.
  Nyt mua kiinnosti tuo, että olet Typpöstä. Minun tätini aikoinaan asui siellä. Olen itse naapuripitäjästä kotoisin. Lapsuudessa äidin kanssa pyöräiltiin sinne Typpöön. Käytiin hautausmaalla ja mentiin sitten jonku joen yli. (Kalajokeako). Silloin oli kesät lmpimiä ja kauniita ja aurinko paistoi aina. Tai melkein aina. Joskus kastuttiin ja ukkostakin oli.

  VastaaPoista
 8. Oikein hyvää pääsiäistä!

  Hyvän näköinen pasha. Minä en ole ikinä edes maistannu tuota herkkua. (ei ole vain tullut vastaan)

  Kauniita käsitöitäkin on täällä taas valmistunut :)

  VastaaPoista
 9. Tuo pistelymalli on tosi nätti :).

  Hmm, mitenkähän minulla vielä lankalaatikot tursuilee, vaikka hamsterikuu on takana... Isäntä osti minulle muuten heti aprillipäivänä 2 mustaa Nalle-kerää, että paasto loppui sitten siihen :D.

  Hauska tuo hamahelmitipu!

  VastaaPoista
 10. Hassun erilaisia on mieltymykset! Minäkään en kukkia kotiin kovin usein osta mutta tykkään ihan kauheasti keltaisista tulpaaneista:-)

  VastaaPoista
 11. Täällä odotellaan, millainen virkatusta asuta lopulta tulee :) Näin kauniin virkatun hameen mallinuken päällä lankakaupassa Tallinnassa, siitä on jäänyt ajatus kutkuttamaan...

  VastaaPoista
 12. Nätti tulee tuosta kukkapistelystä. Pasha näyttää herkulliselta :)

  VastaaPoista
 13. Hyvää myöhäistä pääsiäistä! Hyvän näköistä pashaa. Mulla on sellainen olo että oon jossain joskus syönyt mutten kuollaksenikaan muista missä tai milloin tai miltä maistui...
  Hameenalku näyttää hienolta!

  VastaaPoista
 14. Hieno pistely ja hamekin on jo hyvässä vauhdissa!

  Tykkään myös narsisseista, mutta tänä vuonna sain ruukkunarsisseja, jotka täytyy myöhemmin keväällä piilottaa multaan saattaa sitten ensi keväänä löytyä yllätyksiä pihalta.

  VastaaPoista
 15. Nyt en kyl muista kaikkee mitä piti kommentoida. Mut ainakin: ihanii helmijuttuja. Ja siis mitä, et tykkää tulppaaneista? Voi ihme :). Tässä sen näkee että niitä makuja on NIIN erilaisia ettei ees tajuu ajatella. Sitte mitä vielä..Aa, niin että oon kateellinen sun lankamäärästä! Mä niin odotan että pääsen tohon samaan. Tällä tahdilla siis eläkeiässä, haha.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)