Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, maaliskuuta 04, 2010

Tipu sanoo tiputii, pupu sanoo pupupuu...

Pöydällä minulla on pääsiäisruoho
ja siinä on pupu ja tipu.
Tipu sanoo tiputii,
pupu sanoo pupupuu,
niin sanoo pupu ja tipu.

- Hannele Huovi -

Pupu ja tipu
Tehty: 4.3.2010
Malli: Tiimarin ohjeita soveltaen
Materiaalit: Styrox-palloja, huovutusvillaa, huovutusneula ja kuumaliimaa
Muuta: Töihin tarvitsen näitä :)

Töissä olisi tarkoitus laulattaa pääsiäisen alla tuota alussa siteeraamaani pääsiäislaulua, tosin ei vielä muutamaan viikkoon, mutta siinä viikkoa-paria ennen pääsiäistä. Koska tarvitsen tuon laulun rekvisiitaksi pääsiäisruohoa, ja se täytynee kylvää jo noin viikon päästä, että ehtii sitten kasvaa ennen kun tuota laulua ensimmäisen kerran laulatan ryhmilläni, niin ajattelin käväistä tänä aamuna vilkaisemassa Tiimarissa, joko siellä olisi rairuohon siemeniä myynnissä. No, niitähän toki löytyi, mutta sitten löytyi myös tuo kuvassa näkyvä vihreä kori, johon voipi ne rairuohot kylvää, joten lähti sitten sekin matkaan. Ja koska meillä ei ole kotona yhtään pääsiäispupua, jonka voisi rairuohoon laittaa - tipuja kyllä pitäisi löytyä, jos ovat vielä ehjiä - niin koitin niitäkin sieltä Tiimarista samalla etsiä. Eipä löytynyt kivoja pupuja, mutta löytyi kiva pupun ohje, ja sitä soveltaen saatoin kuvitella tekeväni tipunkin. Joten styrox-palloja lähti myös mukaani ja loput materiaalit olikin kotona valmiina. Ja pitihän sitä sitten heti kokeilla, että miten noiden teko onnistuu. :) Oli tosi nopeaa ja helppoa tehdä, näiden teko kesti reilun tunnin. Näitä voisi tehdä vaikka lisääkin, vaikka mulle kyllä riittää tuota laulua varten yksikin pupu ja tipu. :) Ai niin, ostinhan minä näemmä sieltä vielä keltaisen liinankin keittiön pöydälle, kun meillä näkyy maidot kaatuvan sitä vauhtia, etten ehdi liinoja pestä samaa tahtia kuin puhtaita tarvittaisiin. ;) Sekin liina näkyy tuossa kuvassa. :)

Kävin minä tänään ostamassa jo napitkin sitä vihreää jakkua varten, joka on siis nyt tekeillä. Kun kerran satuin olemaan liikekannalla, niin samallahan tuli kierrettyä kaupatkin. :) Oli kyllä vaikea valita napit, taas kerran meni Nappi-Kikassa aikaa ainakin 45 minuuttia, kun ei vaan osannut päättää. Näette sitten ne napit, kun jakku on valmis. :) Silitettävää paikkakangastakin ostin, jos vaikka saisi viimein aikaiseksi korjata ainakin viidet tai kuudet esikoisen housut, joissa on housunpolvi puhki... Tiedoksi muuten oululaisille, että Nappi-Kikka on muuttanut siihen Letkunpuiston toiselle laidalle Piccolo-grillin taakse Pakkahuoneenkadulle. Oli oikein tilavat ja hyvännäköiset tilat tässä uudessa paikassa, edellinen olikin niin täyteen ahdettu kaikenlaista. Neulelankaa sinne näkyi tulleen lisää tai olivat ehkä paremmin ja laajemmin esillä mitä vanhassa putiikissa. :)

Siinäpä tärkeimmät tällä erää. :) Aurinkoista torstain jatkoa! :)

11 kommenttia:

 1. Kiva tipu ja pupu! Kiitos Nappi-Kikka-infosta, mietinkin, että mihinkähän kohtaan nyt sitten muuttivat :)

  VastaaPoista
 2. TUohon otsikkoon teki mieli jatkaa muinaisen hoitolapsen sanoin: kenguru sanoo keng-keng tietysti!

  VastaaPoista
 3. Hih, hyvin soppii kuvvaan laulu. :)

  VastaaPoista
 4. Huippusuloiset tiputii ja pupupuu! :) Heitä katsellessa tulee hyvälle mielelle.

  VastaaPoista
 5. Tosi kivannäköiset koristeet olet tehnyt! Minullakin olisi huovutusvillaa jemmassa... Pitää varmaan katsoa, minkä väristä. En ole koskaa yrittänyt neulahuovuttaa, mutta tarkoituksena on kyllä kokeilla koristella sillä tavoin jotakin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kivasta ideasta! Eihän siihen kauan mene kun paniikissa yrittää suunnitella pääsiäisaskarteluita, jos ei ajoissa ole liikkeellä.
  Kiva pari ja alusta.

  VastaaPoista
 7. Hups, joko pääsiäisaskartelut alkaa. Vasta sain kukkamullat vaihdettua ruukkuihin. Pitääkin pistäytyä tiimarissa, hyvä kun muistutit.

  VastaaPoista
 8. Kivat kaverukset. Tollaista ruohokoria keltaisena katselin tänään itsekin tiimarissa, mutta toistaiseksi se jäi vielä sinne. Ruohonsiemeniä kyllä ostin tännekin, ja viemisiksi siskolle. ;)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)